adamkijak Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Hej Czas coś tam z powrotem zacząć składać potych wszystkich remontach w domu i ogrodzie. Wygrzebałem tego malucha z zapasu, drugi model od Takoma jaki składam i nadal oceniam je pozytywnie. W sumie będzie prosto z pudła chyba że ktoś ma jakiś ciekawy pomysł bez większych przeróbek na coś ciekawego. Postęp jak na razie: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Polecam poszukać gąsek w druku 3d bo zestawowe są za krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Fajny pojazd, nie często gości na forach modelarskich. Czekamy na kanciaste malowanie. Pierwszorzędny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Fajny pojazd, nie często gości na forach modelarskich. Czekamy na kanciaste malowanie. Pierwszorzędny pomysł. Masz jakieś foty może w tym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja super temat - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja (edytowane) 2 godziny temu, adamkijak napisał: Masz jakieś foty może w tym malowaniu Nawet możesz kupić : https://toptruck.se/used_machines Kolorki pasują z tego zestawu: HTK-AS65 Modern Finnish Army AFV lub serii C Edytowane 5 Maja przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja 51 minut temu, robertmodelarz napisał: Nawet możesz kupić : https://toptruck.se/used_machines Kolorki pasują z tego zestawu: HTK-AS65 Modern Finnish Army AFV lub serii C Dzięki, ale to inny pojazd, z tego co łapie to BV 206, a ja składam BV 206S co ma inny kształt nadwozia. Znalazlem niezłe kamo od makaroniarzy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja (edytowane) W dniu 5.05.2024 o 16:08, adamkijak napisał: Dzięki, ale to inny pojazd, z tego co łapie to BV 206, a ja składam BV 206S co ma inny kształt nadwozia. Znalazlem niezłe kamo od makaroniarzy: Kiepskie zdjęcie, ale chyba ten jest kanciasty. Jest jeszcze taka opcja z Niderlandów: albo z kategorii wozów drabiniastych British Royal Marines: Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja (edytowane) Trochę postępu w temacie, nie jestem pewien czy będę malował wnętrze jako ze zupełnie nic nie będzie widać , znalazłem też fotę Niemca w zimowym takim na szybko malowaniu, wygląda jakby wałkiem albo pędzlem nakładali: Edytowane 6 Maja przez adamkijak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja (edytowane) BV 206 S Hägglund Hagglunds hi-res stock photography and images - Alamy Bundeswehr Ausrüstung und Technik: Das BV 206 S Hägglunds TANK-MASTERS BW – Bv 206 S SanTrp | TANK-MASTERS – Photos & Journalism | Military Photos & Journalism Panzer-Modell.de Hägglunds BV 206 S BV 206 S Edytowane 7 Maja przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja 1 godzinę temu, bulik58 napisał: BV 206 S Hägglund Hagglunds hi-res stock photography and images - Alamy Bundeswehr Ausrüstung und Technik: Das BV 206 S Hägglunds TANK-MASTERS BW – Bv 206 S SanTrp | TANK-MASTERS – Photos & Journalism | Military Photos & Journalism Panzer-Modell.de Hägglunds BV 206 S BV 206 S Ten zielony łaciaty wygląda kusząco, na 99% cos takiego będę próbował zmalować, dzięki za foty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja 54 minuty temu, adamkijak napisał: Ten zielony łaciaty wygląda kusząco, na 99% cos takiego będę próbował zmalować, dzięki za foty Nie ma problemu, kiedy prosiłem ciebie o pomoc również podesłałeś mi fotki. Ten poniżej jest też ciekawy, fajnie wygląda ten trójczłonowy zestaw . Powodzenia w budowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Bulik, chyba przypadkowo M113 wrzuciłeś (chociaż też w zimowym kamo), na pierwszym zdjęciu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja Postęp prac, chyba jednak pomaluje wnętrze bo myślę żeby zostawić wszystkie drzwi otwarte. Normalnie tego nie robię, ale myślę ze to może wyglądać troche bardziej interesująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja W dniu 9.05.2024 o 15:21, Lipstein napisał: Hahaha skopiowałem fotki ze stronki o Bv-ce , powrzucałem tutaj, ale po dwóch dniach dotarło do mnie iż pojazd z tego zdjęcia wygląda jakoś dziwnie nie podobnie do 206, ale ten pojemnik z przodu mnie zmylił a nie zauważyłem tego charakterystycznego dla wielu M113 pojemnika wiszącego z tylu kadłuba. Dzięki za uwagę i dobre oko , sorry adamkijak za wprowadzenie w błąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja 3 godziny temu, bulik58 napisał: Hahaha skopiowałem fotki ze stronki o Bv-ce , powrzucałem tutaj, ale po dwóch dniach dotarło do mnie iż pojazd z tego zdjęcia wygląda jakoś dziwnie nie podobnie do 206, ale ten pojemnik z przodu mnie zmylił a nie zauważyłem tego charakterystycznego dla wielu M113 pojemnika wiszącego z tylu kadłuba. Dzięki za uwagę i dobre oko , sorry adamkijak za wprowadzenie w błąd . Spoko, nie zmyliłeś, wiedziałem że to nie BV206S, jak mam być szczery to niektóre z fot przedstawiają BVS10, ta wersja ma 6 kół jezdnych i dłuższe gąsienice bo jest jedno koło napinające z tyłu więcej, różnić jest więcej ale to najbardziej oczywiste. Niemniej jednak to czego szukałem wstawiłeś i pomogła w wyborze malowania, także dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Maja Autor Share Napisano 27 Maja (edytowane) Hej Model złożony i gotowy do malowania, podjąłem też decyzję co do malowania i będzie w całości zielony z dodatkiem siatki maskującej Barracuda. Do tego pomysłu kupiłem produkt od AFV, miał ktoś do czynienia z tym wynalazkiem? Edytowane 27 Maja przez adamkijak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca (edytowane) Pomalowane jak zwykle akrylami Tamiya, miks Nato Green and Khaki, 50/50, potem rozjaśnienie z dodatkiem białego , dół na czarno. Standardowy Wash z olei. Edytowane 5 Czerwca przez adamkijak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi