tomek14147 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Witajcie. Oto mój ostatni ulepek. Malowany farbami Vallejo i Tamiya, wash robiony czarną farbą olejną Miga, rozcieńczoną w terepentynie tej samej firmy. O samym modelu: Bardzo łatwy w montażu, zawierał niewiele części, więc idzie go złożyć bardzo szybko. W zestawie były siatki, metalowe osłony rur wydechowych oraz liny. Koła składało się z dwóch części, w każdej części były 2 rzędy kół. Gąski troche przdługie. Malowanie: Instrukcja podawała 4 wzory malowania w tym wzór do zrobienia czołgu Otto Cariusa, ale trzeba by wyciąć jedno koło, co było by dosyć kłopotliwe. Ja wybrałem malowanie bardziej SF(kwestia była niedawno dyskutowana z kolegą Sebem), ponieważ reszta malowań była dla mnie za trudna Pierwszy raz zdecydowałem się na zrobienie pseudo rainmarksów, ale chyba wyszły mi za mocne. Dobra koniec pisania. Zdjęcia: Tradycyjnie czekam na komentarze, co źle, co dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 jak dla mnie koła są zbyt obsmarowane i ta figurka cosik tak nie bardzo reszta super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Ten syf na błotnikach i kołach trochę za ciemny, i za dużo. Reszta nawet fajnie. Figurkę sobie odpuść. Co do washa, to użyłeś mam rozumieć washa od miga? Chciałbym go spróbować, ale nie wiem czy warto. Daj lepsze zdjęcia, bo te prawdopodobnie psują ogólnokształt czołgu. Gdyby nie te koła, to modelik byłby przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 reszta super Nie, nie super ale jest już dobrze! Widać olbrzymi postęp. Gdybyś tylko dał tu błoto z shermana+takie malowanie jak teraz byłby okej. Niestety błocko psuje całokształt. Podsumowując-jest bardzo dobrze! Widać duże postępy!!! Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Z błotem przsadziłem to fakt i kolor też mi za bardzo nie wyszedł. Chyba muszę znaleźć inny sposób na błocenie. Pawle nie używałem washa. Używałem farby olejnej firmy Mig. Ona nazywa się Abteilung 502. Figurka wygląda jak zombie ale to moja pierwsza próba z "paznokciami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Troszkę błoto chyba nie tegez (czy jak tam się to mówi Heh dopiero teraz do mnie dotarło, że dragonowskie tygrysy mają pełne koła napędowe.... ale lipa... dobrze, że się nie skusiłem na kupno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Pozwoliłem sobie zaznaczyć pewne miejsca (czerwony okrąg). Rozumiem takie błędy, ale należy na nie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Nie, nie super ale jest już dobrze! Widać olbrzymi postęp. Gdybyś tylko dał tu błoto z shermana+takie malowanie jak teraz byłby okej. Niestety błocko psuje całokształt. Podsumowując-jest bardzo dobrze! Widać duże postępy!!! Oby tak dalej! Dzięki. Pawle te rzeczy malowałem na końcu i troszkę się nie przyłożyłem R_Mazzi Prawda mają pełne koła napędowe. Mam Tygrysa Gruppe Fehrmann i jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Koła wyglądają jakby wjechał w smar. Poza tym podoba mi się. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 widzę że wydechy i ich osłony są krzywo przyklejone. Jeżeli nie to mnie popraw. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Góra fajna dół fatalny Góra fajnie pomalowana wash troche zbyt mocny pozatym spoko. Dół błoto wyglada paskudnie najlepiej je ścągnij gąski maja nie prawidloowe zwisy powinny swobodnie opadać zrób cos z tym a będzie naprawde fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Wydechy i osłony są krzywo przyklejone, ale inaczej się nie dało ich przykelić(albo ja nie umiałem ). Błoto to najgorsza strona modelu. Prawdę mówiąc zrobiłem je trochę na siłę, ale przy moim następnym modelu będzie lepsze. Gąski niestety nie chciały współpracować i wyglądają jak wyglądają, też mi się nie podobają. Cieszę się, że góra się podoba, bo nad nią najwięcej czasu spędziłem. Poprawiać raczej już niczego nie będe, chociaż kto wie... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Witam! W miejscach które zaznaczyłem to to coś wygląda jak by ktoś włóczył brudną szmatę. Musisz przecierać delikatniej - nie mazać - i nieco mniej kontrastowym kolorem. Możesz to zrobić nawet kilkakrotnie wtedy uzyskasz efekt delikatnego przejścia a nie smug po brudnej szmacie Tutaj z kolei przesadziłeś z okopceniem końcówki lufy: przecież to nie miotacz ognia ani komin parostatku . Jeśli już to można "okopcić" samą końcówkę hamulca wylotowego ale nie osmalić A tutaj : skoro zdecydowałeś się ubłocić podwozie to należało również upaprać przód i tył pojazdu : Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Dzięki za rady. Postaram się na to zwrócić uwagę przy następnym modelu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 WASH.Przesadziłeś, koles powinien mieźcielistą skure.Reszta z........! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi