SnajperTBG Posted July 26, 2024 Share Posted July 26, 2024 (edited) Czołgiem. Z racji problemów z kompresorem i braku zajęcia ruszyłem temat humvee. Makinen prosił i się doczekał, w sumie ja mu sam powiedziałem że nie ma co chować modele po szafach tylko pokazywać. Więc słowa dotrzymuję Sam model prosto z pudła bardzo dobrze spasowany. Aczkolwiek podzielenie maski na 3 części to jakaś abstrakcja i zabieg potrzebny jak kur$$e majtki... W swoim na dzień dobry wstawiłem jakieś koła żywiczne które gdzieś się walały po pudełkach. Miał być model prosto z pudła ale jest tak nieciekawy i nudny że postanowiłem zrobić polska wersję pt.Tumak. bazując na kilku warsztatach na mw zebrałem graty w postaci ławek, plandeki,priorytety,zderzak przedni oraz drzwi miękkie z zestawu italeri i zabrałem się za robotę. Aktualnie model czeka na druki 3d u Scale 23(elementy na tylny zderzak). Myślę też nad wymianą foteli w środku i wystawieniu stolika RTV o czym zapomniałem na samym początku Edited July 27, 2024 by SnajperTBG 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted July 26, 2024 Share Posted July 26, 2024 (edited) Co będziesz drukował u Eryka? Będę patrzył, bo trochę tu trzeba dorobić. Zmień tytuł- to jest M1097 Edited July 26, 2024 by makinen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted July 26, 2024 Author Share Posted July 26, 2024 (edited) Na lepszym podłożu Edited July 26, 2024 by SnajperTBG 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted July 26, 2024 Share Posted July 26, 2024 (edited) 5 godzin temu, SnajperTBG napisał: Na lepszym podłożu W warsztacie to spokojnie, luzik, można i tak , jednak w galerii modele lepiej wyglądają na jednolitym tle, można się wtedy skupić na modelu, więcej nie będę się czepiał Pokój Edited July 26, 2024 by Evildead 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted July 26, 2024 Share Posted July 26, 2024 Plandeki (paka, dach, drzwi) od Italeri pasują do ICM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted July 26, 2024 Author Share Posted July 26, 2024 Po małych modyfikacjach pasuje:) co do tła muszę kupić brystol lub inną szmatę w kamuflażu -postawie tym razem na atacs fg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted July 26, 2024 Share Posted July 26, 2024 TYTUŁ ZMIEŃ!!!!!!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted July 27, 2024 Author Share Posted July 27, 2024 Udało się pozyskać kalki Toro Model 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted July 27, 2024 Share Posted July 27, 2024 Te priorytety wywal i weź od Tomcata fototrawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted July 27, 2024 Author Share Posted July 27, 2024 To się warsztat wydłuży do października będą moje żywiczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted July 29, 2024 Share Posted July 29, 2024 Ja tam ogólna składalność zestawu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted July 29, 2024 Author Share Posted July 29, 2024 Całkiem spoko, w sumie taka sama jak kozak -2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Ciesielski Posted July 29, 2024 Share Posted July 29, 2024 To jeszcze kierunki od żuka na tył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted January 5 Author Share Posted January 5 Do Tumaka dotarły wyczekiwane dodatki od Scale23 więc budowa za niedługo ruszy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted January 17 Author Share Posted January 17 Wywaliłem zderzak producenta i poszła zamiana na druk 3D. No jakość niebo a ziemia 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted January 17 Share Posted January 17 Piekny humvee. Jakbym miał tę budę, tez bym zmajstrował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted May 30 Author Share Posted May 30 Nie żeby nic się nie działo w temacie 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted May 30 Share Posted May 30 Jak się nazywa syn wiatru i kurzu? Kto w wojsku służył to wie!!!! TUMAN. Tak na serio to piekny model się szykuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted May 31 Author Share Posted May 31 Muszę załatwić 2 lampki na maskę na kątach bo to nasza modyfikacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted May 31 Share Posted May 31 14 godzin temu, robertmodelarz napisał: Jak się nazywa syn wiatru i kurzu? Ewentualnie syn burzy i zamieci 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted May 31 Share Posted May 31 Zazdroszczę. Budy….resztę mam. A poważnie- bardzo elegancko to wygląda. Dopieść detale i będzie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts