zenek_65 Napisano 11 Listopada 2025 Autor Napisano 11 Listopada 2025 Obecnie trwa proces przyklejania rampy - dlugo to trwa, bo jest dość ciężka i długa a punkt klejenia jest na jej końcu i co jakiś czas następowało jej urwanie. Praktycznie od południa z nią walczę i chyba mam na nią sposób. Zobaczymy jutro. Do końca prac pozostlo jeszcze - oprócz rampy - dorobić kilka pokryw otwartych wnęk, różnej maści anteny, światła, uchwyty, wycieraczki szyb, odgromniki..... No i przykleić śmigła, osłonę radaru i silnika RU-19A . Niby nie wiele, ale czasu trochę jeszcze potrzeba. 16 Cytuj
Grzes Napisano 11 Listopada 2025 Napisano 11 Listopada 2025 11 minut temu, zenek_65 napisał: Skurkowany! Dobry jest! 1 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 12 Listopada 2025 Autor Napisano 12 Listopada 2025 @Grzes - Z każdym przyklejonym elementem mnie też podoba się coraz bardziej Cytuj
zenek_65 Napisano 24 Listopada 2025 Autor Napisano 24 Listopada 2025 Koniec projektu An-26 „1403” zbliża się coraz szybciej. Od ostatniego postu doszło kilka drobiazgów, m.in. - zamek/blokada rampy - przyrząd nawigacyjny – tak mi się wydaje – w kopule bocznej - wykonałem odpryski farby na osłonie radaru i lewej wnęce wyposażenia radiowego 12 Cytuj
Grzes Napisano 24 Listopada 2025 Napisano 24 Listopada 2025 Godzinę temu, zenek_65 napisał: Prowokator 1 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 2 Grudnia 2025 Autor Napisano 2 Grudnia 2025 Ostatnie gadżety skończone. Teraz potrzebuję tylko jednego spokojnego i długiego wieczoru aby te wszystkie anteny, pokrywy i pozostałą drobnicę dokleić do modelu. Przeglądam też różne zdjęcia An-26 stojącego na płycie lotniska i zastanawiam się nad jakąś podstawką. 3 Cytuj
Grzes Napisano 2 Grudnia 2025 Napisano 2 Grudnia 2025 2 godziny temu, zenek_65 napisał: Świetne Uwielbiam te lotniskowe zabawki! 2 Cytuj
barszczo Napisano 2 Grudnia 2025 Napisano 2 Grudnia 2025 4 godziny temu, zenek_65 napisał: Ostatnie gadżety skończone. Teraz potrzebuję tylko jednego spokojnego i długiego wieczoru aby te wszystkie anteny, pokrywy i pozostałą drobnicę dokleić do modelu. Przeglądam też różne zdjęcia An-26 stojącego na płycie lotniska i zastanawiam się nad jakąś podstawką. Tabliczkę na dyszel dorób : A co do scenki dorób jeszcze ze dwa i coś takiego, taki jak twój stoi w tle na samym końcu : 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 3 Grudnia 2025 Autor Napisano 3 Grudnia 2025 11 godzin temu, barszczo napisał: Tabliczkę na dyszel dorób : A co do scenki dorób jeszcze ze dwa i coś takiego, taki jak twój stoi w tle na samym końcu : Tabliczkę zaraz dorobię- dziękuję za podpowiedź. Co do propozycji takiej dioramy to .... ..... to, to się się chyba nie uda - sił mi braknie Cytuj
Mikolaj75 Napisano 3 Grudnia 2025 Napisano 3 Grudnia 2025 Nie ulegaj podszeptom Złego, siły zachowaj na bieżący egzemplarz... Bardzo fajny model powstaje 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 14 Grudnia 2025 Autor Napisano 14 Grudnia 2025 Model An-26 o nr 1403 praktycznie został ukończony. Została do wykonania jedna mała poprawka. Teraz czas na wykonanie podstawki. Po przejrzeniu dostępnych zdjęć wybrałem taką scenkę Muszę do tego kupić 2-3 wszędobylskie pojazdy mechaniczne widywane na każdym lotnisku, czyli rowery – widoczne tutaj leżące przed lewą gondolą silnika. Chciałbym tez wykonać jakieś lampy na stojakach, które oświetlałyby wnętrze ładowni. I tutaj pytanie: czy takie lampy na statywach były wykorzystywane przez obsługę naziemną? 18 Cytuj
Irek-M1 Napisano 14 Grudnia 2025 Napisano 14 Grudnia 2025 piękny model z super wątku pokazującego budowę 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 15 Grudnia 2025 Autor Napisano 15 Grudnia 2025 12 godzin temu, Irek-M1 napisał: piękny model z super wątku pokazującego budowę Irek, dziękuję, ale przy Twoim migaczu to mój wypada jak dziecinna zabawka 15 godzin temu, barszczo napisał: Super, niesamowite dzieło . Dziękuję 1 Cytuj
Grzes Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 13 minut temu, zenek_65 napisał: mój wypada jak dziecinna zabawka Weź ić Cytuj
Maxy Napisano 16 Grudnia 2025 Napisano 16 Grudnia 2025 Tylko te rowery mają być z rowerzystami. Bez ludzi taka scenka wygląda niezbyt naturalnie. Cytuj
greatgonzo Napisano 16 Grudnia 2025 Napisano 16 Grudnia 2025 W dniu 14.12.2025 o 16:32, zenek_65 napisał: praktycznie został ukończony. Ho, ho. Wydarzenie! Kończy się powoli jeden z tych warsztatów na forum. 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 16 Grudnia 2025 Autor Napisano 16 Grudnia 2025 47 minut temu, greatgonzo napisał: Ho, ho. Wydarzenie! Kończy się powoli jeden z tych warsztatów na forum. Nie sądziłem, że to aż taki "popularny warsztat" - dziękuję Godzinę temu, Maxy napisał: Tylko te rowery mają być z rowerzystami. Bez ludzi taka scenka wygląda niezbyt naturalnie. Będzie kilka - może trzy - figurki, więc nudno nie powinno być. Dojdą chyba jeszcze gaśnice. Cytuj
eldiabllo Napisano 17 Grudnia 2025 Napisano 17 Grudnia 2025 Ja od początku wiedziałem że będzie miód malina . Teraz tylko liczyć gdzie będzie można spotkać "szybkiego " i pooglądać na żywo na konkursie . Jeszcze raz szacunek za warsztat i końcowy efekt . 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 17 Grudnia 2025 Autor Napisano 17 Grudnia 2025 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: Ja od początku wiedziałem że będzie miód malina . Teraz tylko liczyć gdzie będzie można spotkać "szybkiego " i pooglądać na żywo na konkursie . Jeszcze raz szacunek za warsztat i końcowy efekt . Dziękuję Duże prawdopodobieństwo, że model będzie pokazany publicznie wiosną w Bytomiu. 2 Cytuj
eldiabllo Napisano 17 Grudnia 2025 Napisano 17 Grudnia 2025 1 godzinę temu, zenek_65 napisał: Dziękuję Duże prawdopodobieństwo, że model będzie pokazany publicznie wiosną w Bytomiu. To zabiorę i swojego przegadamy na temat AN26 , będą dwa do oglądania 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 17 Grudnia 2025 Autor Napisano 17 Grudnia 2025 3 minuty temu, eldiabllo napisał: To zabiorę i swojego przegadamy na temat AN26 , będą dwa do oglądania Pomysł zacny, jestem za 1 Cytuj
Grzes Napisano 18 Grudnia 2025 Napisano 18 Grudnia 2025 12 godzin temu, eldiabllo napisał: będą dwa do oglądania Czy będzie można zakręcić śmigiełkiem, albo pobawić się rampą? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi