Klepas Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich Może trochę późno ale postanowiłem że i tu wstawię wątek dotyczący budowy Francuskiego modern tanka, bo wiadomo co dwa fora to nie jedno i oczywiście więcej osób będzie miało okazję się wypowiedzieć A oto zdjęcie zestawu który został troszkę jeszcze zmodyfikowany/wzbogacony o zestaw blaszek od Tamki, lufę voyagerai liny od abera zostały zamienione na Eureka XXL: A poniżej skromne postępy od 4miechów A tu (choć do końca nie wiem czy mogę) jest link do tego tematu na innym forum gdzie są dokladniej poopisywane niektóre rzeczy http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=35771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Oj, jaki ładny jest, i nawet waloryzowany Widzę, że wykonanie będzie na wysokim poziomie, powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 No Klepas dotarłeś tu hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Wiecie za co lubię to forum 1. Nie ma napinania się na temat zgodności położenia nitów na płycie czołowej itp. pierdółek. 2. W dziale pancernym jest dużo modern tanków a w lotniczym dużo suszarek i to cieszy. Zdrawim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 W jakim bedzie malowaniu, bo ja od jakiegos czasu mysle o tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 W jakim bedzie malowaniu Malowanie NATO, a dokładniej to będzie robiony na wzór tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Aj Waj, się będzie działo Coraz więcej współczesnych panzerków się pojawia, super! Mam zapytanie - jakie gąski są w tym zestawie? Bo widzę, ze koła metalowe, zawieszenie ruchome.... zatem gąski są ogniwkowe, czy gumisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Czesc,bardzo cieszy fakt,ze sa relacje z budowy nowoczesnych pojazdow,aby jak najwiecej takich.Troche malo jest naszych polskich,brakuje na rynku Rosomaka,PT 91. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 Avi napisał:Mam zapytanie - jakie gąski są w tym zestawie? Bo widzę, ze koła metalowe, zawieszenie ruchome.... zatem gąski są ogniwkowe, czy gumisie? Gąski niestety jak żelki HARIBO, ale z tego co mi wiadomo to nie ma jeszcze innych dla tego modelu. A tu dwa zdjęcia żeby pokazać mniej więcej jak wyglądają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Gąski wyglądają nieźle , w końcu to Tamiya . A zawieszenie ruchome to w standardzie, czy sam przerabiałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 Ruchome zawieszenie to moja robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Witam po raz kolejny i już na wstępie muszę oznajmić wszem i wobec, że w dniu 14 października otrzymałem tytuł magistra inżyniera zarządzania i inżynierii produkcji Teraz mogę się trochę bardziej skupić na modelarstwie. Poniżej kolejny etap produkcji leclercia: Mam nadzieje że teraz praca ruszy z kopyta. Czekam na opinie i uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 No nareszcie ruszyło !! Gratuluje tytułu! Wiecie co najbardziej lubie na tym forum? To że jest otwarte nawet w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 A juz się obawiałem , że temat umarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 A juz się obawiałem , że temat umarł Ale ten model będzie w malowaniu NATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Prace idą jak krew z nosa. Dziś siedziałem nad tylną częścią wieży, choć nie wiem czemu ponieważ mam jeszcze od groma roboty w dolnej części czołgu. Na zdjęciu widać wycięty kawał tyłu który później zastąpiłem polystyrenem. Ale to było rano. Później walczyłem z resztą bibelotów i fidrygałków i... trafił się problem z blaszką a dokładniej podstawka pod sensor wiatru okazała się wogóle nie pasować do reszty, głównie dlatego że jakbym ją przykleił to sensor byłby nachylony pod kontem 60 stopni do podłoża No i zacząłem rzeźbić zestawową część z plastyku. Jutro wrzucę już prawdopodobnie skończony tył wieży. Teraz siedze nad skrzynką i sensorem wiatru. Skromnie ale do przodu ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Zakończyłem już tylną część wieżyczki leclerca. Trochę nerwów kosztowało mnie wykonanie czujnika meteorologicznego, ale w końcu jakoś wyszedł satysfakcjonując mnie w 90% i tak już zostawiam. Poniżej kilka etapów prac... Do pełnego zakończenia prac nad tą częścią leclerca brakuje jeszcze tylko kilku nitów, ale dojdą już na koniec przy nitowaniu całości czołga. Na koniec zdjęcie z przystawionymi tylko koszem oraz skrzynią ponieważ przykleje te elementy dopiero po pomalowaniu No i cóż pozostaje mi tylko napisać....... CDN ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Nooo, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 hehe fajnie sie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 No więc całą środę toczyłem walkę sam ze sobą, a dotyczyła ona pytania pt.: Poprawiać okładziny antypoślizgowe czy nie? Efekt tej walki poniżej ;o) Jak widać powyżej okładzin praktycznie wcale nie było. Mi wyszło to tak... Okładziny zrobiłem przy pomocy Mr.SURFACER 500 metodą topowania czy tapowania, czyli udeżania pędzlem prostopadle do powierzchni. No i to tyle... Czekam na jakieś ciepłe i chłodne opinie oraz oczywiście na konstruktywna krytykę. CDN ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Model czysto sklejony maty wyszły ok tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Ale "bajerancko" ten model wygląda. Z tymi wszystkimi dodatkami będzie ciekawiej wyglądał niż pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 fajnie te antypoślizgowe wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Mimo ze to "France" to podoba mi sie ten MBT. LECLERC ma to cos... Robisz dokladnie ten egz. T6 - ktory pokazales na pierwszej stronie relacji - Yser 1914 ? Ja kibicuje. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Robisz dokladnie ten egz. T6 - ktory pokazales na pierwszej stronie relacji - Yser 1914 ? Tak to będzie dokładnie ten egzemplarz "Yser 1914". Tyle ze nie będzie stał w takim miejscu jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi