Boozy Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Ponieważ w warsztacie nie było żadnych uwag to stwierdziłem, że daje do galerii. Warsztat: viewtopic.php?t=8758 Skala: 1:35 Firma: Dragon Przedstawiam mój czwarty model zrobiony w życiu. Wiele sie dzięki niemu nauczyłem. Nie jest idealny ale prznajmniej wiem ile pracy w niego włożyłem i jestem z niego w miare zadowolony. Dorobiłem kilka pierdułek. Musiałem przerobić też lufe. Malowany pędzlem. Dobra koniec paplania... i na koniec bo taka mi sie podobała Dziękuje wszystkim za uwagi i porady w warsztacie, ale i tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Fiu, fiu! Trzeba przyznać, że kawał dobrej roboty. Tym czołgiem udowodniłeś poraz wtóry, że pustynne malowanie to po prostu poligon doświadczalny, na którym można przećwiczyć zadrapania, odrapania, brud itp. Tobie wyszło bardzo widowiskowo. Nie mniej jednak ja przetarłbym srebnym kolorem jeszcze bardziej zęby gąsek, oraz krawędzie kół napinających i zęby kół napędowych. W końcu była to pustynia i oprócz normalnego tarcia metalu, jeszcze dochodziło tarcie piasku. Jeżeli chodzi o układ jezdny to przetarłbym co niektóre kóła do koloru panzergrau, z tych samych powodów co wyżej ( pustynne warunki, tarcia). Nie wiem, czy nie jest to błąd, ale wewnetrze strony włazów nie były malowane na biało tylko w kolorze bazowym, a zatem jeżeli jest to Afryka to kolor pustynny lub panzergrau. Co do tłumika to na Twoim miejscu pokusiłbym się o zrobienie na nim wżerów rdzy ( poprzez przetarcie na etapie jego składania np. nitro, nastepnie przetarciu papierem ściernym). Nabrałby on dzięki temu lepszych kształtów. Mimo wszystko sam model wygląda naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 4-ty powiadasz....wątpię :] Kawałek dobrego plastyku. Masz chłopie niezłego talenta :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Bardzo ladny i realistyczny model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 bardzo ładny fajnie wyeksploatowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Trudno uwierzyć, że to czwarty model... Tak jak mówią poprzednicy masz wielki talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Nie wiem, czy nie jest to błąd, ale wewnetrze strony włazów nie były malowane na biało tylko w kolorze bazowym, a zatem jeżeli jest to Afryka to kolor pustynny lub panzergrau. Mam fotke z malowaniem na biało. Co do tłumika to na Twoim miejscu pokusiłbym się o zrobienie na nim wżerów rdzy Przy następnym tak postaram sie zrobić Dzięki za komentarz. 4-ty powiadasz....wątpię :] Kawałek dobrego plastyku. Masz chłopie niezłego talenta :] Bardzo ladny i realistyczny model. Pozdrawiam bardzo ładny fajnie wyeksploatowany Trudno uwierzyć, że to czwarty model... Tak jak mówią poprzednicy masz wielki talent Dziękuje wszystkim za komentarze PS. Ten piasek/kurz średnio mnie satysfakcjonuje... przy następnym poćwicze przejścia barw itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 O lufie wspomniałem na warsztacie, i jak widzę poprawiłeś i to mnie cieszy. W zasadzie, czego by się tu przyczepić?! Hmmm, nie ma czego. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 bardzo fajnie - masz talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Ten piasek/kurz średnio mnie satysfakcjonuje Właśnie jest świetny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi