arthur_szu Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Kilka fotek z warsztatu nad kolejnym szkrabem - ZIŁem 131 produkcji ICM. Modelik bardzo fajnie sie skleja Poniższe fotki na etapie malunków, sido, wash'y i prób z malowaniem desek paki - jak wyszło oceńcie sami... Za wszelkie uwagi serdecznie dziękuje Tak się kończy popołudniowa zabawa z maskolem Humbrola i akrylami ;) Oczywiście nieskończone i w trakcie prac i tuningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Hm, wyszło tak , jakby farba na pace zeszła olbrzymimi płatami. Chyba nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Tak jak napisałem - to są zdjęcia z warsztatu, potem juz nie miałem czasu żeby zrobić więcej... A te "łaty" są punktem wyjściowym do suchego pędzla i wash'a Jak znajdę dłuższą chwilę (pozostałe obowiązki :/) to porobię fotki z dalszych prac Ale dzięki za uwagę Pozdrawiam EDIT: Chciałem tylko zaznaczyć, że jest to mój 2 model w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 zapowiada się obiecująco, to co zrobiłeś do ej pory jest ładne i precyzyjne. czekam na dalszy ciąg. niech żyje 1:72! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Weekendowy update : Wszelkie uwagi, wskazówki etc. jak najbardziej wskazane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Fajnie wyszły wytarcia na pace, natomiast wg mnie trochę rażą obicia na środku maski, zbyt ciemne trochę. Zrób trochę jaśniejsze zdjęcia na jednolitym tle, bo widzę, że jest co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o obicia - samochodzik miał wyjść na zdezelowany demobil Ale dzięki za uwagę Coś z tym jeszcze pokombinuję Co do paki - sam się zdziwiłem, że cóś podobnego mi wyszło Użyłem do malowania akryli Pactry: - podkład: A123, - odcienie brązu: A22 i A51 ( w różnych proporcjach) i czarny A46(rozwodniony), - zielony A30 Do tego sido, maskol, suche pędzle i wash'e (brąz Van Dyke'a, siena naturalna i chyba trochę palonej ) dały powyższy efekt. Cieszę się, ze komuś się podoba A to kilka fotek z dzisiaj, przy lepszym świetle Pozdrawiam Edytowane 12 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 mnie się podoba. tylko wycieraczki dorób bo brak psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Oczywiście, że będą Jeszcze troszkę pracy zostało ("obuwie" ale czekam na Agamę "Tyre" do opon, osłony lamp, które chyba zrobię z cienkiego drucika i pociętej blaszki). Do tego brudzing pigmentami Pozdrawiam P.S. Zgadzam się - '72 Power Of Detail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Strasznie zaniedbany samochód! A mnie małżonga goni że mam brudny samochód.... Trochę przerysowane ale fajne. Jak na tak zaawansowaną eksploatację przydałoby się parę wgnieceń albo choć uszkodzen na błotnikach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 A mnie małżonga goni że mam brudny samochód.... Mnie jeszcze nikt za to nie goni ale różnie może być ;)... ...przydałoby się parę wgnieceń albo choć uszkodzeń na błotnikach. Mam prośbę - modelik jest typu PZPR (Prosto Z Pudła Robiony:))-żadnych blaszek itp. Poza tym to jest dopiero mój 2. model w 1:72 (w '35tce kilka figurek ;)) i jeśli to możliwe, mógłbyś przybliżyć mi jak można powyginać te plastikowe błotniki? Byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Mam prośbę - modelik jest typu PZPR (Prosto Z Pudła Robiony:))-żadnych blaszek itp. Poza tym to jest dopiero mój 2. model w 1:72 (w '35tce kilka figurek ;)) i jeśli to możliwe, mógłbyś przybliżyć mi jak można powyginać te plastikowe błotniki? Byłbym bardzo wdzięczny Ja robię tak: 1. Zeszlifowuję ostrożnie ile się da błotnika od spodu. Można to zrobić ręcznie zeskrobując plastik nożykiem i szlifując albo miniwietrarką z mini-tarczą szlifierską lub frezem 2. Potem wyginasz plastik pęsetą lub cążkami do metalu Zachowuje się prawie jak metal. Jak się nadłamie to też strachu nie ma bo można podkleić lekko a nadal będzie dobrze wyglądać. Co do wgnieceń samej karoserii nigdy nie próbowałem choć zamierzam. Ja bym to zrobił podobnie: ścienił maksymalnie plastik iostrożnie robił wgnioty. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 No widzę Artur, że szalejesz Ładnie ten ZiŁ Ci wyszedł - wygląda prawie jak ten z czołgowiska w Bornem Sulinowie - też dobity i zapuszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 No widzę Artur, że szalejesz Smile W weekendy i na "50m" ... Ładnie ten ZiŁ Ci wyszedł... Dzięki Będzie na klubie, mam nadzieję, że już w "butach" i pigmentach ale to kwestia wolnego czasu ;) wygląda prawie jak ten z czołgowiska w Bornem Sulinowie - też dobity i zapuszczony Smile Nie ukrywam, że mając pare fotek tamtego ZiŁa posiłkowałem się przy obijaniu modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Mniam. Piekne fotki, piekny modelik. Czego wiecej chciec. No i ten podpis na zdjeciach bardzo stylowy. B. dobry warsztat i co najwazniejsze masz serce i oko "artysty", niestety wielu modelarzy nie ma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Dzięki Będzie na klubie, mam nadzieję, że już w "butach" i pigmentach ale to kwestia wolnego czasu ;) Agama na "buty" powinna być. Byłem dziś w Tęczy, zamówienie w realizacji, powinny być pod koniec tygodnia. Pan Grzegorz zdziwił mnie, mówiąc, że dwie od razu zamówił - drugą dla mnie Prorok czy cuś.. bo nic mu nie mówiłem, że też chcę tą farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Piekne fotki, piekny modelik.Czego wiecej chciec. No i ten podpis na zdjeciach bardzo stylowy. B. dobry warsztat i co najwazniejsze masz serce i oko "artysty", niestety wielu modelarzy nie ma. Miło słyszeć taką opinię... Dziękuję Jeszcze "trochę" pracy zostało. Jeśli chodzi o podpis na fotkach - polecam programik IrfanView (jest tam opcja wstawienia domyślnie ustawionego tekstu w zaznaczone pole). Prorok czy cuś.. bo nic mu nie mówiłem, że też chcę tą farbę No właśnie?... Wiedział też, że mówiłeś mi o tej Agamie przy ... Mam nadzieję, że w następnym tygodniu będzie finisz (ten weekend mi odpada z powodów (pro)rodzinnych ) i Galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Nic nie mówiłem w Tęczy, że razem piwo spożywaliśmy... Chyba muszę chałupę sprawdzić, czy jakiegoś podsłuchu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 extra wychodzi, poczekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Z braku czasu w weekend - po weekendzie postanowiłem ruszyć z zakończeniem prac pomimo braku na opony Agamy "Tyre" :( Więc opony postanowiłem pomalowac tak: Panzer Grau, na to czarny wash olejny, po wysuszeniu suszarką - złoszowałem je czarnym, mocno rozwodnionym akrylem Pactry Do tego osłony reflektorów zrobione z blaszki po tubce mleka czekoladowego i drucików, które były pod ręką Efekt jaki wyszedł sami oceńcie: Z góry mówię, że jeszcze nie jest skończony - paka, rama z zawieszeniem, kabina to jeszcze osobne elementy. Wczoraj położyłem pigment Talena "Earth Dirt" - jeszcze trochę dołożę w kolorze "Sand"[z góry mówię, że to moje pierwsze praktyczne zastosowanie pigmentów na modelu ]. Mam nadzieję w weekend zakończe prace nad tym szkrabem. Wszelkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 (edytowane) No cóż Artur... model pod but i lufka za cienka... To tyle No chociaż może nie W sumie to przypomina mi on bardzo tego co nim po czołgowisku w Bornem Sulinowie jeździłem - tylko tamten miał ławkę połamaną... mną Edytowane 24 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Dzięki Sokół za opinię Jutro zbutujemy go na "50m" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 O nie... na "50 metrów" modeli nie biorę... bo faktycznie można by je zbutować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Bez brawury - szkraba też nie mam zamiaru brać ;) Za mały na takie wyjścia :P Ale pogadać co i jak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi