Michalw Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 A jakiej farby(odcień,nr) zastosowałeś do tych obić. Robie niedługo Tigera I w malowaniu Afrika Korp więc taka informacja bardzo mi sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 też za bardzo Tobie nie pomogę bo tej kwestii po polsku kombinuję - kupuje podstawowe kolorki i mieszam wg uznania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Fanem młotkowania nie jestem, ale podobają mi się obicia na klapkach inspekcyjnych, na wizjerze, oraz na włazie - bardzo realnie wyglądają... Robisz fajne postępy - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Dziękuję ale osobiście odczuwam się do tego niezbyt specjalnie, ponieważ jest to zwykłe zgapianie z warsztatu specjalistów ... aha dodać należy, że obicia będą na końcu słabo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Zgapianie ? Czy jak ktoś stawia mur to zgapia sposób robienia zaprawy ? Techniki są zawsze takie same lub prawie takie same. Kwestia polega ta tym kto ma lepszą wprawę w użyciu danej techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 aaa tam dobra cicho bo maluje ;] za chwilę będą fotki kolejnych obić... ok chwila minęła więc wklejam fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Tez zauważyliście na fotce nr 3 fajny efekt?: pojazd ponad błotnikiem wygląda realnie a poniżej linii błotnika - jak zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Gąbka poszła w ruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Gąbka? Nie używałem przy nim żadnej gąbki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 fajnie wychodzi ci ksztalt obic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 To ja już nie rozumiem... będzie ta rdza w końcu czy nie?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Tak będzie, chociaż nie wiem jak ją zrobić ale będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Wieża też dostała w kość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 o super to wyglaad w miejscach gdzie sie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Faktycznie te przetarcia farby bardzo dobre bo przemyslane. Logika w modelarstwie to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Z powodu rdzy jest mi żal tych przetarć, ponieważ nie będzie ich później tak ładnie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Napędowe są gotowe ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Słomek, zęby kół napędowych, oraz rolki podtrzymujące, czy też koła napinające, możesz śmiało metalizerem pomalować - w rzeczywistości dość bardzo się wycierały, a przy tym błyszczały gołą stalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 słomek, to ma być złom stojący, nic metalizerami nie smaruj...zerknij na własne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 spoko looz panowie, chciałem odpowiedzieć Jakubowi ale Rafał mnie wyprzedził ;] Tutaj nic nie będzie się błyszczeć ... ogłaszam chwilowy zastój prac do kolejnego weekendu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 to ma być złom stojący Aj fakt, fakt - zwracam honor Panowie... Po prostu zapomniałem, że miał to być wrak po kilkudziesięciu latach postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Panowie co myślicie o zastosowaniu prawdziwej mini do tworzenia rdzy na tym modelu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Panowie co myślicie o zastosowaniu prawdziwej mini do tworzenia rdzy na tym modelu??? Powodzenia. Nie kombinuj, tylko kup coś z asortymentu modelarskiego. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Coś w sam raz dla Ciebie: http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty26647/Rust_and_Smoke_Pigment_set Szkoda tracić czasu na próby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Tylko i wyłącznie pigmenty + olejne ale nie wiem czy migowe na sztuki to taniej nie wyjdzie. M-zone ma chyba w starej cenie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi