krzychu-onisk Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 uczcijmy minutą ciszy tą szlachetną wieże... XD ale to naucz małego: "nie wolno dotykać modeli wujka!" Cytuj
jachud3 Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 jakie to szczęście być jedynakiem i nie mieć jeszcze rodziny XD co do samej wieżyczki to chyba nic 'poważnego, nie do naprawienia' się nie stało? w sensie kształt został pierwotny? bo jak i tak zamykasz to wnętrze jest nieważne Cytuj
Chudziutki Napisano 15 Listopada 2008 Autor Napisano 15 Listopada 2008 Bryła wieży jest cała i zdrowa tylko najbardziej szkoda mi wnętrza. Jak już napisałem kilka ważnych i trudnych do dorobienia części przepadło więc nie pozostaje mi nic innego jak zamknięcie włazu Cytuj
tankista17 Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 mój młodszy o kilkanaście lat brejdak jest przyzwyczjony do nietykalności modeli. Pamiętam jak przypadkiem zrzucił ze stołu wieże od tygrysa (wieży nic się nie stało). Ach, ten strach w jego oczach, aż nie mogłem powstrzymać uśmiechu. Cytuj
Ostach Napisano 15 Listopada 2008 Napisano 15 Listopada 2008 looo maly heretyk,swietokradzca SmilePrawie jak ten dzieciak z konkursu....niszczyciel kartonowego F-14 i niedoszły pogromca lokomotywy złożonej z miliona metrów kwadratowych papieru.... Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 16 Listopada 2008 Napisano 16 Listopada 2008 dla mnie to codzienność, pamietam zabuliłem kiedyś KV-2, to moja malusieńka, słodka, kuzyneczka mi powyrywała części, dobrze że nie połknęła, ale na szczęście jej kochany tatuś , ale kadłub wyglądał jak bo nalocie dywanowym,wujek oddał kasę,Chudziutki w pełni się rozumiem, i w całkowitej pełni popieram Twój gniew Cytuj
Chudziutki Napisano 16 Listopada 2008 Autor Napisano 16 Listopada 2008 No niestety dzieciaki jak zobaczą model to myślą, że to zabawka i robią z nimi co tylko się da. Przed chwilą z wielkim bólem w sercu zamknąłem wieżę przez co po skończeniu modelu przedział kierowcy będzie całkowicie zakryty, a szkoda bo trochę pracy w niego włożyłem. Cytuj
Chudziutki Napisano 24 Listopada 2008 Autor Napisano 24 Listopada 2008 Jak dobrze pójdzie to jutro dostanie warstwę podkładu: Cytuj
jachud3 Napisano 24 Listopada 2008 Napisano 24 Listopada 2008 ej, fajowy :P ułam mu błotnik, dobrzeeeee? Cytuj
Chudziutki Napisano 24 Listopada 2008 Autor Napisano 24 Listopada 2008 Błotniki zostaną całe Chyba Cytuj
krzychu-onisk Napisano 24 Listopada 2008 Napisano 24 Listopada 2008 wszystko ładnie, czysto itd. choć "śmisznie" wygląda na czterech kółkach XD a to małe szare "CHYBA" to co oznacza? :P a może jednak a właśnie, jakąś scenerie planujesz? Cytuj
Chudziutki Napisano 26 Listopada 2008 Autor Napisano 26 Listopada 2008 Błotniki zostaną całe, a co do scenerii to jeszcze się nad tym nie zastanawiałem ale kto wie... Dzisiaj model dostał podkład: I oczywiście nie obędzie się bez poprawek. Cytuj
krzychu-onisk Napisano 26 Listopada 2008 Napisano 26 Listopada 2008 black!!! ładne pokrycie, więcej nie mam co pisać Cytuj
Chudziutki Napisano 30 Listopada 2008 Autor Napisano 30 Listopada 2008 Akryl Agamy + Thinner Tamiyi = bajka Następnym razem muszę spróbować z Mr. Colour Thinnerem. Cytuj
Chudziutki Napisano 30 Listopada 2008 Autor Napisano 30 Listopada 2008 Trochę się nudziłem przed chwilą więc poskładałem gąski: Niestety i tutaj pojawiają się wszechobecne ślady po wypychaczach I w tym momencie coraz poważniej zastanawiam się nad pewną scenką a mianowicie T-34 w wersji "Chochoł" Cytuj
Pafica Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 Zabłoć i tyle. Albo zalej jakimś surfacerem. Cytuj
mart72 Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 Zabłoć i tyle. Albo zalej jakimś surfacerem. Tak, trochę błota z bagien Prypeci uratuje sprawę A poza tym fajnie to wychodzi Cytuj
skala72 Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 No co ty, idzie super, a błoto (szpachla) czyni cuda. Cytuj
Chudziutki Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Napisano 3 Grudnia 2008 Nie wiem co mnie podkusiło żeby nałożyć plamy kamuflażu Razem z maskolem odeszły dosyć spore płaty farby i to nie pierwszy raz Wczoraj po nałożeniu pierwszej warstwy było to samo- płaty farby odeszły razem z taśmą Tamiyi i zaraz po tym szybko to poprawiłem zielonym kolorem. Dzisiaj powtórka z rozrywki z tym, że farba odeszła w innych miejscach: Już nie mam siły do tego modelu, najwyraźniej opatrzność nie chce żebym go skończył i w tym momencie oficjalnie się poddaje Model ląduje w pudełku w najgłębszym i najciemniejszym zakamarku szafy. W końcu trzeba dbać o swoje zdrowie psychiczne Cytuj
aqws99 Napisano 3 Grudnia 2008 Napisano 3 Grudnia 2008 płaty farby odeszły razem z taśmą Tamiyi hmmm... a model przed malowaniem oczywiście był odtłuszczony... Cytuj
Chudziutki Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Napisano 3 Grudnia 2008 Odtłuszczony, nałożony Surfacer potem czarna farba i warstwa zielonej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi