FAHR Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Niniejszym tematem dołączam do grona forumowych "twardzieli";) Przed wami model Das Werk pożeniony z konwersją Kapitana Kurta reprezentujący wóz pierwszej serii testowej z marca/ kwietnia 1995 r. Zawsze podobał mi się ten wyjątkowy kamuflaż. Kilka elementów musiałem pozmieniać ze względu na różnice wersji testowej względem późniejszych egzemplarzy. Wyszło chyba nie najgorzej. W budowie radą i merytorycznymi uwagami służył mi Kapitan Kurt za co mu dziękuję. Aaaa no i popełniłem swoją pierwszą w trzy-piątce acz prostą podstawkę, która jakoś tam wygląda. Zapraszam do oglądania. Na zdjęciach pierwowzór, inspiracja i model. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Świetnie się prezentuje! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Ciekawy model i podstawka . Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Fajnie wyszła na czołgu śmigłowcowa zieleń. Podstawka również, fajna scenka drogi poligonowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 21 godzin temu, FAHR napisał: Niniejszym tematem dołączam do grona forumowych "twardzieli";) Przed wami model Das Werk pożeniony z konwersją Kapitana Kurta reprezentujący wóz pierwszej serii testowej z marca/ kwietnia 1995 r. Zawsze podobał mi się ten wyjątkowy kamuflaż. Kilka elementów musiałem pozmieniać ze względu na różnice wersji testowej względem późniejszych egzemplarzy. Wyszło chyba nie najgorzej. W budowie radą i merytorycznymi uwagami służył mi Kapitan Kurt za co mu dziękuję. Aaaa no i popełniłem swoją pierwszą w trzy-piątce acz prostą podstawkę, która jakoś tam wygląda. Zapraszam do oglądania. Na zdjęciach pierwowzór, inspiracja i model. Srebro ci się stanowczo należy. bardzo fajnie ci wyszedł ten P-olski T- wardziel , podoba mi się. Dodatkowe punkty za podstawkę nie półkownika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Jak dla mnie to w porównaniu z inspiracją , to ten model jest za mało zabrudzony, też trochę głębiej ślady w piasku by się przydały, co nie znaczy że to takie proste do zrobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Wygląda miodnie:) 10/10 . Jakich kolorów farb użyłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Sierpnia Autor Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, Evildead napisał: Jak dla mnie to w porównaniu z inspiracją , to ten model jest za mało zabrudzony, też trochę głębiej ślady w piasku by się przydały, co nie znaczy że to takie proste do zrobienia. Ta różnica jest zamierzona. Paradoksalnie mocniej pobrudzić jest łatwiej, dać więcej kurzu, mocniejsze rainsy itd. ale wtedy przykrywasz kamuflaż i tracisz całe cieniowanie. Podobnie jak z siatką maskującą, w realu przykrywasz jak najwięcej ale jak zrobisz to na modelu to go po prostu schowasz. Z tego powodu wolę dać mniej brudzenia, zwłaszcza kurzu, bo np. z ciężkim błotem można pojechać grubiej IMO. Edytowane 11 Sierpnia przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Świetny model ale pomysł z podstawką jest extra. Bardzo dynamiczna scena. Aż się czuje ten wiatr we włosach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 11 Sierpnia Autor Share Napisano 11 Sierpnia 4 godziny temu, SnajperTBG napisał: Wygląda miodnie:) 10/10 . Jakich kolorów farb użyłeś? Czarny- xf-69, rozjaśniany Vallejo London grey Brąz- xf-68 mieszany na oko z czerwonym, rozjaśniany różnymi kombinacjami red leather z Vallejo Zielony to zmatowiony x-5 a później park green z Vallejo sam i z białą. 2 godziny temu, Endrju napisał: Świetny model ale pomysł z podstawką jest extra. Bardzo dynamiczna scena. Aż się czuje ten wiatr we włosach. A dzięki, ta dynamika mnie "kupiła":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Piękny model , kiedy ja zrobię swojego ...? Gratulacje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Jakże cieszy kolejny egzemplarz Bardzo dobrze zbudowany i pomalowany intrygującą zielenią. Super wyszły te trasowane kostki (że też sam na to nie wpadłem ) i elementy jezdne fajnie siadły na nasypie i wyglądają przekonująco. Wyszła bardzo dobrze wykonana charakterystyczna scenka o wysokiej dynamice Normalnie bym się tego nie "czepnął" bo te dwa elementy to jak najbardziej prawidłowe wyposażenie Twardego, ale że scenka prawie żywcem zdarta ze zdjęcia to chodzi o kapsle granatów dymnych i czujniki Obra choć zakładam, że pewnie o tym wiesz Nie mniej jednak jest sztosik! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, TAW napisał: Normalnie bym się tego nie "czepnął" bo te dwa elementy to jak najbardziej prawidłowe wyposażenie Twardego, ale że scenka prawie żywcem zdarta ze zdjęcia to chodzi o kapsle granatów dymnych i czujniki Obra choć zakładam, że pewnie o tym wiesz Nie mniej jednak jest sztosik! Wiem, wiem, ale fota to tylko inspiracja, a druga dziesiątka Twardych na testach już była w pełni ukompletowana. Tu tak na prawdę, jeszcze zapasowe skrzynki amunicyjne powinny być w kolorze kamuflażu. Ps. oko masz bystre;) Edytowane 13 Sierpnia przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi