rzelu Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 (edytowane) Maszyna porucznika Meyera, płatnika dywizyjnego...zima 1942. Porucznik obiecał pozostawionej w Rzeszy małżonce, że przeżyje wojnę, dlatego zażądał przydzielenia odpowiedniego środka transportu... Bazą był okropny zestawopodobny RPM, wg mnie o wiele gorszy od Alana, 3mm ścianki, dach nie pasujący do sufitu itd...szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla, jak mawia polski blacharz. Edytowane 24 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Rdza na błotnikach i reszcie według mnie wspaniale zrobiona. Fajne wykonanie. Czego używałeś do robienia śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 ekstra kolory nadwozia i przejścia tonów. w takim ładnym modelu to chyba przeżył wojnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Jak zwykle świetny modelik Rzelu. Pytanko jakiego to urządzenia tajemnego używasz do robienia zdjęć. Pytam o to, bo jaki jest Twój warsztat modelarski wszyscy widzą ( oczywiście warsztat in plus), ale chciałbym, żebyś opisał bliżej jak fotografujesz modele, bo bardzo mi siępodobają Twoje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Do robienia zdjęć używam pożyczanego Panasonica DMC-LS60, zwykła idiotenkamera, ustawiony na ISO 100 i tryb oświetlenia: żarówka. Co ciekawe, próbowałem użyć najnowszego Olympusa 840, niby aparat o wyższych parametrach (i cenie) a zdjęcia makro jakieś takie bez klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Używasz statywu czy robisz zdjęcia z ręki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd... Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła. Więc można powiedzieć że z ręki, ale z przyłożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd... Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła. Światowid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Ogólnie bardzo ładnie... nie podoba mi sie tylko te tylne koło na drugim zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Pięknie! a będzie jakaś podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd...Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła. Więc można powiedzieć że z ręki, ale z przyłożenia Smile Powinien mieć opóźniacz kilkusekundowy. Prawy błotnik...dość dziwnie to wyglada,jakby doklejona szmatka, reszta bez zastrzeżeń(tzn podoba mi sie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 podoba się ładny musi stanąc na podstaweczce bo wisi w powietrzu przez ten lód na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Ładny model, podoba mi się szczególnie wszelki syf na błotnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Super model,nic dodać nic ująć. Podziwiam go za to ,że jest pomalowany na biało a to najgorszy kolor ze wszystkich do malowania,nawet areografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Nie użyłem białej farby w żadnej postaci... To jest panzergrau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi