Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, próbuję ulepić taką oto dioramkę, SU-100 wjeżdżający do brudnej rzeki, podłoże to papier "tualetowy" nasączony wodą z wikolem proszę o UWAGI i sugestie pozdrawiam.

3bb035e51f441dc6.jpg

39337b86cb32679f.jpg

Posted

Nio nie powiem pomysł ciekawy wykonanie jak na razie tez ok ,tylko jak zamierzasz zrobić wodę ?

Widzę że jeszcze nie ujarzmiłes gąsek.

Filipoczywiscie że to karton.

Posted

sama podstawka drewniana, boki karton, wodę zamierzam zrobić ze szkła wodnego, ale nie wiem jak to wyjdzie wiem, że z żywicy poliestrowej/epoksydowej hmmm, którejś z tych dobrze wodę się robi PS: wku*&**& mnie te gąski na allegro ktoś magic tracki za 40pln chce kuszące zawsze taniej niż friule.

Posted

Czy ten model ma ruchome zawieszenie?

Jesli nie, to bedziesz musiał sporo zatopic w błocku gaski, bo jesli "ziemia bedzie twardawa" to moze ta suczka nieco sztucznie tam wyglądać, z kołami jak z równego podłoża

Rozumiem, ze na finał obkleisz ten kartonik jakąs sklejka z balsy badź innego drzeworosla?

Posted

Wodę możesz zrobić a raczej strumyczek malując spód na niebiesko farbami olejnymi a na wierzch popaćkać silikonem przezroczystym.

Posted

Przecież są specjalne środki do wykonywania wszelakiej wody. W rożnych kolorach niebieskiego oraz bialawy. Ja dodaję do zwykłego wikolu farbek pactry i wychodzi naprawdę fajna błotnista woda, taka brudna.

Posted

Skoti dzięki bardzo fajny pomysł pomyślimy, wiem że jest dużo środków no, ale w tej chwili budżet na to nie pozwala

a tak BTW: mam pytanie odnośnie gąsek do STUG albo "czwórki" ale wersji zimowej, wiecie może gdzie można takie dostac ?

Posted

narazie prace wstrzymane, wikol z wodą nasączył podstawkę i wygieła się w łuk, muszę to wszystko zerwać, wyprostować i zamienić karton na listewki. pzdr fotki będą