Longer08 Napisano 17 Stycznia 2009 Napisano 17 Stycznia 2009 upaćkam trochę w kleju CA - uzyska wtedy fakturę skorodowanej blachy ;] Ciekawy pomysł w sumie Nie spotkałem się z takim patentem. Życzę powodzenia w dalszej budowie! Cytuj
słomek Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Napisano 17 Stycznia 2009 właśnie uderzyłem w błotnik ;] Cytuj
Barthass Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 właśnie uderzyłem w błotnik ;] Nie lepiej by było wykonać błotnik z blaszki i powyginać? Prezentowałby się bardziej naturalnie. Cytuj
słomek Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Napisano 18 Stycznia 2009 zostały mi tylko włazy i gąski: Cytuj
kazio Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Że tak powiem... Zadbałeś o ładny detal (to in plus), ale nie zaszpachlowałeś tych śladów po wypychaczach na wewnętrznej stronie wieżowych schurzenów . "To się kłóci", niestety (zresztą szkoda, że samych ekranów nie zrobiłeś z blaszki/polistyrenu 0,25 mm, wyglądałyby znacznie lepiej i bardziej skalowo). Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
wojtas Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 Ostatnio przerabiałem podobny błąd-jeśli można to nazwać błędem-lecz jest to pewne utrudnienie-chodzi mi o bandaże kół.Zawsze lepiej malować je przed montażem-no chuba że pojazd będzie totalnie usyfiony-ale w tym przypadku chyba nie będzie aż tak brudny? Cytuj
Patterson Napisano 19 Stycznia 2009 Napisano 19 Stycznia 2009 Ten przedni błotnik straszliwe szkaradny. Z puszki wyszedłby o wiele lepszy. Stracił ostrość przez podgrzewanie. Wypychacze juz zostały wspomniane, nie daje mi spokoju też rozmieszczenie górnego dopancerzenia. Czy na pewno ono tak miało wyglądać? odległości i szpara do kadłuba coś mi się wydaje za duża. W oczy rzuca się tez pewna niekonsekwencja, wymieniłeś stelaże na puszkę przy bocznych osłonach, a przy tylnej nie. Drugi kontrast to straszliwie grube osłony i wymienione cienkie ich stelaże. Zestawowe były grube, ale jakoś tak zachowywało to proporcje, teraz jest rozbieżność duża. Jeszcze brak części zawiasu na otwartym luku rzuca się w oczy. Cytuj
słomek Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Napisano 19 Stycznia 2009 da się zrobić ;] ale to w następny weekend ;] Patterson, też zauważyłem niepoprawny układ ekranów... ale w zestawie odstawały identycznie... w piątek wezmę się za robienie pancerzy z puszki bo wiadomo: co jak co ale zestaw za 40zł ma prawo być szajsowaty %-) co do wypychaczy - nie lubię szpachlować czegokolwiek ale da się takie rzeczy zamaskować bez szpachli ;] a wracając do kół - to potwierdzam nie będą one upaprane tylko trochę zakurzone. Cytuj
Ślimak Napisano 19 Stycznia 2009 Napisano 19 Stycznia 2009 E no Słomek, wymiatasz. Choć faktycznie ten błotnik to mógłbyś zrobić porządniej. Tu masz przykład: http://mplastik1.republika.pl/wariacje/pages/P1010997.htm Błotnik został zrobiony z cienkiej aluminiowej blaszki. A tu masz, moim zdaniem mistrzowska robotę : http://panzernet.com/galeria/alemanes/pz4grip_mig/pz4grip_mig.htm http://panzernet.com/galeria/alemanes/pantherg_mig/pantherg_mig.htm To tak żeby cię poszczuć Cytuj
słomek Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Napisano 23 Stycznia 2009 Blaszki przytwierdzone - dalej czekają włazy - malowanie dopiero jutro z powodu wyjazdu. Cytuj
Ślimak Napisano 30 Stycznia 2009 Napisano 30 Stycznia 2009 No nie źle . Ciekaw jestem kiedy wpadniesz w manie otwierania wszystkiego co się da i dorabiania wszelkiej maści wnętrzności, nawet tych, których nie będzie potem widać ;-) Cytuj
Biskup Napisano 30 Stycznia 2009 Napisano 30 Stycznia 2009 Fajny pomysł z tym hamsem. Juz w pierwszych kilku postach, odgryzł się w walce na słowa swoją siedemdziesiątkąpiątką. :-)) Idzie fajnie. Ale ta otwarta klapa z przodu, a szczególnie jej prosty zawias to tandeta!!! Powinieneś to zrobić porządnie, bo strasznie psuje efekt. Z niecierpliwością oczekuje ciągu dalszego Cytuj
słomek Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Więcej byście pisali z podpowiedziami a nie tylko ''czekam na dalsze efekty z niecierpliwością'' xD Ciągle boję się ruszyć tego panzera rdzą, bo boję się, że go zepsuję :/ Porażką są w nim gąsienice - tej gumy ni jak się nie da uformować - jakby była choć troszq sztywniejsza to ładnie poddałaby się ... Cytuj
peter Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Ciągle boję się ruszyć tego panzera rdzą, bo boję się, że go zepsuję http://militaryphotos.net/forums/showpost.php?p=3881646&postcount=824 Cytuj
Radek Filipek Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Porażką są w nim gąsienice - tej gumy ni jak się nie da uformować - jakby była choć troszq sztywniejsza to ładnie poddałaby się ... Kup sobie ogniwka academy. Chyba ze 16 zł kosztują. Piękne nie są, ale chyba i tak lepsze niż ta guma... Cytuj
słomek Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Peter - ok ale to jest typowa rdza na stalowej blaszce - w swoim modelu mam więcej plastiku ;] chodzi mi o ''malowanie rdzą'' ;] - nic to, będę kombinował :P Radku - dam już sobie spokój z gąskami - nie lubię kupować części oddzielnie i płacić z każdą przesyłkę z osobna :/ z wczoraj zamówiłem farby pactra vallejo i gunze oraz markera błotnego z suchymi pigmentami tamiyi ;] Cytuj
peter Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Peter - ok ale to jest typowa rdza na stalowej blaszce - w swoim modelu mam więcej plastiku ;] No też racja, sry Cytuj
Ślimak Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Słomek, stawiasz kroplę farby (np. 113 Humbrola) w szczelinę między płytami lub w miejscu łączenia dwóch płaszczyzn, pędzelkiem nr 1 i natychmiast drugim pędzelkiem np. 2 lub 3 nanosisz sporą ilośc czystego rozcieńczalnika. Tu masz przykład : http://i195.photobucket.com/albums/z281/snail5195/rdza.jpg Jak przesadzisz to naniesiesz suchym pędzlem lub mgiełką z aero kolor bazowy i po kłopocie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi