Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2009 Czemu nie przeszlifowywujesz WSZYSTKICH krawędzi i boków skoro one tak mało estetycznie wyglądają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Czemu nie przeszlifowywujesz WSZYSTKICH krawędzi i boków skoro one tak mało estetycznie wyglądają ? Mianowicie? Wszystko szlifuje, każdą część. A jakieś coś napisałem wyżej, że jeszcze będę poprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2009 chodzi mi o boki ławek, lewą wręgę przedziału torpedowego, wręgę, w której wycięty jest otwór przejściowy i która okazała się za krótka - wszedzie tam widać miedokladności po cięciu lub nieszlifowaniu... Proponuję więcej uwagi oświęcić tym szczegółom a model napewno zyska na prezencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki, poprawie co się da Teraz nic nie robię bo zaciągnęła mnie do łóżka zmysłowa i tajemnicza... GRYPA, może znacie? Wracam do siebie, może jutro na 10 minut usiądę, jakieś kalki albo coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 1000 post Dobra, ostatnio modele u mnie leżą i czekają na wene XD Wczoraj z nudów zrobiłem z tym: To: Eh... trudno to wyrównać, ale jakoś będzie trzeba Nie stety po wycięciu okazało się, że do po włożeniu torpedy (bo ma być, że akurat "wyływa") jest za gruba i jej kąt odchylenia od poziomu wynosi ~40 stopni :/ Musiałem torpede trochę powycinać i wysło coś takiego: Teraz kąt odchylenia wynosi tylko około 5 stopni Nie jest tak źle. Jak ktoś nie zrozumiał z tym kątem odchylenia to potem wstawie foty jak to wygląda Ludzie błagam pomóżcie w wybraniu tej nazwy XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Georg Washington Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Lutego 2009 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2009 Jakoś nie moge sobie wyobrazić połączenia tej torpedy z otworem wyrzutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Georg Washington Dzięki wielkie Jakoś nie moge sobie wyobrazić połączenia tej torpedy z otworem wyrzutni Wieczorem dam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 proponuję żebyś zrobił drybrusha na wszystkich podłogach srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 (edytowane) proponuję żebyś zrobił drybrusha na wszystkich podłogach srebrny. No nie zbyt... No coś wam obiecałem - zdjęcie. Przód z torpedą widziane z góry (czy tam z dołu): I z boku: I jak? Mnie się podoba jeszcze trzeba będzie powyrównywać Edytowane 24 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 a jak to wygląda z boku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 a jak to wygląda z boku ? Yyy... tzn? no jest fotka z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 a jak to wygląda z boku ? Yyy... tzn? no jest fotka z boku Faktycznie jest, widocznie jedno zdjecie nie otworzyło mi się Myślę że może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Stefan Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 I jak? Mnie się podoba Szczerze? Tragedia. Na Twoim miejscu zamiast martwic sie jaka nazwe bedzie miala Twoja lodz, pomysl o tym jak wycinac czesci, jak je obrabiac, malowac i pierwsza sprawa- chyba najwazniejsza- to jak zaplanowac model. Po tej torpedzie widac, ze zrobiles to na lapu- capu. Prezentujac model na forum poddajesz sie krytyce, a wiadomo, ze lizanie sobie d*** nigdzie nie prowadzi, wiec nie odbieraj mojego posta jako atak, tylko szczera krytyke, ktora moze zmobilizuje Cie do lepszego modelowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Wporządku że stosujemy krytykę wobec kolegów. Ale czy nie wyraziłeś się lekko za ostro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 a jak to wygląda z boku ? Yyy... tzn? no jest fotka z boku Faktycznie jest, widocznie jedno zdjecie nie otworzyło mi się Myślę że może być. Zdarza się I jak? Mnie się podoba Szczerze? Tragedia. Na Twoim miejscu zamiast martwic sie jaka nazwe bedzie miala Twoja lodz, pomysl o tym jak wycinac czesci, jak je obrabiac, malowac i pierwsza sprawa- chyba najwazniejsza- to jak zaplanowac model. Po tej torpedzie widac, ze zrobiles to na lapu- capu. Prezentujac model na forum poddajesz sie krytyce, a wiadomo, ze lizanie sobie d*** nigdzie nie prowadzi, wiec nie odbieraj mojego posta jako atak, tylko szczera krytyke, ktora moze zmobilizuje Cie do lepszego modelowania. Tak się zastanawiam czy to skomentować... Wporządku że stosujemy krytykę wobec kolegów. Ale czy nie wyraziłeś się lekko za ostro?? Zgadzam się, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Taka mała aktualizacja Zaszpachlowałem torpedę, tak żeby pasowała do wyrzutni, tak się teraz prezentuje: O nie!!! Mam Sim-Plusa A że na kartę, to kartę pociąłem i zrobiłem tunelik, żeby jakoś to było. A tu dopasowanie: Podpory to: -rączka od mojego wspaniałego nożyka -i trzy 20-to groszówki czyli moje ostatnie pieniądze Mam pytanie: Jakie torpedy i rakietki ten chyba balistyczne były stosowane w tych okrętach? Bo nie wiem jak to powinno być pomalowane, a instrukcji nie bardzo chcę wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 W zależności od okresu i typu okrętu głównym uzbrojeniem były pociski balistyczne z głowicami jądrowymi Polaris (16 sztuk), różnych typów. Jako że twój to okręt z wcześniejszych serii to na początku była to wersja A1, późniejsze zaś mogły przenosić większe pociski wersji A2 i A3 a w toku służby (lata 70) okręty przezbrojono w pociski Poseidon C3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 W zależności od okresu i typu okrętu głównym uzbrojeniem były pociski balistyczne z głowicami jądrowymi Polaris (16 sztuk), różnych typów. Jako że twój to okręt z wcześniejszych serii to na początku była to wersja A1, późniejsze zaś mogły przenosić większe pociski wersji A2 i A3 a w toku służby (lata 70) okręty przezbrojono w pociski Poseidon C3. Aha, dzięki potem poszukam jak to wyglądło. A jak z torpedami? Jak je pomalować? Revell radzi: przód czerwony, tył srebrny,a reszta czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Nie wiem jak były malowane torpedy, ale to ci się pewnie przyda: http://www.ssp.navy.mil/about/images/evolution.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 http://webzoom.freewebs.com/henry0077/Scan76.jpg tutaj masz ładowanie pocisku (zdaje się że bez głowicy) http://webzoom.freewebs.com/henry0077/Scan309.jpg http://webzoom.freewebs.com/henry0077/Scan310.jpg a tu fragmenty torpedy (Mk.48 (?)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 To co jest w modelu bardziej przypomina Mk.37 Mod.1, co i bardziej pasuje do czasow kiedy model zostal wpuszczony... Mk.37 Mod.0 wyglada tak (Mod.1 byl dluzszy): Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Wielkie dzięki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Znalazłem takie cyś: Czyli co? Zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Torpeda poszła Bok: Góra czy tam dół: Przód: Foty trochę nie wyraźne, ale coś tam coś tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi