BB84 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego (edytowane) Na warsztat wziąłem, raczej z sentymentu, pojazd jak w tytule. Pojazd ma być opuszczony z różnego rodzaju szpejem na pace. Do zrobienia jest 7 skrzynek po amunicji wraz z pasami fototrawionymi. Dodałem też deski wykonane z ramek, żeby zasłonić mocowanie karabinu maszynowego. Radiostację wywalę lub przykryję szmatką. Breny, Enfieldy i PIAT wylatują. Jeśli można coś poprawić, zmienić, dodać piszcie śmiało. Edytowane 25 Lutego przez BB84 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Oblaszkowany, że ho ho, to nie model Tamiya tylko sklep jubilerski. Kapie złotem...... brakuje mu już tylko farby i kalkomanii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Blaszki z jakiego zestawu? Deski zastąp deskami, np. z balsy czy z patyczka do mieszania kawy, będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, Lipstein napisał: Blaszki z jakiego zestawu? Deski zastąp deskami, np. z balsy czy z patyczka do mieszania kawy, będzie lepiej Eduard 35364. Dechy z plastiku wychodzą mi lepiej. Te na zdjęciu to odpowiednik 60x140mm. Edytowane 26 Lutego przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Wygrzebałem jakieś kanistry z Italery, ale nie mam pomysłu co oprócz desek i szmatek wrzucić jeszcze na pakę. Z przodu muszę coś oprzeć na desce. Edytowane 26 Lutego przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego Eduard daje dwie wersje osłon wydechu, siatkową, którą wkleiłem oraz pełną, blaszaną. Wszędzie widzę blaszaną na oryginalnych zdjęciach, trzeba będzie zmienić. Dodatkowo pocienię te plastikowe ucha tuż obok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Może się mylę, ale plastikowe deski mają lepszą fakturę, niż drewno w tej skali. Edytowane 26 Lutego przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Pomaluj, to może ktoś się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego 19 godzin temu, BB84 napisał: Może się mylę, ale plastikowe deski mają lepszą fakturę, niż drewno w tej skali. Jakbyś poskrobał te drewno to możliwe że nieźle by to wyglądało, ciężko stwierdzić teraz , pomaluj obie wersje i zdecyduj która lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego 28 minut temu, Evildead napisał: Jakbyś poskrobał te drewno to możliwe że nieźle by to wyglądało, ciężko stwierdzić teraz , pomaluj obie wersje i zdecyduj która lepsza Ta większa decha poskrobana została piłką żyletkową, przetarta papierem i przejechana klejem. Zdjęcia tego nie oddają, ale słoje wyglądają lepiej, niż z balsy. Czy drewno czy plastik, trzeba ostatecznie malować, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 29 Lutego Autor Share Napisano 29 Lutego (edytowane) Pytanie do ekspertów, co reprezentować ma ta blacha z lewej strony gaśnicy? Po drugiej stronie w tym miejscu znajduje się lampa, więc klapa to nie jest. Czyżby radosna twórczość Edka? Edytowane 29 Lutego przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego 21 minut temu, BB84 napisał: Pytanie do ekspertów, co reprezentować ma ta blacha z lewej strony gaśnicy? Po drugiej stronie w tym miejscu znajduje się lampa, więc klapa to nie jest. Czyżby radosna twórczość Edka? Po części radosna twórczość Eduarda. W rzeczywistości, ten detal wyglądał tak. Na rysunku ten detal, jest oznaczony cyfrą - 3 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca (edytowane) Nie jestem dobry w szmatkach, ale coś trzeba było na tą dechę rzucić. Jest trochę miejsca po lewej, ale brak pomysłów, może kolejna szmatką przyciśnięta dechą lub zwiniętym drutem. Edytowane 2 Marca przez BB84 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca Przynajmniej udało się zakryć mocowanie radiostacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca Chyba wystarczy. Z desek w większej ilości zrezygnowałem. Pozostało przykleić pasy do przenoszenia skrzynek amunicyjnych brena i można malować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Mam problem z tymi szmatkami, wychodzą takie chropowate. Chusteczka nasączona rozwodnionym vikolem i utrwalona klejem CA. Dechy chyba ujdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca 1 godzinę temu, BB84 napisał: Mam problem z tymi szmatkami, wychodzą takie chropowate. Chusteczka nasączona rozwodnionym vikolem i utrwalona klejem CA. Podkradnij jakiejś samicy waciki bezpyłowe do paznokci, dużo lepiej się sprawdzają. A najlepiej to zrolować sobie skr... znaczy greenstuff albo epoxy putty i z tego uformować szmaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Po kilku kolejnych warstwach vikolu jest zdecydowanie lepiej. Dodajecie uszkodzenia gumowych bandaży w swoich modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Nie powiedziałbym, że jest lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Lepiej zrob szmaty z rekaawiczki gumowej nitrylowej lub z masy modelarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca 37 minut temu, patrykd napisał: Lepiej zrob szmaty z rekaawiczki gumowej nitrylowej lub z masy modelarskiej Jak tą rękawiczkę obrabiać? epoxy putty się za bardzo klei, więc wolałbym z jakiegoś materiału i nasączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Jeszcze jedno podejście z chusteczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Epoxy putty na talku się wałkuje i nic sie nie lepi. Rękawiczki z kolei bardziej do zawinątek. Co do formowania czym utrwalic ich jakis inny kszyalt to niech lepiej inni sie wypowiedza. Ja robilem ostatnio szmate na moim marderze z tamyia smooth putty i wszystko bylo git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca Szmata z przodu zostaje w tej formie. Na pakę po prawej wrzuciłem dwie dechy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Zasurfacerowany. Szmata wyszła znośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi