MWALLO Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 (edytowane) Witam Kolejna 4ósemka, nad którą pracuje- jednocześnie pierwszy typowy "rusek". Model chwilowo bez gąsek- będą friule podobnie jak w Stugu, którego prezentowałem częściowo wcześniej. Na chwile obecną wygląda to tak: Pozdrawiam Michał Edytowane 3 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Bardzo fajne zróżnicowanie powierzchni płyt, na ostatniej fotce, na tym błotniku dość jasno kurzowo, zostawiasz, czy dasz odcieni żółci i brązów? Błocko dość wysoko poszło w górę, dość grubawo wygląda w górnych warstwach - rozumiem, że to z gipsikiem(?) podobnie jak w Stugu wrzucisz do galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Bardzo fajne zróżnicowanie powierzchni płyt, na ostatniej fotce, na tym błotniku dość jasno kurzowo, zostawiasz, czy dasz odcieni żółci i brązów?Błocko dość wysoko poszło w górę, dość grubawo wygląda w górnych warstwach - rozumiem, że to z gipsikiem(?) Spokojnie Rafale napewno jeszcze troszkę domaluje tu i tam. Co do błota chciałem uzyskać efekt suchego wykruszającego się powoli z pod spodu (robione oczywiście z gipsem). Model ogólnie gotowy na 70%. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Jara mnie ta skala. I te twoje wykonanie. Kurka, muszę kiedyś sobie 48 kupić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 (edytowane) Witam Mały update- troszke docieniowany i spigmentowany Pozdrawiam Michał Edytowane 21 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 bardzo ciekawy model, zwłaszcza z wczesną wieżą. no i pięknie wykonywany. może tylko najjaśniejsze tony są zbyt jasne, zwłaszcza na dachu wieży. ale poza tym to mucha nie siada. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Ło Jezusie !! Stan czołgu gorszy niż tych co stoją po kilka lat w MWP (W-wa). Czemu on jest aż tak zardzewiały i utytłany, wykonanie doskonałe, ale to "podniszczenie" chyba za bardzo, aha i jeszcze jedno. Oglądałem wiele czołgów i nie widać nigdy na nich zdrapanej farby do żywego metalu, zazwyczaj widać farbę podkładową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Masz zamiar robić coś z lampą??? Ogólnie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Masz zamiar robić coś z lampą??? Ogólnie ładnie. No właśnie ten zafajdany reflektor też mnie w.....a - dzisiaj wieczorkiem coś pokombinuje. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 widziałem gdzieś w necie takiego KV ale bardzo ładnie CI to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam! Kawus prawie gotowy, zostały tylko gąski do poskładania i malowania. Poprawiłem reflektor troszkę podmalowałem dodałem parę odcieni pigmentów i jest jak jest- póki co tylko dwie fotki Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 jest jak jest A jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ło Jezusie !! Stan czołgu gorszy niż tych co stoją po kilka lat w MWP (W-wa). Czemu on jest aż tak zardzewiały i utytłany, Niestety ale bardzo nie zgadzam sie z ta opinia. Bardzo irytuje mnie takie zdanie. No czolgi z muzeum w Warszawie zapewnie nie beda tak utytlane. Bardzo ladny model. Jedynie leflektor nieciekawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam! Co nie tak z reflektorem?? Może jakieś wskazówki- sugestie... Chętnie wysłucham. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Poprostu nie wyglada jak prawdziwy. No ale nie jest tez zle. Przy moim KW zrobilem zbity klosz lampy a srodek pomalowalem srebrnym markerem. Sam jeszcze nie robilem leflektorow z calym szklem. Tylko czytalem ze mozna do tego celu wykorzystac jakis klej przezroczysty dwuskladnikowy. Twoj chyba jest zrobiony z kawalka przezroczystego plastiku? I chyba widac jakies szpary? Moze sie myle, no ale nie ma zblizenia. Pozatym model bardzo zacny. Pozdrawiam. Ps. Leflektor to wazny detal, rzuca sie w oczy i dlatego warto nad nim popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Witam świątecznie! Troszke pracy przy "kawulcu" - model otrzyma podstawkę więc wanna jest mocno zróżnicowana, ale sens będzie widoczny dopiero w efekcie końcowym. Przerobiłem światło-myśle, że teraz jest znacznie lepiej. Jeszcze tylko gąski, które składam od godziny oraz układ jezdny, który trzeba podbrudzić i podmalować- na pewno koła:) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Swietnie sie prezentuje.CHcialem zapytac jak uzyskales taki efekt błota???jest swietny bardzo realistyczny.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 CHcialem zapytac jak uzyskales taki efekt błota???jest swietny bardzo realistyczny.pozdrawiam. Błoto to "migowskie" pigmenty, farby Vallejo, żywica akrylowa Mig-a oraz gips, a także oleje dla plastyków Rembrant. Dzisiaj cyknę foto zestawu jakiego głównie używam do wykonania błota. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam Cię Michał! I mam znowu pytanie - otóż czym robisz plamy po oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Fajnie to wygląda. Te brudzenie super wyszło. Błotniki dobrze powyginane, wygląda to bardzo realistycznie, zero sztuczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam Cię Michał! I mam znowu pytanie - otóż czym robisz plamy po oleju? Witam! Plamy po oleju robię akrylem Tamiya X-19 "SMOKE" oraz "olejami". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 No, kawulec nabiera rumieńców! Pikny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Witam!! Zgodnie z obietnicą wrzucam foto "błotnego" zestawu. Mam jeszcze tego troche , ale to głównie tych rzeczy używam podczas procesu powstawania błota. Dochodzą jeszcze do tego oleje, które mam na dole w piwnicy i nie chiało mi się po nie schodić Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 No trochę tego jest.... Ale w końcu czego nie robi się dla modelarstwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi