KFS-miniatures Posted April 8, 2024 Share Posted April 8, 2024 Ławoczkin La-5 Late z Clear Prop Models w 1/72 . Mimo, iż nie pozbawiony pewnych wad, to jednak bardzo miły w budowie. Choć ze względu na specyfikę konstrukcji (czytaj - ubóstwo detali na poszyciu) nie do końca łatwy i oczywisty w kwestii malowania i wykończenia. Co do szczegółów tego ostatniego, to mamy do czynienia z debatami rabinów na ich temat. Ja wybrałem taką interpretację: Model, jak wszystkie opracowania CP, choć naprawdę najwyższej próby, to jednak wymagający niemałej uwagi podczas montażu, o czym przeczytać można w relacji z jego budowy Natomiast relację z malowania i brzydzenia trafiła do drugiej części artykułu 16 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted April 8, 2024 Share Posted April 8, 2024 Fajny podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted April 8, 2024 Share Posted April 8, 2024 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 8, 2024 Share Posted April 8, 2024 Bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 8, 2024 Share Posted April 8, 2024 Świetny, zielone serce mocno do mnie przemawia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KFS-miniatures Posted April 9, 2024 Author Share Posted April 9, 2024 Do mnie również identyfikacja tego serduszka jako emblematu JG 54. W sumie szkoda, ze zestawowych kalkomania nie ma wariantów kolorystycznych tego elementu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts