mig Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 (edited) Czytałem na jakimś wschodnim forum, że kokpit nie pasuje do kadłuba, silniki są za duże w stosunku do osłon, podwozie jest skomplikowane w montażu. Nic z tych rzeczy. Kokpit pasuje do kadłuba bezproblemowo. najpierw skleiłem połówki kadłuba a następnie od spodu wkleiłem tablicę przyrządów i podłogę wraz ze ścianką tylną, fotelem i drążkiem. Silniki również pasują do osłon. Najgorzej spasowanym elementem jest dolna szyba w kadłubie, wymaga to dużo piłowania, szpachlowania, szlifowania. Podwozie również składa się dobrze. Przerobiłem mocowanie śmigieł tak aby się mogły obracać. Dorobiłem kołeczki montażowe do stateczników poziomych. Rurka pitota z igły, końcówka z zestawu. Dorobiłem reflektor do lądowania w kadłubie, o którym zapomniał producent. Dorobiłem też popychacze przy cylindrach. Bomby pod skrzydłowe z zestawu CR.42 Italeri. Model malowany Italeri, AK, Hataka. Edited July 16, 2024 by mig 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Podobno Włosi to mistrzowie designu ... Czyżby??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 15, 2024 Author Share Posted July 15, 2024 47 minut temu, zloty napisał: Podobno Włosi to mistrzowie designu ... Czyżby??? Co Ci się nie podoba w tym samolocie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Podoba się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Fajny może i nie sprawdził się jako myśliwiec ale podobno jako szturmowiec byl niezły 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 17 godzin temu, zloty napisał: Podobno Włosi to mistrzowie designu ... Czyżby??? Dzięki nieproporcjonalnie wielkim silnikom wyglądał na szybszego więc przeciwnicy od razu zarzucali pościg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts