mandrivecs Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Super zamalowany! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Zawsze przed malowaniem warto jeszcze raz przejrzeć instrukcję czy o czymś się nie zapomniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 28 Lipca Autor Share Napisano 28 Lipca I teraz staję przed dylematem czy brudnym białym jeszcze porozjaśniać gdzieniegdzie na krawędziach, czy już sobie dać spokój. Muszę to przemyśleć. 6 godzin temu, Evildead napisał: Zawsze przed malowaniem warto jeszcze raz przejrzeć instrukcję czy o czymś się nie zapomniało. O niczym nie zapomniałem. Ta część po prostu wybrała wolność i nie chciała być na stałe przytwierdzona do modelu. Na szczęście jest niewielka i nie będzie miała większego wpływu na końcowy odbiór. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca 15 godzin temu, SFModel napisał: O niczym nie zapomniałem. Ta część po prostu wybrała wolność i nie chciała być na stałe przytwierdzona do modelu. Na szczęście jest niewielka i nie będzie miała większego wpływu na końcowy odbiór. Tak , to pierdoła mała łatwo wystrzelić niechcący, z drugiej strony mogłeś dorobić, to banał, zastanawia mnie jeszcze co tu się stało , wygląda że odwrotnie przykleiłeś ten element i trzy nity masz teraz w środku , a powinny być na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia W dniu 29.07.2024 o 11:58, Evildead napisał: wygląda że odwrotnie przykleiłeś ten element i trzy nity masz teraz w środku , a powinny być na zewnątrz. No zdarzył mi się mały fak-ap. Trudno, teraz już nie odwrócę tego elementu. Przed malowaniem lub nawet w trakcie dałoby radę. Teraz już nie. Panzer jest po nitowaniu, oznaczeniu i lakierowaniu. Teraz mnie czeka trochę pędzlowania: detale i ślady eksploatacji. Następnie chemia i brudzenie. Jednak najgorsze co mnie czeka to... podstawka. W życiu nie robiłem. Mam jakąś wizję, ciekawe czy uda mi się ją osiągnąć. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia No teraz to już zbyt inwazyjnie, pozostaje na przyszłość nie gonić tak za malowaniem, choć pomalowany ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia Uwierz mi, że bardzo dokładnie zawsze sprawdzam instrukcję, robię na niej notatki i mierzę na sucho. Jakoś to przeoczyłem. No trudno. Ale cieszę się, że się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września Dobra, widzę po zdjęciach że kilka etapów zaliczyłem od ostatniej aktualizacji. W skrócie: został obdrapany, porysowany, zmłotkowany zaś na koniec washoflitr, który bardzo fajnie zmienił kolor i pozwolił już trochę przygotować go pod dalszy etap, tj. finale brudzenie i kurzenie. Wybaczcie że pierwsze zdjęcie trochę nieostre, ale na małym ekranie aparatu tego nie zauważyłem a potem już mi się nie chciało ponownie szykować studia fotograficznego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września czekam na kolejny etap. daję motywującą łapkę w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Wygląda jakby grabiami po nim szorowali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 3 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Wygląda jakby grabiami po nim szorowali. Cięty ułańską szablą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 11 minut temu, Klapouch napisał: Cięty ułańską szablą. No raczej tam ułanów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 21 minut temu, Evildead napisał: No raczej tam ułanów nie było Rzeczywiście, według instrukcji malowanie maj '40. Sugerowałem się typem pojazdu i walką 3 dywizji lekkiej, która została przez naszych nieco pokiereszowana we wrześniu '39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 4 minuty temu, Klapouch napisał: Rzeczywiście, według instrukcji malowanie maj '40. Sugerowałem się typem pojazdu i walką 3 dywizji lekkiej, która została przez naszych nieco pokiereszowana we wrześniu '39 No tak i w Polsce nie było jeszcze wersji b i wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 4 minuty temu, Evildead napisał: No tak i w Polsce nie było jeszcze wersji b i wyżej OK, byłem przekonany, że wersja B była. Jeśli nie, móg błąd. Swoją drogą, żeby nie zaśmiecać wątku - podoba mi się malowanie, jak i sam czołg. Te rysy może niezbyt szczęśliwie. To tylko przypomina mi, zebym swoją 35'tkę w końcu zrobił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 9 minut temu, Klapouch napisał: To tylko przypomina mi, zebym swoją 35'tkę w końcu zrobił ... No to rób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 6 godzin temu, Klapouch napisał: Cięty ułańską szablą. Wiraże między kaktusami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września Fakt, rysy nie są moją najmocniejszą stroną i cały czas nad tym pracuje. Kiedyś dojdę do perfekcji... Póki co dodałem rdzawe i brudne zacieki, przez co sam model się trochę przefiltrował miejscowo i nabrał innych odcieni. Efekt jest mocny, bo na takim mi zależało. Po kilku w miarę czystych modelach, nie zmęczonych za bardzo życiem, chciałem się trochę wyżyć. Jaki będzie efekt końcowy to się okaże. Póki co możecie podziwiać i komentować obecny etap. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Bardzo plastyczny. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 12 Października Autor Share Napisano 12 Października Układ jezdny ubrudzony i zmontowany już na gotowo. Trochę zabawy miałem z gąskami, bo przy malowaniu mi się rozleciały na wiele mniejszych odcinków i ponowny montaż to kilka dni pracy po 5-10 min. Masakra. Na dodatek okazało się, że brakuje po 1 ogniwie z każdej strony. Na sucho wszystko ładnie siedziało, docelowo już nie. Nie wiem o co chodzi. Teraz mam zamiar jeszcze górę lekko przykurzyć, może jakieś plamki błota gdzieniegdzie i podstawka. Ona zdecydowanie wymaga wykończenia. Dzisiaj zakupiłem kilka dodatkowych produktów i mam nadzieję, że coś sensownego mi z tego wyjdzie. Zobaczymy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 15 Października Autor Share Napisano 15 Października Zapraszam do galerii: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi