Jump to content

Broplan 1/72 Pzl SW-4 Puszczyk

bart207skw
 Share

Recommended Posts

Witam.

Poniżej galeria ukończonego modelu.

Jak dla mnie jeden z trudniejszych modeli w moim życiu jakie robiłem. Trudność bierze się z jakości plastiku z jakiego wykonany jest model - twardy i kruchy, oszklenia vacu (nie jest łatwo spasować w tym modelu oszklenie) oraz trudność w maskowaniu modelu z uwagi na wszechobecne uszczelki oraz fantazje  w postaci trójkolorowego małego wirnika tylnego i płozy.

Najważniejsze, że się udało go dokończyć choć wiem, że wiele można by w nim było poprawić. Mam jeszcze jeden model wiec może z czasem...

Model malowany pędzlem farbami akrylowymi Hataka, Revell oraz Pactra.

Nie użyłem zestawowych kalek ponieważ posiadam zestaw podarowany mi kiedyś przez producenta - kalki wymagają wycinania - film był na całej kalce.

Podsumowując - model i jego wykonanie to typowy pułkownik cieszący moje oko na półce - i jak na niego patrzę cieszę się, że go skończyłem bo łatwo nie było.

P.s. Wiem, że nie jest jakoś super wykonany - ale jest. Ponadto zdjęcia robione na czarnym tle w słonecznym miejscu i widzę po fotkach, że aparat w telefonie trochę pogubił ostrość (może to i dobrze bo nie widać wszystkiego!)

IMG_20240210_154556.jpg

IMG_20240210_154623.jpg

IMG_20240210_140206.jpg

IMG_20240210_140316.jpg

IMG_20240210_140345.jpg

IMG_20240210_140408.jpg

IMG_20240210_140430.jpg

IMG_20240210_140456.jpg

IMG_20240210_140525.jpg

IMG_20240210_140619.jpg

• Like 11

4 godziny temu, bart207skw napisał:

cieszący moje oko na półce

I to jest najważniejsze!

To chyba pierwszy zrobiony Puszczyk jaki widzę z tego zestawu.

• Thanks 1

Zestaw wyjściowy jest naprawdę dla pomyleńców ! Ale, jak widać takich tu nie brakuje. Brawo za bardzo udany model !!! Może wklej jeszcze fotkę z jakimś innym śmigłowcem, dla uświadomienia nieuświadomionym o jego wielkości ( małości ).

• Thanks 1