Thalgonis Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 (edytowane) Czółko, w oczekiwaniu na farbki do tomka, zaczynam dłubać taki oto pojeździk - czyli ciężki terenowy opancerzony samochód pancerny wykorzystywany jako pojazd dowodzenia w sztabach oddziałów rozpoznawczych w jednostkach broni pancernej (swoją drogą: jak można tak skomplikować nazwę przeznaczenia pojazdu... Takie rzeczy, to chyba tylko u Niemców ) Edytowane 27 Maja 2024 przez Thalgonis 2 Cytuj
SFModel Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 Dawno nic w tej skali i tego okresu nie pokazywałeś. Fajnie, zapewne będzie kolejny ekspresowy warsztat. Dawajcie bo pojazd fajny i rzadko spotykany na forach. Cytuj
FLECZER Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 43 minuty temu, Thalgonis napisał: Czółko, w oczekiwaniu na farbki do tomka, zaczynam dłubać takie oto pojeździk - czyli ciężki terenowy opancerzony samochód pancerny wykorzystywany jako pojazd dowodzenia w sztabach oddziałów rozpoznawczych w jednostkach broni pancernej (swoją drogą: jak można tak skomplikować nazwę przeznaczenia pojazdu... Takie rzeczy, to chyba tylko u Niemców ) Język niemiecki jest po prostu bardzo precyzyjny https://youtu.be/8D28dqca4xg?si=jLhMbeTSZyla_C7q 4 Cytuj
Thalgonis Napisano 12 Maja 2024 Autor Napisano 12 Maja 2024 17 minut temu, FLECZER napisał: Język niemiecki jest po prostu bardzo precyzyjny https://youtu.be/8D28dqca4xg?si=jLhMbeTSZyla_C7q BOSKIE! Cytuj
Thalgonis Napisano 12 Maja 2024 Autor Napisano 12 Maja 2024 Nigdy nie przepadałem za Bronco - zupełnie niepotrzebne rozdrobnienie montażowe... Oczywiście prym pod tym względem wiedzie Mini Art ale temu tutaj niewiele brakuje Wszystkie te kratownice są ruchome (nie wiadomo po co - model stoi na półce, na uj mu ruchome części ), wahacze, przewody, nakrętki itp. na silniku są osobno - nie wiadomo po co... Cytuj
SFModel Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 20 minut temu, Thalgonis napisał: - nie wiadomo po co... Żebyś wiedział na co tyle kasy wydajesz, i by cię zająć na dłuższy czas 1 2 Cytuj
Thalgonis Napisano 14 Maja 2024 Autor Napisano 14 Maja 2024 Tyle dzisiejszego... Ścianki są oczywiście na ślinę, bo później nie domaluję szczegółów... 1 Cytuj
Rafał B Napisano 14 Maja 2024 Napisano 14 Maja 2024 W dniu 12.05.2024 o 18:54, Thalgonis napisał: Wszystkie te kratownice są ruchome (nie wiadomo po co - model stoi na półce, na uj mu ruchome części... Wiesz Maciek, niektórzy wciąż lubią robić takim modelem brum brum. Esdek będzie na podstawce, czy solo? 1 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 14 Maja 2024 Autor Napisano 14 Maja 2024 25 minut temu, Rafał B napisał: Wiesz Maciek, niektórzy wciąż lubią robić takim modelem brum brum. Esdek będzie na podstawce, czy solo? Jeszcze nie wiem... To wóz dowodzenia, więc jak podstawka to powinny zaistnieć co najmniej 3-4 figurki, a to mówiąc prawdę nie_chce_mnie_sie Cytuj
Thalgonis Napisano 30 Maja 2024 Autor Napisano 30 Maja 2024 Właściwie gotowy na malowanie... Drzwi będą osobno psikane, z jednej strony otwarte, więc nie są na miejscu 1 Cytuj
SFModel Napisano 2 Czerwca 2024 Napisano 2 Czerwca 2024 Rozumiem, ze robisz B&W? Jeżeli tak, to wypadałoby jeszcze przed bazą powyciągać detale i zrobić obicia. Wtedy ta metoda daje swoje największe plusy. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 2 Czerwca 2024 Autor Napisano 2 Czerwca 2024 OKi, czyli zawiasy, nity (których tu akurat jest niewiele) i wszelkie krawędzie rozjaśnić na maksa? Cytuj
SFModel Napisano 2 Czerwca 2024 Napisano 2 Czerwca 2024 Krawędzie może niekoniecznie. Ale na pewno bym się pobawił w robienie obić. Jak położysz kolor właściwy, to potem jest to fajne, że część zrobisz rdzawe, a część zostawisz. Fajnie powinny zróżnicować powierzchnię. Cytuj
Lipstein Napisano 3 Czerwca 2024 Napisano 3 Czerwca 2024 Ciekawy zabieg na te obicia, wypróbuję na następnym moim modelu. Cytuj
SFModel Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 To co widać daje fajny efekt. Niestety faktycznie warstwa koloru poszła za gruba, bo wiele przykryła. Nie tylko obicia, ale też całe cieniowanie. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Czerwca 2024 Autor Napisano 4 Czerwca 2024 Wiem, poprawiłem już - właśnie schnie Niestety, obicia i zacieki zrobię „klasyczną” metodą - czasami coś jednak nie wyjdzie jakby się chciało... Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Czerwca 2024 Autor Napisano 4 Czerwca 2024 Jak wyżej pisałem - trochę poprawione. I kalki już poszły 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi