Artek82 Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca (edytowane) Model, albo raczej modelik lub dodatek do modelu bo mowa o tym co na zdjęciu otoczone na żółto. Stare Kovozavody Prostejov kiedyś do swojego modelu Su-7 BKL w skali 1/72 dodawało mikro modelik tego samolotu w skali 1/200. Składał się aż z dwóch części i nawet zgrabnie przypominał oryginał, bez porównania z polskim glutkiem w podobnej skali z Estetyki. Z polskiego ostał się jedynie stojaczek, który postanowiłem wykorzystać do tej czechosłowackiej miniaturki. Po sklejeniu statecznika z kadłubem i oszlifowaniu z drobnych niedoskonałości dopasowałem jakieś pitoty i lufy działek, nawierciłem mu zad aby zaimitować jakiś "wydech", nawierciłem dziób i wykonałem nowy ostry stożek wlotowy, a następnie zabrałem się za ekwilibrystyczne maskowanie maźniętej wcześniej na niebiesko kabiny pilota. Po wszystkim szary podkład i „zawijanie”-psikanie w sreberko. Kalkomanie dobrane z magazynu kalkomanijnego, które jakoś ciężko się ustawiało na modeliku wielkości palca wskazującego Całość psikana raz w lewo i raz w prawo lekko bezbarwnym, nadziana na stójkę i na półkę To chyba tyle, zapraszam zatem do zdjęć może nie idealnych, ale coś tam się da zobaczyć Dzięki za uwagę Edytowane 8 Lipca przez Artek82 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Choć miałem kilka tych modeli Su-7 od KP, to w żadnym jakoś nie miałem szczęścia dostać tego małego dodatku. .Ciekawa miniaturka w nietypowej skali, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca 8 minut temu, Grzes napisał: w żadnym jakoś nie miałem szczęścia dostać tego małego dodatku Zapewne każdy z nabywców, albo sam sobie go pierwszego sklejał, a duży z niechcenia leżakował dłużej w pudle, albo ojce sklejali te mikro Suczki swoim młodocianym "pilotom domowym" co by nie popsuli tego lepszego większego Sam pamiętam jak ojciec przeżywał że dorwałem się do Su-7 z Plasticartu i go zapaćkałem klejem + odciski palcy Po 17 latach odkupiłem mu takiego z nawiązką żeby nie marudził i chyba jest zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Świetny maluch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca 20 minut temu, Artek82 napisał: No, ładnie się prezentuje na tle godełka jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Szacun za odwagę z makro! Piknie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Ładna "Suczka" W siedem-dwójce nie miałem, ale w cztery-ósemce z OEZ'a sobie w magazynku leżakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi