JWM Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Witam, Traeci i ostatni jak dotąd z moich Latecoerów - Latecoere 298 w malowanu floty Vichy z 1942 roku z walk przeciwko Brytyjczykom. Model Azur (1/72). Platforma kołowa wyrzeżbiona od podstaw (jedynie na podstawie zdjęć, troche uproszczona).Malowanie nie z pudełka (na podstawie zdjęć bardziej niż plansz barwnych) z monografii z serii French Wings. Pozdrawiam Jerzy-Wojtek 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Wróciły nietuzinkowe tematy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Podoba mi się. Plus za bardzo niszowy temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 3 Kwietnia Autor Share Napisano 3 Kwietnia W dniu 29.03.2024 o 19:29, barszczo napisał: Wróciły nietuzinkowe tematy . Dzięki! Tak, postaram się zabawiać różnymi ciekawostkami... Dłubię teraz coś dużego (33 m skrzydła) od podstaw.... W dniu 29.03.2024 o 19:41, M.A.V. napisał: Serdecznie dziękuję! W dniu 30.03.2024 o 16:27, mig napisał: Podoba mi się. Plus za bardzo niszowy temat Dzięki! Ale w sumie to nie wiem czy aż tak bardzo niszowy? Jak to definiować? Latecoere 298 to własciwie podstawowy samolot marynarki francuskiej przed długie lata, wyprodukowano 120 sztuk i bez większych sukcesów używano w całej WW2, ostatnie wycofane po roku 1950. Ciekawostką jest to, że był to dosyć nowoczesny samolot torpedowy (wolnonośny metalowy dolnopłat), któremu nie udało się przeprowadzić ani jednego skutecznego ataku torpedowego w ciągu 5 lat wojny... A taki Swordfish... Dla mnie rzeczywiście niszowe były te dwa wcześniejsze Latecoery ale dzięki za ciepłe słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia Świetny. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia 17 godzin temu, JWM napisał: czy aż tak bardzo niszowy? Jak to definiować? Pisałem w kontekście modelu. To nie jest popularny model, który gościłby często na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 4 Kwietnia Autor Share Napisano 4 Kwietnia Godzinę temu, mig napisał: Pisałem w kontekście modelu. To nie jest popularny model, który gościłby często na forach. To się zgodzę! Model starawy (1999), kto go miał zrobić na ogół zrobił go dawno temu.... U mnie niektóre modele długo leżą czekając na swoją kolej... Zbieram materiały, zastanawiam sie nad malowaniem (a czesem też wersją itd), a potem nagły impuls i robię... Na brazylijskiego P47 naklejki z ESCI leżały odłożone równe 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 22 godziny temu, JWM napisał: naklejki z ESCI leżały odłożone równe 50 lat Nic im nie było po tak długim leżakowaniu? W sensie nie pożółkły czy nie rozpadały się w wodzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia W dniu 5.04.2024 o 17:35, mig napisał: Nic im nie było po tak długim leżakowaniu? W sensie nie pożółkły czy nie rozpadały się w wodzie? Bardzo tylko nieznacznie pożółkły. Wrzucę tego P47 za chwilę jako oddzielny temat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi