zenek_65 Napisano 16 Kwietnia Autor Share Napisano 16 Kwietnia 51 minut temu, marek d napisał: Kolega Zaruk potrafi fachowo uszkodzić centralę pomysłów. Obejrzę w Inowrocławiu? Tak, ale w 2025 - mam obawy czy uda się skończyć go na Koszalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 17 Kwietnia Autor Share Napisano 17 Kwietnia Nadłubane, poupychane i teraz kadłub nie chce się zamknąć - naszczycie scianki są grube to sie podszlifuje. Jak się z tym uporam to biorę się za ostatnią rzecz w tej części kadłuba czyli pokładowy toi toi. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia Nie dużo, ale do przodu. Pokładowy ToiToi skompletowany. Sufit ładowni trochę zmodyfikowany. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Fantastyczna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja Zostały jeszcze ławki czy też jak kto woli siedziska w ładowni do zrobienia i kadłub byłby gotów do zamknięcia, ale zachciało mi się zrobić wnęki z wyposażeniem elektroniki, radar i wnękę przedniego podwozia - będzie otwarta tak jak przy pracach obsługowych/serwisowych. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja nie zapomnij o szafce z kubkami do kawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja (edytowane) Odrobinę uproszczona, bo jej widać nie będzie, ale jest Edytowane 1 Maja przez zenek_65 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 10 godzin temu, zenek_65 napisał: Odrobinę uproszczona, bo jej widać nie będzie, ale jest Moje ulubione modelarstwo - narobić się, nadłubać, a potem schować w czeluściach modelu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja W tym przypadku to nie problem - trzy otwory i kilka nacięć. Zaznaczone symbolicznie żeby było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Najlepiej zrób przeźroczysty kadłub, żeby było dobrze widać wnętrze. Robota rewelacja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 4 godziny temu, barszczo napisał: zrób przeźroczysty kadłub, tylko z czego??? przezroczysta zywica zolknie.... ale to by bylo podobnie, jak tygrys z wnetrzem kadluba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Świetna robota , teraz najgorzej zamknąć to do kupy . A tak ogólnie zrób dokumentację budowy modelu, świetna praca w środku, szkoda by było do tego nie zrobic dokumentacji. Sam zrobiłem jednego , a teraz drugiego mam też na warsztacie. Ja akurat tak szczegółowo nie zrobiłem środka. Narazie utknąłem na etapie zamknięcia kadłuba łączenia górnego płata. Szpachli co nie miara jak zawsze . Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca 10 godzin temu, eldiabllo napisał: Świetna robota , Dziękuję 10 godzin temu, eldiabllo napisał: A tak ogólnie zrób dokumentację budowy modelu, świetna praca w środku, szkoda by było do tego nie zrobic dokumentacji. Sam zrobiłem jednego , a teraz drugiego mam też na warsztacie. Ja akurat tak szczegółowo nie zrobiłem środka. Narazie utknąłem na etapie zamknięcia kadłuba łączenia górnego płata. Szpachli co nie miara jak zawsze Fotki porobione. Zamykanie kadłuba to faktycznie spore wyzwanie - ciągłe podszlifowywanie i składanie na sucho trawa wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Świetna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 17 Czerwca Autor Share Napisano 17 Czerwca (edytowane) Tempo prac trochę spadło z powodu budowy drugiego modelu An-26. Prace nad nim są bardziej zaawansowane- jeszcze wyszpachlowanie owiewki kokpitu i będzie malowanie kamuflażu. Pracę przy pierwotnym projekcie mają się następująco - kadłub jest w ponad 90% ukończony. Do jego zamknięcia brakuje jeszcze podpórek pod ławki desantu Edytowane 17 Czerwca przez zenek_65 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Nie no ,klasa , środek sztos. Gratuluję warsztatu , trzymam kciuki do końca , bo sam też robię . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Lipca Autor Share Napisano 2 Lipca Jeden z dwóch modeli An-26 prawie skończony - pojutrze powinien być finał. Ufff. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Rewelacja. Cały ten warsztat to czysta radość oglądania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Świetne A fotki jak ta poniżej, zrobione w odpowiednim otoczeniu, spokojnie można by wklejać do monografii Antka. 14 godzin temu, zenek_65 napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca 49 minut temu, Grzes napisał: Świetne A fotki jak ta poniżej, zrobione w odpowiednim otoczeniu, spokojnie można by wklejać do monografii Antka. Tutaj akurat brakuje jeszcze kilku elementów - dzisiaj powinny być już na swoim miejscu. Od przyszłego tygodnia wracam do pierwotnego projektu An-26, który utknął na sklaniu kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Piękna praca, uwielbiam takie dopieszczone modele . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca Drugi już An-26 ukończony. Z nowym zapałem wracam do budowy kolejnego, trzeciego modelu - w innej konfiguracji niż te dwa pierwsze. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca 17 minut temu, zenek_65 napisał: Drugi już An-26 ukończony Jeśli masz oba, to ja bym prosił o zdjęcie grupowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca Grześ, nie da rady - oba są robione na zamówienie. Ten pierwszy już jest w rekach jednego z pilotów w Balicach. A ten powyżej czeka na gablotę i też poleci w tym samym kierunku - tylko już jako pamiątka dla jednego z pilotów wykonujących ostatni lot, właśnie na 1403. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca 7 minut temu, zenek_65 napisał: oba są robione na zamówienie Ech, tego się obawiałem... Się mówi trudno, pooglądam osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi