adalek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Jakies 1,5-2 lata temu popelnilem takie cudo. Byl tylko sklejony i pomalowany, swiecil sie jak psu jaja i wygladal tak: w owym czasie byl to szczyt mojego warsztatu, ktory w zasadzie ograniczal sie do rownego polozenia farby po przeprowadzce model zostal u rodzicow i spokojnie sie kurzyl, dopiero miesiac temu dostalem alternatywe -> albo zabierasz graty do siebie, albo ida do koszalina. no wiec wzialem kilka modeli i postanowilem ze Teciaka troche "podrasuje". teraz wyglada tak: Dolozylem washa, pigmenty, blotko i przecierke metalizerem w paru miejscach. Oczywiscie widze troche niedorobek, srebrza sie kalki, etc, ale IMHO wyglada jako-tako. Oceniajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 bardzo fajnie wygląda, tylko to błotko popraw, bo wygląda jak szpachla ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 właśnie chciałem się zapytać co ta szpachla tam robi a to błotko jest ;) fajnie że dałeś takie porównanie, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 to błotko jest wg mnie zbyt jasne reszta spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Wygląda jak prawdziwy radziecki tank. Błoto rzeczywiście wygląda jak szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Wygląda jak prawdziwy radziecki tank Jak prawdziwy bardzo zużyty radziecki tank. Fajny model, ubrudzenie fajne bo nie wielkie. Popraw tę szpachlę i będzie na prawdę bardzo super. Może trochę za dużo rdzy na płycie silnika, bynajmniej nie wiem, czy w czasie IIWS rosyjskie czołgi tyle by przesłużyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 bardzo fajnie podrasowany,po liftingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Generalnie wygląda fajnie ale trochę w nim nieścisłości historyczno-konstrukcyjnych. Narazie brak mi czasu na ich opis ale za kilka godzin napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 nie wiem, czy w czasie IIWS rosyjskie czołgi tyle by przesłużyły. Miejsce jest na fart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Przestudiowałem setki zdjęć teciaków i nigdzie nie ma wersji z kołami stalowymi i wieżyczką dowódcy, na belce łącznej rusaki nie montowali zaczepów, to zrobili amerykanie na czołgu podarowanym im w 1942 roku. Zbiorniki na paliwo są też błędne, korek wlewu był na środku. Poręcze a w zasadzie ich brak. No owszem czołg mógł je stracić w boju ale wszystkie naraz? No chyba że byłaby to wersja z połowy roku 1942 ale wtedy nie byłoby wieżyczki dowódcy. Jak jest zamocowana skrzynka na amunicję armatnią? Po paru metrach jazdy by spadła. Pod włazem kierowcy mechanika brak listwy ochronnej. W tym czasie prawie każdy teciak ją miał. Osłony przekładni bocznych powinny być obłe a nie kanciate. Fakt takie były gdzieś do końca 1942 roku a potem były obłe. Łopaty w ten sposób montowano na wozach ze Stalingradu i to na tylnym pancerzu a ten wóz jest z zakładu 183 w Niżnym Tagilu z drugiej połowy 1943 roku. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Pieknie go "odnowiles" Mam pytanie. Jak robi sie na kolach takie piekne przetarcia do golego metalu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xero Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 służy do tego specjalny pigment http://www.jadarhobby.pl/p231-metal-pigment-p-9872.html aczkolwiek przyznam, że nie mam pojęcia, czy adalek robił to tym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 13 Października 2008 Autor Share Napisano 13 Października 2008 nie, tym razem to bylo to: http://www.tamiya.com/english/products/87080weathering/index.htm set C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Teraz już widać co robisz jak nie jeździsz czołgiem w RO . Masz jeszcze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Pisząc krótko lifting się udał. To co wspomniał panzer odnośnie zaczepów z przodu już było. Przydałoby się jeszcze obręcze metalowe kół przetrzeć sreberkiem, bo na zdjęciach święcą się zielenią.( Przynajmniej u mnie na monitorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi