rObO87 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Model firmy Revell: Z modelu nie jestem zadowolony Gdyby jego sklejalność była lepsza wyszedłby mi lepiej. Proszę o łagodną krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Ładnie, nie przesadzaj Revell popełnił dużo błędów a nie ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Przyzwoicie sklejony i pomalowany. Szkoda, że bez łosza. Ogólnie udany model. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Bardzo dobrze zrobiłeś, idealnie dobrana kolorystyka, polskie Leosie są tak samo malowane jak te niemieckie, popraw tylko kolor KaeMu na czarny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Kolory na bank muszą być dobre - model malowany farbami Revell. Ale uwaga na foty, jak zrzuciłem foty na dysk to okazało się, że są ciemne i je poprawiłem programem graficznym. Generalnie lepiej kupić model Dragona, bo ten to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Kolory na bank muszą być dobre - model malowany farbami Revell. No właśnie skoro sugerujesz się tylko kolorami z instrukcji to kolory nie muszą być dobre. Lepiej zawsze podpytać na forum albo sprawdzać w innych źródłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Generalnie lepiej kupić model Dragona, bo ten to... A gdzie mozna takowy nabyc? Podobno posiada kali do polskiego malowania? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Przyzwoicie sklejony i pomalowany. Szkoda, że bez łosza. Ogólnie udany model. pozdrawiam a po co mu ten łosz ?? W życiu nie widziałem czołgu "zabrudzonego łoszem", albo jest wypolerowany na cacy - defilada, albo zakurzony lub zabłocony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 W życiu nie widziałem czołgu "zabrudzonego łoszem", albo jest wypolerowany na cacy - defilada, albo zakurzony lub zabłocony. A bierzesz pod uwage taką sytuacje: Czołg jest zakurzony, potem pada deszcz, syf spływa w szczeliny, potem go "polerują" ,ale niestety z tych szczelin syfu nie powyciągaja i to jest wlasnie wash. Pozatym zdjęcia, które wkleiłeś to chyba są z defilady w Warszawie, może się myle. Ale jeśli tak to chlopaki się nie postorali (pucowanie) i na prawej gąsienicy widąć zrobiony wash z pigmentu jasno piaskowego. Przynajmnie ja tak robie, czyli używam pigmentów i wody do zapuszczania syfu, czyli washa w szczeliny. I WLASNIE PO TO KOMU TEN WASH Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 a po co mu ten łosz ?? A po to, że wash to nie tylko brud, ale też światłocień (właściwie cień). Bez tego model jest płaski jak chińska zabawka (zazwyczaj), bo światło nie jest w stanie zrobić na modelu w skali tego samego co na prawdziwym pojeździe. A co do modelu, to farba jest ciut grubo położona. Z praktyką będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 a po co mu ten łosz ??No właśnie tak jak mówi Reggy. Nie chodzi o syf i brud, tylko żeby model był plastyczny, żeby nie był płaski. I przede wszystkim żeby nie wyglądał jak zabawka. Można wash zrobić tak, że model będzie wyglądał jakby pojazd ktoś specjalnie oblewał pomyjami zmieszanymi ze smołą, a można i tak, że wash zostanie tylko w załamaniach blach, jakichś kantach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 oczywiście, że jest wypucowany, bo to parada. kiedyś specjalnie poprosiłem kolegę aby porobił fotki czołgów wracających do jednostki po ćwiczeniach i nie widziałem tam łosza takiego jak na forum, zabrudzenia były po błocie (ciemny sand lub ciemno brązowo-czarny), ale nigdy jak by mu wiadro po smole, ktoś wylał. Uwypuklić można np. Talen'em (pigment), minimalną jego ilością, można go nakładać cieniuteńkim pędzelkiem, prawie jedno włosowym, albo zrobić z tego pigmentu błotko. Oczywiście są różne kolory, czarny, ciemno brązowy itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 robo87 Jakie elementy sprawiały Ci największy problemy? Ja ostatnio sklejałem Leosia 2A5 także Revella i tylko po spasowaniu kadłuba z podwoziem miałem dosyć duże szpary, ale to wystarczyło trochę szpachli. A z tego co wiem to Leopardy 2 A4 i A5 mają większość wyprasek takich samych. czaku model Dragona ma Polskie Kalki, a można go kupić np. TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi