tomekk Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Dzień dobry Bardzo dobrze to wyszło. Zaczynasz od ciemnego, nazwijmy to bazowego i na to dajesz jasne wybarwienie/wyblaknięcie, czy odwrotnie? Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia (edytowane) W dniu 25.08.2024 o 07:18, tomekk napisał: Dzień dobry Bardzo dobrze to wyszło. Zaczynasz od ciemnego, nazwijmy to bazowego i na to dajesz jasne wybarwienie/wyblaknięcie, czy odwrotnie? Tomek Całość jest pokryta czarnym primerem. Nanoszę kolor bazowy OLIVE DRAB na całość modelu cienka warstwa by był w miarę jednolity jak z fabryki. Następnie Highlight 1 i 2 czyli przebarwienia bardziej i mniej jaśniejsze wg dostępnych zdjęć (w dużej mierze wygląda to nieomalże tak samo na większości maszyn ah64). Nie ma tu zadnego schematu a tym bardziej by nie bylo jednakowo z obu stron , szablonów do malowania czy systematycznego pociemniania krawedzi i nitow itp bo ni jak się ma to do rzeczywistości (maszynach na zdjeciach)... Na końcu Helo Drab (OD Shadow) tak jak na zdjeciach czyli przeważnie na łączeniach blach poszycia kadluba (ale nie wszedzie) i poszczególnych niektórych calych panelach. Z koloru bazowego jak to często bywa zostaję niewiele. Niby szybka akcja a piątkowy wieczór i cała sobota z aero w ręku... Fajna sprawa z tym zestawem gdyż nie trzeba dużo kombinować z mieszaniem , raptem raz dla kontrastu gdzie niegdzie przyciemniłem i na cztery panele mocno rozjaśniłem ale przyznaje wygoda i oszczędność czasu ... jest ! Edytowane 13 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 2 Września Autor Share Napisano 2 Września (edytowane) Powrót po urlopie zaowocował w niedzielę robienia dodatków.... Tak też udało mi sięurzeźbić nos maszyny dodając 0.3mm plexi do wierzy optoelektronicznej i trochę tam na bazgralem: Strasznie to było denerwujące wycinać i szlifowac elementy 1x2mm które ciągle upadały lub wystrzeliwywaly z pensety gdzieś w świat.... Skończyłem kokpit dodając kilka osłon, drążki i szybę dzielącą pilota od strzelca: Udało się też prysnąć kabinę maszyny wewnatrz: Oraz z zewnątrz używając kalek MONTEX nizgodnie z instrukcją : Chyba trzeba będzie dodać bialy wash w miejscach gdzie sa szyby... Trochę "dokończyłem " malunki na kadlubie Bardziej przykladajac sie do odzwierciedlenia tego co zaobserwowałem na zdjęciach : Czas zamknąć kokpit ...i powalczyć uzbrojeniem. cdn... Edytowane 2 Września przez Bikernytzu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Września Autor Share Napisano 7 Września (edytowane) Mały update. Reskit'owa plujka w połączeniu z Master'owskim tłumikiem płomienia doczekała się prysniecia farbą: Trzeba przyznać, że detal w 35tce nie robił by wstydu a tu jest 72ka! Jak dla mnie warte zakupu. Tymczasem w modelu: Zniknie gdzieś pod kadłubem.... Mimo wszystko...maly wydruczek a cieszy oko niezmiernie Edytowane 8 Września przez Bikernytzu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Biorąc pod uwagę wielkość tego urządzenia, efekt rewelacja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września (edytowane) Powoli do przodu z DAMAGE INC . Jakoś padło na tę maszyne z pośród kilku w podobnym malowaniu ( "uzebienie " )... Walka z tym niby jednolitym kamuflarzem to nie lada wyzwanie...lecz jak dla mnie naprawde warta zachodu. Na żywo efekt jest fantastyczny na takim maluszku. Zaciekawiła mnie konfiguracja większości maszyn , które sfotografowano w pobliżu miasta Khowst podczas tankowania w trakcie operacji Mongoose i Mountain sweep , części dużej ofensywy Anaconda w Afganistanie 2003r. W dużej mierze ich uzbrojenie to 6-8 pociskow 70mm i 2szt hellfire ów... tylko!Podejrzewam , że przez dużą wysokość NPM czyli rozrzedzenie powietrza gorskiego maszyny były znacznie "odchudzane " przez co zabierały ze sobą niezbędne minimum. ...tak też będę chciał uzbroić "spółkę zniszczenie". Tu taka ciekawostka jak wygladaly po powrocie: "Lekko" nadryzione warunkami pustynnymi... jak też widać "buźki" nie wszystkie byly takie same . Edytowane 13 Września przez Bikernytzu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Zastanawiam sie jak pobrudzisz maszynę. Może będę miał insoirację do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września (edytowane) W dniu 8.09.2024 o 22:46, patrykd napisał: Zastanawiam sie jak pobrudzisz maszynę. Może będę miał insoirację do mojego. Nie chce Cie podpuszczać Patryku ale... Takiego 64d też mam w planach ... bardzo fajnie farba pozmieniała odcienie... Edytowane 13 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Świetne to malowanie. Już się nie mogę doczekać końca Będziesz usuwał rakiety z wyrzutni...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września (edytowane) 1 godzinę temu, Mitrandir napisał: Świetne to malowanie. Już się nie mogę doczekać końca Będziesz usuwał rakiety z wyrzutni...? Prędzej wklejał....blaszki dają puste otwory więc trzeba dorobić 1mm "czubeczki" rakiet co będzie owocować w masę zaklęć przy tej operacji Ło takie: Edytowane 9 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Nie wiem Marcinie czy nie mam gotowych takich czubków muszę zobaczyć dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września (edytowane) 17 minut temu, Mitrandir napisał: Nie wiem Marcinie czy nie mam gotowych takich czubków muszę zobaczyć dam znać Głowic.....lepiej? Tokarka da rade Choć biorąc pod uwagę ich wielkość to glowica brzmi śmiesznie a wygląda to jak spiłowany czubek szpilki .... Edytowane 9 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Urywa tył od samego patrzenia!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 10 Września Autor Share Napisano 10 Września (edytowane) W sumie jest w czym wybierać: Można się tylko domyślać jakich używano... Stawiam na high-explosive M261 Bądź mogły to być wdu 4a/a pociski przebijające biorąc pod uwagę cel misji czyli niszczenie jaskiń... całe szczęście większość wygląda tak samo Edytowane 10 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września (edytowane) Dzięki uprzejmości sklepu EMP3D głowice za niedługo powędrują do modelu a i na następne projekty będzie zapas ... Spodobały mi się wyrzutnie częściowo załadowane ... Mamy do wyboru od cwiczebnych po przeciwpancerne , penetrujace i odłamkowe Jest w czym wybierać uzbrajając Model Edytowane 23 Września przez Bikernytzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września (edytowane) 17 godzin temu, Bikernytzu napisał: Dzięki uprzejmości sklepu EMP3D głowice za niedługo powędrują do modelu a i na następne projekty będzie zapas ... Spodobały mi się wyrzutnie częściowo załadowane ... Mamy do wyboru od cwiczebnych po przeciwpancerne , penetrujace i odłamkowe Jest w czym wybierać uzbrajając Model Świetnie Trzeba będzie nawiercać w wyrzutni na te czubki, czy na styk? Edytowane 24 Września przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września (edytowane) 3 godziny temu, Mitrandir napisał: Świetnie Trzeba będzie nawiercać w wyrzutni na te czubki, czy na styk? Ja i tak nawiercam, żeby otwór był otworem .... ale jak ktoś chce to przytnie wydruk i nie musi. Generalnie wymiar jest dobrany do blach Part'a i Eduarda żeby nie było zbędnych kombinacji. Edytowane 24 Września przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września (edytowane) Szczerze polecam dla tych którzy chcą mieć doprecyzowany Model: Nie tylko apache ale do wszystkich wyposażonych w wyrzutnie 70mm jak np. Smiglowce Usmc sa bardzo ciekawa konfiguracja : Wykonane przez : https://emp3d.eu Edytowane 25 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września 43 minuty temu, Bikernytzu napisał: Szczerze polecam dla tych którzy chcą mieć doprecyzowany Model: Nie tylko apache ale do wszystkich wyposażonych w wyrzutnie 70mm jak np. Smiglowce Usmc sa bardzo ciekawa konfiguracja : Wykonane przez : https://emp3d.eu Super. A po czemu to i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września (edytowane) 10 minut temu, Mitrandir napisał: Super. A po czemu to i gdzie? Wyżej masz link do sklepu. Jak widać to nowy projekt wykonany w tym tygodniu we współpracy więc trzeba pisać maila o zakup bo może nie być na stronie jeszcze dodany do oferty. Ile? Tanio ! Mim zdaniem....must have! Edytowane 25 Września przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października (edytowane) W końcu udało się zrobić i skopiować elementy wirnika wykorzystując el.fototrawione: Brakowało mi tego by ten wirnik miał jakoś wyglądać... Pożądany efekt osiągnięty Można brać się za malowanie ...choć wciąż mam przeczucie, że czegoś mimo wszystko brakuje... Edytowane 6 Października przez Bikernytzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października 50 minut temu, Bikernytzu napisał: Można brać się za malowanie ...choć wciąż mam przeczucie, że czegoś mimo wszystko brakuje... Może i brakuje, ale wygląda świetnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października (edytowane) 14 minut temu, barszczo napisał: Może i brakuje, ale wygląda świetnie . Kabelki systemu przeciw oblodzeniowego czy jakoś tak...ale jakoś ich nie widzę...to odpuszczę Natomiast dodam te cośki : Edytowane 6 Października przez Bikernytzu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października 2 godziny temu, Bikernytzu napisał: Kabelki systemu przeciw oblodzeniowego czy jakoś tak...ale jakoś ich nie widzę...to odpuszczę Natomiast dodam te cośki : Cośki rządzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października (edytowane) Blaszki wklejone Był plan by zrobić zabezpieczenia nakrętek(drucik widoczny na zdjeciach wirnika) z...włosa ! ale po akcji z blaszkami o wielkosci 0.5mm , na osiem do wklejenia ok.12 poszlo w kosmos ...mam dość upiekszania tego wirnika. Sądzę, że taki w zupełności wystarczy . Żywica doschnie i lejemy podklad. Mial być szybki temat...wyszło jak zwykle Edytowane 6 Października przez Bikernytzu 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi