ZzB Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Hej. Fajny odcień ma ta czerń. Co to za farba ? Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Fajny odcień ma ta czerń. Co to za farba ? Pactra A 46, nastepnie A46 z niewielką domieszką A47 i na koniec MM 4637 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Prace przy okręcie chwilowo wstrzymałem. Doszedłem do wniosku, że do puki nie bedę miał czym zabezpieczyć modelu przed kurzem to nie ma sensu przyklejać do niego drobnych elementów (relingi itp.) aby później przy czyszczeniu je połamać. Dzisiaj dzięki NobelEXC (podał mi namiary na firmę) zamówiłem sobie we Wrocławiu gablotę z plexi, przez co mam nadzieje że w przyszłym tygodniu prace zostaną wznowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Warto by mieć taki "namiar".... Ile kosztuje taka gablotka z plexi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Za gablotę (bez podstawy) mam zapłacić 150 zł + odbiór osobisty. Adres do firmy: http://www.adplex.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 No nareszcie mam gablotkę na Cobię jutro pomyślę nad jakąś podstawką pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Z czego jest gablotka? Plexi czy szkło? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Z czego jest gablotka? Plexi czy szkło? Pozdrawiam Plexi - w/g mnie przy tych rozmiarach gabloty szkło było by nieco za ciężkie. Dodatkową zaletą plexi jest to, że bryła składa się tylko z 3 ścian - dłuższe to jeden kawałek plexi termicznie zagięty + 2 boczne przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Dodatkową zaletą plexi jest to, że bryła składa się tylko z 3 ścian - dłuższe to jeden kawałek plexi termicznie zagięty + 2 boczne przyklejone.Bardzo mądry pomysł, wart naśladowania. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Prace przy Cobi ponownie ruszyły Do kadłuba zamocowałem relingi, kiosk i działo. Na dziobowym maszcie i rufie przykleiłem lampy (klosze zostawiłem białe bo nie wiem czy powinne być pomalowane na jakiś kolor ), na wałach wyladowały śruby i wykonałem olinowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Pięknie, pięknie. Po prostu podziwiać i się zachwycać. I brać przykład, oczywiście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 pytanie, relingi były w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 pytanie, relingi były w zestawie? tak, były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Echhhh, cos pieknego. Gratuluje kolejnego swietnego modelu (bo chyba juz jest skonczony - prawda?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Echhhh, cos pieknego. Gratuluje kolejnego swietnego modelu (bo chyba juz jest skonczony - prawda?). Dzięki Jeszcze jest trochę roboty. Zastanawiam się jak zamalować na czarno kadłub w otworach przelewowych tak aby nie upieprzyć burt co znowóż wiązało by się z ich ponownym malowaniem. Dzisiaj mam zamiar pomalować i zamontyować kotwicę i bandery (możliwe że udekoruję Cobię na galowo ). Podstawka pod model jest tylko sklejona i poszpachlowana, musze ja prysnać aerkiem, tylko jeszcze nie wiem na jaki kolor - może czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 a może patyczek do uszu, rozpłaszcz go tak żeby pasował to dziurek i mocz w mieszaninie czarnej farbki i benzyny ekstrakcyjnej, proporcje tak żeby to była bardziej wodnista czarna a nie jak woda z kroplą czarnego, powinno wyjść jeśli chodzi ci o to co myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Obawiam sie, ze patyczek będzie zbyt gruby ale pomyślałem sobie co by psiknąć kadłub bezbarwnym połyskiem i dopiero wtedy malować czarnym matem. Jeżeli nawet coś upaćkam, to poprostu zetrę szmatką Tym czasem kotwica i bandery wiszą już na swoim miejscu, a do podstawki dokleiłem tabliczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 A te bandery to po ile mają gwiazdek? Bo jak 50 to dwie trzeba by zamalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Chciałem wejść w posiadanie takiego samego ale moja kieszonkowe n miesiąc to 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Przecudna konserwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Chciałem wejść w posiadanie takiego samego ale moja kieszonkowe n miesiąc to 40 zł Nie przejmuj się chłopie. Jakbym liczył na "kieszonkowe" od mojej żony, to daleko bym nie zajechał . Tornado , piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 Dzięki koledzy A te bandery to po ile mają gwiazdek? Bo jak 50 to dwie trzeba by zamalować Heh nie pomyslałem o tym aby je policzyć ale jak by co to zawsze można cosik zamalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 kurde tak mi się podoba ten GATO, pomyślałem a może taki sobie sprawie looknąłem na długość i stwierdziłem że już lepsza będzie 1:144 choć i takk duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaSto Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Jestem tu nowy, zbieram sie do zrobienia Cobii. Podziwiam Twoja, szkoda ze tak pozno tu trafilem bo mam sporo zdjec, stoi w manitowoc, to jakies 160 mil ode mnie. przepiekny okret, zbieram do niego materialy, chetnie sie podziele... Ciekawostka jest ze czesto w muzeum w manitowoc mozna spotkac starszego pana ktory sluzyl na Cobii, niesamowite opowiesci (ciekawostka - Cobia mimo ze stoi w manitowc nie byla zbudowana w tamtejszej stoczni) przepraszam za brak polskich liter post ten pisze na macu kolegi... Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi