słomek Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Cała zabawa polega właśnie na kombinowaniu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Jak tam chcesz, ale minia to minia a rdza to rdza. W tym zestawie masz co najmniej 3 rodzaje rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 co do pigmentów - za te pieniądze wolę zakupić kolejny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Też tak mówiłem. Ale fajnie Ci idzie - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Poradził mi jeden ze speców więc zakupiłem takie pierdółki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Przed chwilą zmieliłem pastele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Można i tak Nawet taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 wreszcie zardzewiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Piknie panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Fajnyyy Z czym nakładałeś pastele? White spirit czy coś? Mieszałeś je z olejami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Nie były to same pastele. Zmieszałem sienę paloną Astry z brązem i pomarańczem KOH-I-NOOR'a rozcieńczając całość benzyną Ronsonol, nakładałem podobnie jak wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Tutaj przetarłem całość pastelami: brąz, pomarańcz, czerń - K-I-N: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Kozacki Jedziesz dalej z tą rdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Pierwsze koty za płoty. Z początku obawiałem się, że spapram robotę i przez to też prace się opóźniały - teraz pójdzie z górki ale i tak muszę ogłosić kolejna przerwę w pracach do piątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Świetna robota i metoda. Mógłbyś opisać cały proces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Tak jak wspomniałem wcześniej: -siena palona Astry rozcieńczona Ronsonol'em jak do wash'a -do tego dosypane: brązowe i pomarańczowe pastele Koh-I-Noor'a (proporcje musicie przećwiczyć, mi udały się za pierwszym razem) Powstałą farbkę nanosiłem miękkim, szerokim pędzlem i rozmazywałem w taki sposób, by smugi przypominały zacieki i skorupkę tlenku żelaza. Tutaj należy kierować się logiką - kłaść więcej farby w miejscach, gdzie tworzy się najwięcej rdzy. ( grubsza warstwa na powierzchni poziomej ) Do rozmazywania naniesionej farby warto przygotować sobie duży okrągły pędzel śr. ok.2cm z długim włosiem i po naniesieniu farby mazać nim w określonych kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 No Słomek, to żeś pojechał. Wiesz co ? Jak będziesz w Szczecinku wstąp do mojej modelarni i zacznij bujać się po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Heh dziękuję ale nie faworyzuj mnie. Wystarczyłoby napisać, że model wygląda na razie spoko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Dzięki za opis (dopiero teraz zauważyłem, że napisałeś ) Pracuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 W razie pytań - chętnie pomogę - ale na Waszą pomoc także liczę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Pozostawil bym wiecej kontrastu czyli nie wszystko zardzewiale. Tak jak na wczesniejszych fotkach. Moze jakies powierzchnie w oleju i samarach calkowicie zabrudzone. Olej je zakonserwowal i nie zardzewialy. Takie moje podpowiedzi, jak dla mnie praca ciekawa i smiala. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Raczej nie będę ''brudził olejem'', ponieważ ten z fotek jest cały suchy i tylko rdza na nim jest. Kolejne fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Czas pomału kończyć imprezę w tym pokoju ;] pozostały mi tylko resztki lakieru do wykonania ( swoiste płatki łupieżu ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Wygląda super ale jeśli ma być dokładnie to gąska kończy się przed ostatnim kołem nośnym. Może to i szczegół ale w takich szczegółach jest najwięcej smaczku. Śledzę temat dalej bardzo mi się podoba podejście do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 uzyskales bardzo fajny efekt,spoko robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi