Evildead Napisano 28 Lipca 2024 Napisano 28 Lipca 2024 Zawsze przed malowaniem warto jeszcze raz przejrzeć instrukcję czy o czymś się nie zapomniało. Cytuj
SFModel Napisano 28 Lipca 2024 Autor Napisano 28 Lipca 2024 I teraz staję przed dylematem czy brudnym białym jeszcze porozjaśniać gdzieniegdzie na krawędziach, czy już sobie dać spokój. Muszę to przemyśleć. 6 godzin temu, Evildead napisał: Zawsze przed malowaniem warto jeszcze raz przejrzeć instrukcję czy o czymś się nie zapomniało. O niczym nie zapomniałem. Ta część po prostu wybrała wolność i nie chciała być na stałe przytwierdzona do modelu. Na szczęście jest niewielka i nie będzie miała większego wpływu na końcowy odbiór. 3 Cytuj
Evildead Napisano 29 Lipca 2024 Napisano 29 Lipca 2024 15 godzin temu, SFModel napisał: O niczym nie zapomniałem. Ta część po prostu wybrała wolność i nie chciała być na stałe przytwierdzona do modelu. Na szczęście jest niewielka i nie będzie miała większego wpływu na końcowy odbiór. Tak , to pierdoła mała łatwo wystrzelić niechcący, z drugiej strony mogłeś dorobić, to banał, zastanawia mnie jeszcze co tu się stało , wygląda że odwrotnie przykleiłeś ten element i trzy nity masz teraz w środku , a powinny być na zewnątrz. Cytuj
SFModel Napisano 5 Sierpnia 2024 Autor Napisano 5 Sierpnia 2024 W dniu 29.07.2024 o 11:58, Evildead napisał: wygląda że odwrotnie przykleiłeś ten element i trzy nity masz teraz w środku , a powinny być na zewnątrz. No zdarzył mi się mały fak-ap. Trudno, teraz już nie odwrócę tego elementu. Przed malowaniem lub nawet w trakcie dałoby radę. Teraz już nie. Panzer jest po nitowaniu, oznaczeniu i lakierowaniu. Teraz mnie czeka trochę pędzlowania: detale i ślady eksploatacji. Następnie chemia i brudzenie. Jednak najgorsze co mnie czeka to... podstawka. W życiu nie robiłem. Mam jakąś wizję, ciekawe czy uda mi się ją osiągnąć. 5 Cytuj
Evildead Napisano 5 Sierpnia 2024 Napisano 5 Sierpnia 2024 No teraz to już zbyt inwazyjnie, pozostaje na przyszłość nie gonić tak za malowaniem, choć pomalowany ładnie. Cytuj
SFModel Napisano 5 Sierpnia 2024 Autor Napisano 5 Sierpnia 2024 Uwierz mi, że bardzo dokładnie zawsze sprawdzam instrukcję, robię na niej notatki i mierzę na sucho. Jakoś to przeoczyłem. No trudno. Ale cieszę się, że się podoba. 1 Cytuj
SFModel Napisano 15 Września 2024 Autor Napisano 15 Września 2024 Dobra, widzę po zdjęciach że kilka etapów zaliczyłem od ostatniej aktualizacji. W skrócie: został obdrapany, porysowany, zmłotkowany zaś na koniec washoflitr, który bardzo fajnie zmienił kolor i pozwolił już trochę przygotować go pod dalszy etap, tj. finale brudzenie i kurzenie. Wybaczcie że pierwsze zdjęcie trochę nieostre, ale na małym ekranie aparatu tego nie zauważyłem a potem już mi się nie chciało ponownie szykować studia fotograficznego. 4 Cytuj
grzesioc Napisano 15 Września 2024 Napisano 15 Września 2024 czekam na kolejny etap. daję motywującą łapkę w górę Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 Wygląda jakby grabiami po nim szorowali. 1 Cytuj
Klapouch Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 3 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Wygląda jakby grabiami po nim szorowali. Cięty ułańską szablą. Cytuj
Evildead Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 11 minut temu, Klapouch napisał: Cięty ułańską szablą. No raczej tam ułanów nie było Cytuj
Klapouch Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 21 minut temu, Evildead napisał: No raczej tam ułanów nie było Rzeczywiście, według instrukcji malowanie maj '40. Sugerowałem się typem pojazdu i walką 3 dywizji lekkiej, która została przez naszych nieco pokiereszowana we wrześniu '39 Cytuj
Evildead Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 4 minuty temu, Klapouch napisał: Rzeczywiście, według instrukcji malowanie maj '40. Sugerowałem się typem pojazdu i walką 3 dywizji lekkiej, która została przez naszych nieco pokiereszowana we wrześniu '39 No tak i w Polsce nie było jeszcze wersji b i wyżej Cytuj
Klapouch Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 4 minuty temu, Evildead napisał: No tak i w Polsce nie było jeszcze wersji b i wyżej OK, byłem przekonany, że wersja B była. Jeśli nie, móg błąd. Swoją drogą, żeby nie zaśmiecać wątku - podoba mi się malowanie, jak i sam czołg. Te rysy może niezbyt szczęśliwie. To tylko przypomina mi, zebym swoją 35'tkę w końcu zrobił ... Cytuj
Evildead Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 9 minut temu, Klapouch napisał: To tylko przypomina mi, zebym swoją 35'tkę w końcu zrobił ... No to rób Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 6 godzin temu, Klapouch napisał: Cięty ułańską szablą. Wiraże między kaktusami. Cytuj
SFModel Napisano 24 Września 2024 Autor Napisano 24 Września 2024 Fakt, rysy nie są moją najmocniejszą stroną i cały czas nad tym pracuje. Kiedyś dojdę do perfekcji... Póki co dodałem rdzawe i brudne zacieki, przez co sam model się trochę przefiltrował miejscowo i nabrał innych odcieni. Efekt jest mocny, bo na takim mi zależało. Po kilku w miarę czystych modelach, nie zmęczonych za bardzo życiem, chciałem się trochę wyżyć. Jaki będzie efekt końcowy to się okaże. Póki co możecie podziwiać i komentować obecny etap. 12 Cytuj
SFModel Napisano 12 Października 2024 Autor Napisano 12 Października 2024 Układ jezdny ubrudzony i zmontowany już na gotowo. Trochę zabawy miałem z gąskami, bo przy malowaniu mi się rozleciały na wiele mniejszych odcinków i ponowny montaż to kilka dni pracy po 5-10 min. Masakra. Na dodatek okazało się, że brakuje po 1 ogniwie z każdej strony. Na sucho wszystko ładnie siedziało, docelowo już nie. Nie wiem o co chodzi. Teraz mam zamiar jeszcze górę lekko przykurzyć, może jakieś plamki błota gdzieniegdzie i podstawka. Ona zdecydowanie wymaga wykończenia. Dzisiaj zakupiłem kilka dodatkowych produktów i mam nadzieję, że coś sensownego mi z tego wyjdzie. Zobaczymy. 7 Cytuj
SFModel Napisano 15 Października 2024 Autor Napisano 15 Października 2024 Zapraszam do galerii: 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi