Staryfajter1954 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca (edytowane) Dzisiaj ukończony model samolotu IAI KFir C2 w skali 1/100 zbudowany z zestsawu Revell/Takara. Model sklejało się bardzo przyjemne jednak nieco problematyczne okazało się spasowanie osłony kabiny z kadłubem oraz pożółkłe ze starości kalkomanie (model przeleżał w pudełku przeszło 30 lat), które nakładały się doskonale. Gdyby nie to, że nie ma w sprzedaży kalkomanii do modeli 1/100 musiałem użyć tych, które miałem w zestawie. Zapraszam do galerii gotowego modelu. Edytowane 29 Marca przez Staryfajter1954 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Super staruszek, jedna z moich ulubionych rur . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca 3 godziny temu, barszczo napisał: Super staruszek, jedna z moich ulubionych rur . Mam jeszcze dwa takie i za jakiś czas wrócę do tematu Kfira 1/100. Jednak przydałyby mi się jakieś inne ciekawsze kalkomanie bo niestety ale wszystkie są takie damę :(. Jestem na chwilę obecną zdany na malowania i kalkomanie pudełkowe a przydałoby się mieć jakieś inne np amerykańskie z piechoty morskiej albo firmy ATAC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Osobiście nie trawie żadnych maszyn czy to lotniczych czy naziemnych w barwach tej nacji. Sam model jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca 25 minut temu, Sjmport napisał: Osobiście nie trawie żadnych maszyn czy to lotniczych czy naziemnych w barwach tej nacji. Sam model jak najbardziej ok. Tez nie jestem jakimś sympatykiem tej nacji ani tego kraju ale z braku laku nałożyłem takie kalkomanie i taki kamuflaż jaki miałem dostępny . Niestety Kfir ma bardzo niewiele ciekawych malowań a skala 1/100 nie cieszy się powodzeniem i dostanie jakiś innych kalkomanii może być zwyczajnie niemożliwe więc model wykonałem w takim malowaniu jakie oferuje zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca A ja jestem sympatykiem tej nacji, natomiast sam model mi się nie podoba. Zanikające linie podziału, widoczny film przy kalkomaniach, odkurz przy granicach kamuflażu, świecące opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Tez nie jestem jakimś sympatykiem tej nacji ani tego kraju ale z braku laku nałożyłem takie kalkomanie i taki kamuflaż jaki miałem dostępny . Niestety Kfir ma bardzo niewiele ciekawych malowań a skala 1/100 nie cieszy się powodzeniem i dostanie jakiś innych kalkomanii może być zwyczajnie niemożliwe więc model wykonałem w takim malowaniu jakie oferuje zestaw. Spoko rozumiem w tej skali to raczej ciężko o dodatkowe kalkomanie. U mnie w każdym bądź razie żaden sprzęt w barwach ten nacji na półce nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca (edytowane) 2 godziny temu, zaruk napisał: A ja jestem sympatykiem tej nacji, natomiast sam model mi się nie podoba. Zanikające linie podziału, widoczny film przy kalkomaniach, odkurz przy granicach kamuflażu, świecące opony. Znakomicie zdaje sobie sprawę z niedoskonałości tego modelu. Ja sam, jeszcze mógłbym wymienić kilka innych niedoskonałości w tym modelu. Kolejny będzie lepszy a takich Kfirów w skali 1/100 mam jeszcze dwa :). Edytowane 31 Marca przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca (edytowane) Godzinę temu, Sjmport napisał: Spoko rozumiem w tej skali to raczej ciężko o dodatkowe kalkomanie. U mnie w każdym bądź razie żaden sprzęt w barwach ten nacji na półce nie stanie. U mnie jeszcze jakieś staną bo dlaczego miałbym nie zrobić jakiegoś Izraelczyka (nie robię modeli w barwach sowieckich i nazistowskich Niemiec) ale największym problemem dla mnie jest to, że izraelskie lotnictwo nie maluje swoich samolotów w jakieś ciekawe i fikuśne schematy okazjonalne. Owszem ich kamuflaże są fajne ale to jednak nadal typowo operacyjne malowania i dla mnie średnio ciekawe. Edytowane 31 Marca przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 2 godziny temu, Sjmport napisał: U mnie w każdym bądź razie żaden sprzęt w barwach ten nacji na półce nie stanie. Przejrzałem niektóre z twoich ostatnich osiągnięć: I tak sobie myślę, że izraelskie maszyny muszą czuć sporą ulgę. Autora przepraszam za OT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 7 godzin temu, zaruk napisał: Przejrzałem niektóre z twoich ostatnich osiągnięć: I tak sobie myślę, że izraelskie maszyny muszą czuć sporą ulgę. Autora przepraszam za OT. Złośliwość na poziomie mistrza nie powiem. Tylko szczerze w nosie to mam, bo dla mnie to zabawa. A ten komentarz tylko potwierdza tylko piekiełko polskich forów. Wyraziłem opinię podkreślam moją opinię, że nie trawie maszyn tej nacji i od razu kontra. Autora modelu pozdrawiam, autora komentarza niekoniecznie. Co ciekawe Spitfire spodobał się producentowi zestawu, ale on się przecież nie zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 7 godzin temu, zaruk napisał: Przejrzałem niektóre z twoich ostatnich osiągnięć: I tak sobie myślę, że izraelskie maszyny muszą czuć sporą ulgę. Autora przepraszam za OT. I przy okazji zdjęcia niepublikowane tutaj, a dwa z nich nie były zostały skopiowane z innego źródła bez mojej zgody. Tak więc dalszej dyskusji z Szacownym komentującym zamiaru prowadzić nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 10 minut temu, Sjmport napisał: Tak więc dalszej dyskusji z Szacownym komentującym zamiaru prowadzić nie mam. I to jest mądra decyzja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi