Longer08 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 upaćkam trochę w kleju CA - uzyska wtedy fakturę skorodowanej blachy ;] Ciekawy pomysł w sumie Nie spotkałem się z takim patentem. Życzę powodzenia w dalszej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 no i dalej blacharka kadłuba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 właśnie uderzyłem w błotnik ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 właśnie uderzyłem w błotnik ;] Nie lepiej by było wykonać błotnik z blaszki i powyginać? Prezentowałby się bardziej naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 nie, nie lepiej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 zostały mi tylko włazy i gąski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Że tak powiem... Zadbałeś o ładny detal (to in plus), ale nie zaszpachlowałeś tych śladów po wypychaczach na wewnętrznej stronie wieżowych schurzenów . "To się kłóci", niestety (zresztą szkoda, że samych ekranów nie zrobiłeś z blaszki/polistyrenu 0,25 mm, wyglądałyby znacznie lepiej i bardziej skalowo). Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Ostatnio przerabiałem podobny błąd-jeśli można to nazwać błędem-lecz jest to pewne utrudnienie-chodzi mi o bandaże kół.Zawsze lepiej malować je przed montażem-no chuba że pojazd będzie totalnie usyfiony-ale w tym przypadku chyba nie będzie aż tak brudny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ten przedni błotnik straszliwe szkaradny. Z puszki wyszedłby o wiele lepszy. Stracił ostrość przez podgrzewanie. Wypychacze juz zostały wspomniane, nie daje mi spokoju też rozmieszczenie górnego dopancerzenia. Czy na pewno ono tak miało wyglądać? odległości i szpara do kadłuba coś mi się wydaje za duża. W oczy rzuca się tez pewna niekonsekwencja, wymieniłeś stelaże na puszkę przy bocznych osłonach, a przy tylnej nie. Drugi kontrast to straszliwie grube osłony i wymienione cienkie ich stelaże. Zestawowe były grube, ale jakoś tak zachowywało to proporcje, teraz jest rozbieżność duża. Jeszcze brak części zawiasu na otwartym luku rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 da się zrobić ;] ale to w następny weekend ;] Patterson, też zauważyłem niepoprawny układ ekranów... ale w zestawie odstawały identycznie... w piątek wezmę się za robienie pancerzy z puszki bo wiadomo: co jak co ale zestaw za 40zł ma prawo być szajsowaty %-) co do wypychaczy - nie lubię szpachlować czegokolwiek ale da się takie rzeczy zamaskować bez szpachli ;] a wracając do kół - to potwierdzam nie będą one upaprane tylko trochę zakurzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 E no Słomek, wymiatasz. Choć faktycznie ten błotnik to mógłbyś zrobić porządniej. Tu masz przykład: http://mplastik1.republika.pl/wariacje/pages/P1010997.htm Błotnik został zrobiony z cienkiej aluminiowej blaszki. A tu masz, moim zdaniem mistrzowska robotę : http://panzernet.com/galeria/alemanes/pz4grip_mig/pz4grip_mig.htm http://panzernet.com/galeria/alemanes/pantherg_mig/pantherg_mig.htm To tak żeby cię poszczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Blaszki przytwierdzone - dalej czekają włazy - malowanie dopiero jutro z powodu wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 podkład ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 nieno super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 prace trwają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 nieżle ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 No nie źle . Ciekaw jestem kiedy wpadniesz w manie otwierania wszystkiego co się da i dorabiania wszelkiej maści wnętrzności, nawet tych, których nie będzie potem widać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Fajny pomysł z tym hamsem. Juz w pierwszych kilku postach, odgryzł się w walce na słowa swoją siedemdziesiątkąpiątką. :-)) Idzie fajnie. Ale ta otwarta klapa z przodu, a szczególnie jej prosty zawias to tandeta!!! Powinieneś to zrobić porządnie, bo strasznie psuje efekt. Z niecierpliwością oczekuje ciągu dalszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 faaaajny czekam na rozwój wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Więcej byście pisali z podpowiedziami a nie tylko ''czekam na dalsze efekty z niecierpliwością'' xD Ciągle boję się ruszyć tego panzera rdzą, bo boję się, że go zepsuję :/ Porażką są w nim gąsienice - tej gumy ni jak się nie da uformować - jakby była choć troszq sztywniejsza to ładnie poddałaby się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Ciągle boję się ruszyć tego panzera rdzą, bo boję się, że go zepsuję http://militaryphotos.net/forums/showpost.php?p=3881646&postcount=824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Porażką są w nim gąsienice - tej gumy ni jak się nie da uformować - jakby była choć troszq sztywniejsza to ładnie poddałaby się ... Kup sobie ogniwka academy. Chyba ze 16 zł kosztują. Piękne nie są, ale chyba i tak lepsze niż ta guma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Peter - ok ale to jest typowa rdza na stalowej blaszce - w swoim modelu mam więcej plastiku ;] chodzi mi o ''malowanie rdzą'' ;] - nic to, będę kombinował :P Radku - dam już sobie spokój z gąskami - nie lubię kupować części oddzielnie i płacić z każdą przesyłkę z osobna :/ z wczoraj zamówiłem farby pactra vallejo i gunze oraz markera błotnego z suchymi pigmentami tamiyi ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Peter - ok ale to jest typowa rdza na stalowej blaszce - w swoim modelu mam więcej plastiku ;] No też racja, sry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Słomek, stawiasz kroplę farby (np. 113 Humbrola) w szczelinę między płytami lub w miejscu łączenia dwóch płaszczyzn, pędzelkiem nr 1 i natychmiast drugim pędzelkiem np. 2 lub 3 nanosisz sporą ilośc czystego rozcieńczalnika. Tu masz przykład : http://i195.photobucket.com/albums/z281/snail5195/rdza.jpg Jak przesadzisz to naniesiesz suchym pędzlem lub mgiełką z aero kolor bazowy i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi