[EC]Duke Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Witam wszystkich, jako, że jest to mój pierwszy post od b.dawna to wypadało by się przypomnieć, Krzysiek jestem Ostatnio po prawie 3 latach udało mi się wreszcie zakończyć pracę nad Gladiatorem. Pozostało mi zrobienie jeszcze żagli, nad którymi obecnie pracuje. Jest to mój pierwszy okręt, więc prosze o szeroko pojmowaną wyrozumiałość Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 super! o takim zawsze marzyłem Jędrek ps. może jeszcze jakieś zdjęcia pokładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Ładnie i czysto wykonany model żaglowca Na Twoim miejscu pobawił bym sie jeszcze z olinowanim, gdyż to własnie ono dodaje najwiekszego uroku w tego typu okrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 nie ma co, szacun stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Faktycznie do olinowania mozna sie przyczepic, ale do tego w kazdym modelu mozna sie przyczepic. Mnie szczegolnie rzucila sie w oczy duza odleglosc miedzy wyblinkami na wantach. Zaloga pewnie mialaby klopot z wejsciem na maszt. Jednak widac ze ladny model bedzie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothar79_79 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Po prostu piękny model! Nigdy nie miałem odwagi żeby spróbować swoich sił w żaglowcach... Chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Wielkie dzieki, ale nie przesadzajcie jest pare mankamentów, co do wyblinek, zgodze się, ale robiłem je sam na czuja, gdyż patent zaproponowany przez hellera był do niczego. Stąd tak długo kończyłem ten model. A co do samego takielunku, to dojdzie jeszcze olinowanie wraz z żaglami. Mogłem go nieco zróżnicować stosując różne grubości nici, ale nie byłem niczego pewien więc wyszło jak wyszło Zdjęcie pokładu, słabe bo stare, ale zawsze jakies: Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Czy możesz zdradzić czym malowałeś złocenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Jasne, farba "humbrol MET 16" mam nadzieje, ze to wyjaśni sprawe, bo nie jestem pewien co mam wpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Podziwiam modelarzy którzy lepią takie żaglowce.Zawsze chciałem taki mieć ale kleić się boję a kupić gotowy to nie to samo i drogo jak pieron.Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Nie ma co robi wrażenie , a jak dostanie żagle to będzie wyglądał jeszcze bardziej efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothar79_79 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Duke! Ja Ci tu przynajmniej słodzić nie zamierzałem, bo pewne niedociągnięcia widać, czociażby linia wodna: http://images24.fotosik.pl/285/15e4604239ed9825.jpg Osobiście miałem na myśli obiekt twojej pracy - wydaje mi się, że żaglowce to dość mało popularny temat. Jeszcze raz chylę czoła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Ja jeszcze wrócę do złoceń - czy po malowaniu poddawałeś ja polerowaniu czy tylko malowałeś lakierem do metali ? Ja słabię sie ze złoceniami do La Real i kierując sie relacją z Super Modelu sięgnąłem po Agamę i nie jestem zbyt zadowolony. Dlatego szukam innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Złocenia malowane są wyłącznie Humbrolem 16, potem leciutko przejechane suchym pędzlem i tyle. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pfeifer Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Nieźle, ale nad linią wodną powinieneś popracować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi