Skocz do zawartości

panzer IV - Syria wojna sześciodniowa 1967

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jakiej farby(odcień,nr) zastosowałeś do tych obić. Robie niedługo Tigera I w malowaniu Afrika Korp więc taka informacja bardzo mi sie przyda.

• Odpowiedzi 201
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

też za bardzo Tobie nie pomogę bo tej kwestii po polsku kombinuję - kupuje podstawowe kolorki i mieszam wg uznania...

Napisano

Fanem młotkowania nie jestem, ale podobają mi się obicia na klapkach inspekcyjnych, na wizjerze, oraz na włazie - bardzo realnie wyglądają... Robisz fajne postępy - gratuluję.

Napisano

Dziękuję ale osobiście odczuwam się do tego niezbyt specjalnie, ponieważ jest to zwykłe zgapianie z warsztatu specjalistów ... aha dodać należy, że obicia będą na końcu słabo widoczne.

Napisano

Zgapianie ? Czy jak ktoś stawia mur to zgapia sposób robienia zaprawy ? Techniki są zawsze takie same lub prawie takie same. Kwestia polega ta tym kto ma lepszą wprawę w użyciu danej techniki

Napisano

aaa tam dobra cicho bo maluje ;] za chwilę będą fotki kolejnych obić...

ok chwila minęła więc wklejam fotki:

dsc05011.jpg

dsc05012.jpg

dsc05014.jpg

dsc05016.jpg

dsc05017.jpg

dsc05018.jpg

Napisano

Tez zauważyliście na fotce nr 3 fajny efekt?: pojazd ponad błotnikiem wygląda realnie a poniżej linii błotnika - jak zabawka

Napisano

Faktycznie te przetarcia farby bardzo dobre bo przemyslane.

Logika w modelarstwie to podstawa.

Napisano

Z powodu rdzy jest mi żal tych przetarć, ponieważ nie będzie ich później tak ładnie widać...

Napisano

Słomek, zęby kół napędowych, oraz rolki podtrzymujące, czy też koła napinające, możesz śmiało metalizerem pomalować - w rzeczywistości dość bardzo się wycierały, a przy tym błyszczały gołą stalą.

Napisano

spoko looz panowie, chciałem odpowiedzieć Jakubowi ale Rafał mnie wyprzedził ;] Tutaj nic nie będzie się błyszczeć ... ogłaszam chwilowy zastój prac do kolejnego weekendu...

Napisano
to ma być złom stojący

Aj fakt, fakt - zwracam honor Panowie... Po prostu zapomniałem, że miał to być wrak po kilkudziesięciu latach postoju.

Napisano

Panowie co myślicie o zastosowaniu prawdziwej mini do tworzenia rdzy na tym modelu???

Napisano
Panowie co myślicie o zastosowaniu prawdziwej mini do tworzenia rdzy na tym modelu???

Powodzenia.

Nie kombinuj, tylko kup coś z asortymentu modelarskiego.

Pzdr

Napisano

Tylko i wyłącznie pigmenty + olejne ale nie wiem czy migowe na sztuki to taniej nie wyjdzie.

M-zone ma chyba w starej cenie jeszcze.