Roobert Napisano 30 Września 2008 Autor Share Napisano 30 Września 2008 heloł, kolejne detale doklejone. Wahacze kół, trochę drobiazgów na kadłubie. Do skończenia kadłuba został właz kierowcy z zawiasami i trochę szczegółów rury wydechowej . Trzeba będzie wykapać niedługo model bo strasznie opylony jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Września 2008 Autor Share Napisano 30 Września 2008 Wykończyłem kadłub , od siebie dodałem kilka elementów których zestaw nie posiada. Miedzy innymi jakieś 2 poprzeczki z tyłu kadłuba po obu stronach. Dopasowałem też koła ale jeszcze nie wklejałem ich, zrobię to już po malowaniu. Na ostatniej fotce model jest mokry bo musiałem go z grubsza opłukać z pyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Dobrze idzie. Z tymi kołami i blaszkami zacnie się prezentuje. Sam zamiast BMP-1 miałem kupić 2S1, ale na pewno kiedyś go umęczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 popraw trochę papierem o mniejszej gradacji i dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Witam, teraz prace skupiły się nad wieżą. Oszlifowana, teraz zaczynam ja wzbogacać o wszystkie elementy. Działo tez już gotowe. Teraz to zaczyna przypominać Goździka Muszę wprowadzić małe poprawki w kadłubie ponieważ te poprzeczki z tyłu na burcie to tylko z prawej strony występują (z tego co po zdjęciach widzę). edit: coś mi nie pasowała osłona celownika po lewej stronie wieży, jakaś za bardzo wystająca. Już wiem, że muszę ją ściąć. Ale to jak wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Tak czytam sąsiedni temat o MTLB i mam pomysł. Panowie zróbmy sdkfzetom taką niespodziankę; Specjalnie daję u siebie, żeby nie zaśmiecać koledze wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Witam, zabawy z wieżą ciąg dalszy. Przykleiłem trochę blach, uchwyty dorobiłem z drutu. Matko ile się namęczyłem z tą skrzynią na boku wieży. Mikroskopijne zawiasiki i klamry . Trzeba co nieco dopieścić i będzie dobrze. Plastik z jakiego jest zrobiony model to dziwny jest. Wystarczy leciutko przetrzeć drobnym papierkiem a rysy jakbym szczotka druciana szlifował . Na zdjęciach wieża jest też opylona ze szlifowania a obszar nad zasobnikiem na wieży wygląda już lepiej. Po zrobieniu fotki było tam przeszlifowane na równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Wieży ciąg dalszy. Dokleiłem co tam trzeba i zająłem się tym czymś z tyłu. Przykleiłem to inaczej niż w instrukcji bo zauważyłem, że tak jest to zamocowane na naszych Goździkach . Próbowałem tez zwalowryzować widoczną stronę elementu wklejając płytki żeby nie zionęło pustką. Średnio jestem zadowolony z tego . Może jakąś szmatę się tam rzuci. Musiałem też przerobić uchwyty na drabinkę bo były za krótkie. Sama drabinka do zdjęć położona na sucho. No, jeszcze trochę dupereli i moża zacząć malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Witam, podwozie jest już gotowe do malowania i chyba jutro pójdzie pierwsza warstwa zieleni . Tylko się zastanawiam, czy ta zieleń H120 jest dobra. Wydaje mi się, ze tak. Jeszcze nie mam brązowego 113 i mam pytanie czy H160 też się nada? Rano porobiłem trochę rzeczy i przymiarkę kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Szczerze to zamiast Humbroli lepiej malnij go Akrylami Vallejo, Gunze Sangyo, albo Tamiyą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Szczerze to zamiast Humbroli lepiej malnij go Akrylami Vallejo, Gunze Sangyo, albo Tamiyą. Wszystkimi na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Wszystkimi na raz? :> A zauważyłeś tam słowo, którego użyłem: "albo" ?! Logiczne jest, że proponuję wybranie stosownej farby z którejś z tych firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Może i bym tym pomalował ale dostać te farby u mnie w okolicy to ciężko. Możliwe, że Vallejo bym dostał ale robota by stanęła na 2 tygodnie. Dostać od ręki mogę tylko Humbrole i Modelmastery(nie cierpię tych farb ). Oczywiście nie liczę tu sklepów internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Możliwe, że Vallejo bym dostał ale robota by stanęła na 2 tygodnie. Zrób jak chcesz, ale malować humbrolami, bo takie są pod ręką to trochę dziwne podejście do sprawy... Lepiej zamówić Vallejo, poczekać i mieć porządny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Raport słowny: Pomalowałem wnętrze wieży i kadłuba na biało, żeby nie biła Skifowa zieleń przez otwarte włazy na wieży. Przerobiłem nieco mocowania na linę holowniczą i uzupełniłem o drobne uchwyty kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Nabiera kształtów, coraz bardziej mi się ten Goździk podoba... Co do plastiku to żeby nie było tych rysek, to przetrzyj go na koniec drobnym papierem ściernym (ja miałem 800) na mokro to będzie dobrze, mi tam się ten plastik się dobrze obrabia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Witam, dziś poszła pierwsza warstwa zieleni na wieżę i dół kadłuba. Farba jeszcze mokra na fotkach. Jutro pójdzie do malowania pozostała część kadłuba i może 2 warstwa na wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 no koniecznie pokryj jeszcze przynajmniej jedna lub dwiema warstwami bo prześwituje ci gdzie nie gdzie szpachla i zielony plastik skifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Jasna sprawa, z będzie jeszcze co najmniej jedna warstwa na modelu. Tak bym nie zostawił tych prześwitów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Pierwsza warstwa góry kadłuba położona, druga na wieży i koła. Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 No no kolejny współcześniak i o to chodzi. Razem wyprzemy Tygrysy, Pantery i inne z dominującej pozycji, a może już to zrobiliśmy Laughing To jakaś epidemia chyba, bo wczoraj będąc w martolii skusiłem się na MT-LB z działem i od razu trafił na warsztat. Wyląduje na dioramce Chiniwalii 2008. A wracając do twojego goździka to ładnie ci wyszło malowanie na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 Tak się prezentuje dzisiaj model. Pomalowany jak trzeba na zielono. Po prawej stronie na kadłubie z przodu widać prześwit szpachli. nie zamalowałem go ponieważ i tak będzie tam czarna łatka kamo. 4 koła nie malowane bo będą brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Zajęcia na uczelni się zaczęły to i tempo nieco spadło Kupiłem brakujący brązowy i nowy czarny więc można dalej budować . Dzisiaj pomalowałem zarysy brązowych plam. Pozostało machnąć gdzie trzeba drugą warstwą i wykończyć krawędzie żeby było w miarę płynne przejście. Bardzo ładnie kryje ten kolor i większość łat nie wymaga nawet drugiej warstwy . Zdjęcia jeszcze mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Witam ponownie, skończyłem kamo na pojeździe. Szczerze mówiąc to miałem nadzieję, że wyjdzie lepiej. Przed robieniem płynnych przejść kolorów wyglądało dobrze ale teraz to średnio . Ale co się dziwić, był to pierwszy płynny kamuflaż w życiu. Po lewej na wieży są jakby smugi, to tylko efekt, że farba jeszcze nie wyschła dobrze. Mam nadzieję, że trochę to zniweluje brudzenie i kurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Jestes wobec siebie zbyt krytyczny Jak dla mnie kamuflaż spoko ci wyszedł. Najbardziej mi sie podoba ogólna faktura pancerza. Widać jak wiele pracy włożyłeś w szpachlowanie i szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi