ShaDow FoX Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Witam, próbuję ulepić taką oto dioramkę, SU-100 wjeżdżający do brudnej rzeki, podłoże to papier "tualetowy" nasączony wodą z wikolem proszę o UWAGI i sugestie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Ja mam tylko pytanie z czego podstawka?karton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Nio nie powiem pomysł ciekawy wykonanie jak na razie tez ok ,tylko jak zamierzasz zrobić wodę ? Widzę że jeszcze nie ujarzmiłes gąsek. Filipoczywiscie że to karton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 sama podstawka drewniana, boki karton, wodę zamierzam zrobić ze szkła wodnego, ale nie wiem jak to wyjdzie wiem, że z żywicy poliestrowej/epoksydowej hmmm, którejś z tych dobrze wodę się robi PS: wku*&**& mnie te gąski na allegro ktoś magic tracki za 40pln chce kuszące zawsze taniej niż friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 ShaDow FoX potnij je i przyklej tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Czy ten model ma ruchome zawieszenie? Jesli nie, to bedziesz musiał sporo zatopic w błocku gaski, bo jesli "ziemia bedzie twardawa" to moze ta suczka nieco sztucznie tam wyglądać, z kołami jak z równego podłoża Rozumiem, ze na finał obkleisz ten kartonik jakąs sklejka z balsy badź innego drzeworosla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Wodę możesz zrobić a raczej strumyczek malując spód na niebiesko farbami olejnymi a na wierzch popaćkać silikonem przezroczystym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Przecież są specjalne środki do wykonywania wszelakiej wody. W rożnych kolorach niebieskiego oraz bialawy. Ja dodaję do zwykłego wikolu farbek pactry i wychodzi naprawdę fajna błotnista woda, taka brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Skoti dzięki bardzo fajny pomysł pomyślimy, wiem że jest dużo środków no, ale w tej chwili budżet na to nie pozwala a tak BTW: mam pytanie odnośnie gąsek do STUG albo "czwórki" ale wersji zimowej, wiecie może gdzie można takie dostac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 ShaDow FoX chodzi ci o te z płetwami ,furile chyba innych nie ma prócz tego jeden zestaw stuga 3 z dml ma właśnie takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Zrób jaśniejsze zdjęcia bo pomysł fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 narazie prace wstrzymane, wikol z wodą nasączył podstawkę i wygieła się w łuk, muszę to wszystko zerwać, wyprostować i zamienić karton na listewki. pzdr fotki będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi