Jump to content

T34/ 76 AFV club 1/35 + "Czterej pancerni i pies"

marcin70
 Share

Recommended Posts

2 godziny temu, marcin70 napisał:

...w końcu doszedłem do wniosku ze zrobię "Rudego" w wersji książkowej.

Czyli wczesnego, bo w wersji książkowej występuje także w wersji T-34/85 😎

Kultowa winietka się szykuje, figurki fajne, tylko o ile Janka i Gustlika idzie rozpoznać, to już Olgierda czy Grigorija bardziej w domyśle.

Witam . "Rudy" coraz bliżej końca , dostał  ślady zużycia i washa ( paciane czym się dało ; oleje Talens, akryle Vallejo i co tam miałem ). Zdjęcia jak zwykle na szybko i nie za ładnie. Co do napisu  w tym miejscu to , po pierwsze tak mi pasował do koncepcji ARTYSTYCZNEJ 😁 , po drugie na zdjęciach widać ze tylne zaczepy bywały obwieszone szpejem, a po trzecie T34/85 w tym miejscu miał uchwyt do piły. Dzięki za pozytywny odbiór.

.

DSC_0700.JPG

DSC_0702.JPG

• Like 1

Dokładnie, masz rację. W tym miejscu był uchwyt na piłę , natomiast sam  napis znajdował się bardziej pod trzecim od przodu bocznym uchwytem kadłuba. Ale mi bardziej chodzi o  samo rozmieszczenie odcisków dłoni i łapy względem liter napisu (źle się wyraziłem). To jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe, że w kalkomaniach do modeli plastikowych czy w modelach kartonowych jest to za każdym razem błędnie robione. Co tu jest trudnego zrobić to dobrze?

• 1 month later...

Powoli ale prace posuwają się do przodu. Co do figurek to " Janek" i "Grzesiu " wymagali poprawek, spore błędy  wydruku ( / Janek / zachwianie proporcji i nie dodrukowana dłoń, / Grzegorz / brzuch wklęsły do kręgosłupa. ) Powstał tez fragment chałupy mający się pojawić na dioramce. Dojdzie jeszcze podmurówka, oszklenie i jakieś firanki.

DSC_0710.JPG

DSC_0711.JPG

DSC_0712.JPG

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...