pmroczko Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Dzień dobry! Byłem dziś w miejscowości Karłowice niedaleko Poznania. Usłyszałem o nieznanej mi dotąd katastrofie samolotu LIM-5, która miała miejsce pod koniec września 1974. Maszyna zdaje się należała do pułku z Krzesin. Czy ktoś z Was coś więcej wie o tym zdarzeniu i o tym samolocie? Tak sobie myślę, że jeśli kiedyś bym budował LIMa to ten samolot byłby ciekawym kandydatem. Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Lim-5 n/s 1C-1215 "1215" 25.09.1974. 62 plm OPK. ppor. pil. inż. Stanisław Bilski. Oderwanie lewego skrzydła podczas średniego pilotażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca 41 minut temu, pmroczko napisał: Dzień dobry! Byłem dziś w miejscowości Karłowice niedaleko Poznania. Usłyszałem o nieznanej mi dotąd katastrofie samolotu LIM-5, która miała miejsce pod koniec września 1974. Maszyna zdaje się należała do pułku z Krzesin. Czy ktoś z Was coś więcej wie o tym zdarzeniu i o tym samolocie? Tak sobie myślę, że jeśli kiedyś bym budował LIMa to ten samolot byłby ciekawym kandydatem. Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam Paweł http://www.forumbrzeg.pl/ppadd/viewtopic.php?t=26998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca Bardzo Wam dziękuję - jesteście niezawodni! Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło - w 1974 roku LIMy z Krzesin były by jeszcze srebrne, czy już "łaciate"? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca (edytowane) 21 godzin temu, pmroczko napisał: w 1974 roku LIMy z Krzesin były by jeszcze srebrne, czy już "łaciate"? Limy-5 to raczej sreberko. Tu fotka z miejsca katastrofy Edytowane 7 Lipca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi