Klepas Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Witam wszystkich Tak grzebałem po trochu (baaaardzo po trochu) przy modelu i nie wstawiałem zdjęć, bo za każdym razem uznawałem, że co tu na siłę wstawiać zdjęcie jakiegoś elementu, który akurat aktualnie dłubałem jak można wstawić raz, a dobrze porządniejszą ilość materiału. No i tak się już troszkę uzbierało więc pora coś pokazać... Nowości to uchwyty wymienione na miedziane, troszkę nitów, kilka zrobionych wizjerów na wieży, skończone wyrzutnie granatów dymnych, a także całkowicie zakończona pupa leclerca i dorobiony mały fidrygałek do kosza na pojemnik z amunicją. Przepraszam, że nie odkurzyłem modelu do zdjęć Fotosy: I żeby nie było, że mało to jeszcze podłubałem przy dioramce (mojej pierwszej dioramce w życiu) ;) OCZYWIŚCIE CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wysoka trawka to produkt firmy polak, czy włosie pędzelka psiknięte zielonym? Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 no super,fajna podstawka i trawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 No i bardzo dobrze że projekt zmartwychwstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wysoka trawka to produkt firmy polak, czy włosie pędzelka psiknięte zielonym? Fajnie wygląda Wysoka trawa to włosie z pędzla psiknięte na zielono przetarte troszkę na żółto suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wysoka trawka to produkt firmy polak, czy włosie pędzelka psiknięte zielonym? Fajnie wygląda Wysoka trawa to włosie z pędzla psiknięte na zielono przetarte troszkę na żółto suchym pędzlem. Wyglada swietnie, bardzo ladna i schludna robota. Troszeczke bym jednak mocniej zroznicowal to trawke tym zoltym kolorem, chyba ze zdjecia tego nie oddaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Mam nadzieję że coś drgnęło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 No czekamy na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Pięknie to zaczyna wyglądać, jednak rzeczywiście można trochę zróżnicować tą trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam ponownie. Dziś zgłaszam się do was z problemem, który powoduje już że mam koszmary senne, zaczęła mi nerwowo skakać powieka i na dodatek dostaje wrzodów na żołądku. Element, który to wszystko wywołuje to płaszcz łączący lufę z wieżą. Wykonałem go w końcu z wielkim trudem z torebki śniadaniowej oklejonej na szkielecie z polistyrenu. Nie ukrywam, że efekt mnie satysfakcjonuje aleeeeeeee... Pojawia się pytanie czym to cholerstwo można pomalować, żeby się nie złuszczało??? Próbowałem już primera tamiya i surfacera 1200. Więc zanim zniszczę kilkugodzinny efekt swojej pracy postanowiłem, że jeszcze zapytam się Was czy nie macie pomysłu na to czym to można maźnąć? Jeżeli nic z tego nie będzie to niestety będę musiał zamontować płaszcz z zestawu, który niestety spowoduje, że lufa będzie nieruchoma :( A to fotki wizualizujące: Czekam na jakieś ciekawe propozycje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 a gdybyś to tak pomalował akrylami to chyba nie powinno się to "przeżreć" ale teraz pytanie kolejne, może i nie przeżre się, ale przy ruszaniu czy farba się skruszy...?! Pomaluj na próbe kilkoma farbami ten materiał (folię?!) i poruszaj nią po wyschnięciu. Oczywisnie nie na modelu tylko ja jakimś przeszczepie testowym:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Już niestety po nieudanych próbach z różnymi specyfikami i materiałami postanowiłem, że przykleję sztywny, nieruchomy płaszcz z zestawu Dziś planuję zakończenie budowy, jutro wrzucę fotki i może zacznę malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 A może rozcieńczone w benzynie z zapalniczki oleje artystyczne prośnięte z aero? Taka mikronowa warstwa powinna być elastyczna. W ogóle gratuluję modelu - najlepszy Leclerc jakiego widziałem. Malowanie jak widziałem trójkolorowe NATO. mam gdzieś w archiwach fotkę z misji w Bośni jakbyś był zainteresowany... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 A może rozcieńczone w benzynie z zapalniczki oleje artystyczne prośnięte z aero? Taka mikronowa warstwa powinna być elastyczna. W ogóle gratuluję modelu - najlepszy Leclerc jakiego widziałem. Malowanie jak widziałem trójkolorowe NATO. mam gdzieś w archiwach fotkę z misji w Bośni jakbyś był zainteresowany... Pozdrawiam! Zgadzam sie w zupelnosci z przedmowca, poziom zdetalowania i jakosc tych detali bardzo mi sie podoba. Pomarudze tylko ze szkoda iz nie bedzie bialy w barwach UN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Malowanie jak widziałem trójkolorowe NATO. mam gdzieś w archiwach fotkęz misji w Bośni jakbyś był zainteresowany.. W Bośni używane były Leclerc`i w wersji T5 natomiast mój to wersja T6, ale wielkie dzięki za propozycje. Generalnie fotek u mnie pod dostatkiem;) No i dziękuję za miłe słowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Oficjalnie wczoraj zakończyłem prace budowlane nad leclerc`iem. Nie ukrywam trochę czasu to zajęło, trochę nerwów i krwi także, ale jestem jak na razie zadowolony z efektu prac Teraz czeka mnie etap malarsko - brudzingowy i mam nadzieje, że zakończy się on w pełni pomyślnie, bo nie ukrywam boję się coś spierniczyć No i kilka fotek pokazujących ostatnie wykończenia: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.10.11.12. 13.14.15.16. 17.18.19.20. I jeszcze kilka zdjęć w całej okazałości ;) : I już na sam koniec końca zdjęcia full zestawu;) : Teraz francuza wykąpiemy a później położę surfacera 1200. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Klepas Miód malina Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Podstawka sama w sobie jest full wypas, więc jaka będzie z pomalowanym czołgiem... Możesz napisać skąd są wszystkie roślinki na podstawce? I jakich kolorków użyłeś do drogi i trawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Możesz napisać skąd są wszystkie roślinki na podstawce? I jakich kolorków użyłeś do drogi i trawki? Roślinki są z pola i z lasu:mrgreen: To jest cały zestaw dioramowy: Roślinki ze zdjęcia poniżej to niestety tylko wiosną zdobędziesz Jest to rodzaj jakiegoś wysokiego zielska, które przez zimę się zasusza lub coś w tym stylu Co do farbek to droga pomalowana została humbrolami 29+121 zmieszanych w proporcji więcej 29 do mniej 121, lecz dokładnie Ci nie powiem, a następnie przetarta suchym pędzlem tymi samymi farbkami zmieszanymi w stosunku więcej 121 do mniej 29 Trawa została psiknięta MM 1712 Field green a następnie przetarta miejscami Flat yellow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 O taką odpowiedź mi chodziło Dzięki mistrzu! Tyle można nazbierać podczas pikniku nad jeziorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 niezla maszyna, bardzo duzo detali posiada a roslinnosc na podstawce to naprawde rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Zmień sobie opis na Mistrz Klepas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Do mistrzów mi jeszcze daaaleko... na razie jestem młodym adeptem tych sztuk tajemnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 No a teraz kolejny updacik.... Skonczone podwozie i naniesione kamo: CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Do mistrzów mi jeszcze daaaleko Nie denerwuj mnie Wychodzi na to, że powinienem skończyć z modelarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi