marcin70 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Po zmianie koncepcji na ten model i braku kolejnej przez następne kilka lat, w końcu doszedłem do wniosku ze zrobię "Rudego" w wersji książkowej. Planuje niewielka podstawkę wraz z załogantami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 2 godziny temu, marcin70 napisał: ...w końcu doszedłem do wniosku ze zrobię "Rudego" w wersji książkowej. Czyli wczesnego, bo w wersji książkowej występuje także w wersji T-34/85 Kultowa winietka się szykuje, figurki fajne, tylko o ile Janka i Gustlika idzie rozpoznać, to już Olgierda czy Grigorija bardziej w domyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Ale przynajmniej napis i ręce mogłeś umieścić według tego, co jest w serialu ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Witam . "Rudy" coraz bliżej końca , dostał ślady zużycia i washa ( paciane czym się dało ; oleje Talens, akryle Vallejo i co tam miałem ). Zdjęcia jak zwykle na szybko i nie za ładnie. Co do napisu w tym miejscu to , po pierwsze tak mi pasował do koncepcji ARTYSTYCZNEJ , po drugie na zdjęciach widać ze tylne zaczepy bywały obwieszone szpejem, a po trzecie T34/85 w tym miejscu miał uchwyt do piły. Dzięki za pozytywny odbiór. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Dokładnie, masz rację. W tym miejscu był uchwyt na piłę , natomiast sam napis znajdował się bardziej pod trzecim od przodu bocznym uchwytem kadłuba. Ale mi bardziej chodzi o samo rozmieszczenie odcisków dłoni i łapy względem liter napisu (źle się wyraziłem). To jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe, że w kalkomaniach do modeli plastikowych czy w modelach kartonowych jest to za każdym razem błędnie robione. Co tu jest trudnego zrobić to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września Powoli ale prace posuwają się do przodu. Co do figurek to " Janek" i "Grzesiu " wymagali poprawek, spore błędy wydruku ( / Janek / zachwianie proporcji i nie dodrukowana dłoń, / Grzegorz / brzuch wklęsły do kręgosłupa. ) Powstał tez fragment chałupy mający się pojawić na dioramce. Dojdzie jeszcze podmurówka, oszklenie i jakieś firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mav2000 Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada Dłonie odciśnięte nie są jak w filmie, brakuje łapy Szarika, kalki dostępne w necie w sklepie internetowym. Już kupiłem i czekam na wolne moce przerobowe, żeby Rudego skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mav2000 Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada P. S. Przepraszam znalazłem łapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi