Biedronas Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Cześć, Chciałem rozszerzyć swój warsztat o aerograf (kompresor już mam, muszę mu tylko zbiornik wyrównawczy dorobić). Po powrocie do modelarstwa zdecydowałem się na skale 1:48 (lotnictwo oczyeiscie). Zastanawiałem się na początek nad jakąś chińską produkcja, ale widzę, że na olx jest używany Badger 105 za 300 zł (rozmiar fine). W sumie 300 zł to górna granica, w jakiej bym się chciał zamknąć z zakupem. Za chińczykiem przemawiają 3 rzeczy: cena, w przyszłości mógłbym go wykorzystać do podkladów, znajoma jest teraz w Japonii i za jakieś pół roku będzie wracać, więc za jakieś pół roku mogłaby mi coś przywieźć bezpośrednio z Japonii. Czy biorąc powyższe pod uwagę ten badger to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Lepszym wyborem na pierwszy aero bedzie Fine Art 180x za około 170zł i jeśli za pół roku masz zmienić na japońca to chyba lepszy wybór. Niech inni sie wypowiedzą na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Kupno używanych aero jest kupnem kota w worku. Albo trafisz, albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Zdecydowanie koledzy mają rację. Nie kupuj używanego aero z nieznanego źródła a już na pewno nie z OLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biedronas Napisano 22 Maja Autor Share Napisano 22 Maja Dzięki za radę. 40 lat wytrzymałem bez aerografu, to wytrzymam jeszcze pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Propozycja kolegi @DamianosPLwydaje się być sensowna. Wziąłbym ją pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biedronas Napisano 23 Maja Autor Share Napisano 23 Maja Myślałem, że temat do zamknięcia, ale natrafiłem na oficjalną stronę Badger-a (http://www.badgerairbrush.com/) a tam Badger 105 kosztuje 60$. Czy ktoś z Was kupował aerograf z tej strony? Napisane jest, że koszt wysyłki będzie ustalany indywidualnie. Zastanawia mnie, jakiego rzędu kosztów można się spodziewać (oczywiście optymistycznie bez uwzględnienia Vat-u i cła oraz pesymistycznie razem z wszystkimi opłatami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja (edytowane) Jak kupowałem Gaahleri w stanach to zapłaciłem 29usd a wysyłkę i taxes, potem pp mi dołożyła 130 pln (przy cenie aero rzędu 70 usd) Edytowane 23 Maja przez blackriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja (edytowane) Miałem Ptrio0ta 105 uważam,że wybór byłby właściwy.Przyzwoity aero.Jeśli sprzedawca uczciwie powie ,że używka ale w dobrym stanie sprawny nie zużyta iglica czy dysza(nie za mocno rozkalibrowana) to bym brał.Lepsza to opcja od chinola.Łatwy w utrzymaniu oraz dostęp do części jest i nie przesadnie drogich.Normalnie użytkowany posłuży lata. A to kiedyś malowałem patriotem. Edytowane 23 Maja przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja 3 godziny temu, Biedronas napisał: Myślałem, że temat do zamknięcia, ale natrafiłem na oficjalną stronę Badger-a (http://www.badgerairbrush.com/) a tam Badger 105 kosztuje 60$. Czy ktoś z Was kupował aerograf z tej strony? Napisane jest, że koszt wysyłki będzie ustalany indywidualnie. Zastanawia mnie, jakiego rzędu kosztów można się spodziewać (oczywiście optymistycznie bez uwzględnienia Vat-u i cła oraz pesymistycznie razem z wszystkimi opłatami). Ja kupowałem sotara. Dawno temu więc kosztów nie podam, ale pamiętam że było wszystko OK. Oczywiście cło było doliczone bo to ze stanów szło, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi