bart207skw Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Witam. Poniżej przedstawiam galerię skończonego modelu Mil Mi-8 Policji Polskiej. Warsztat publikowałem na podgrupie: sklejamy modele Mistercrafta. Zestaw to stare KP sprzedawane obecnie przez Smer i Mistercraft. Zestaw raczej wszystkim fanom śmigłowców dobrze znany. Tutaj w barwach Polskiej Policji. Użyte kalki to Lima Oscar Decal - mimo, że to kalki wydrukowane z Techmodu to ten duży napis na ogonie z uwagi na wielkość za pierwszym razem porwał mi się - potem już go przeciąłem na pół i było oki. Dobrze, że mam dwa zestawy tych kalek. Kalki dobrze siadły. Model malowany pędzlem farbami pactra, ammo, revell, hataka. Lakier to Sidolux. Od siebie dodałem stabilizator i wyciągarkę z Armory. Sam model poza spasowaniem oszklenia przedniego oraz osłony silnika i trzpienia wirnika głównego nie sprawiał wielkich problemów. Z zepsutych rzeczy w tym śmigłowcu mogę wymienić trochę za bardzo z tyłu jest czpień wirnika głównego oraz źle wmontowałem dysze wylotowe gazów - mam nadzieje, ze oby baboli za bardzo nie widać. Zapraszam do oglądania i komentowania. Pierwsze trzy zdjęcia to zdjęcia znalezione w sieci, które służyły mi jako wzór. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Fajnie wyszedł! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Brawo za podjęcie wyzwania, materiał wyjściowy optymizmem nie napawa... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia troche brakuje " brudzenia" . Na kazdym zdjeciu za " kominem " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Sierpnia Autor Share Napisano 11 Sierpnia 9 minut temu, BRAVO112 napisał: troche brakuje " brudzenia" . Na kazdym zdjeciu za " kominem " Być może. Ale ja akurat Brudzeń tego typu za bardzo nie lubię. Wolę czystsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Fajnie że podjąłeś ten temat. Masz u mnie plusa za temat. Mimo, że już od dawna nie sklejam ani samolotów ani śmigłowców ale zestaw znam i dawno, dawno temu skleiłem go. Faktem jest że nie jest to zestaw najwyższych lotów, ale mogłeś chyba się trochę bardziej postarać. Wybacz, że trochę krytycznie ale pracowałem na tym sprzęcie kilka lat i trochę chyba jestem wyczulony na "osemki". Na Twoim modelu można było zaznaczyć wszystkie pokrywy przedziału silnikowego, przekładni głównej i bloku hydraulicznego. Jest ich po 4 z każdej strony a u Ciebie jest wszystko w jednym kawałku. To samo dotyczy włazu dla mechanika na dachy kabiny. Pracy nie wiele a efekt byłby lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Model wyszedł przyzwoicie (jak to KP). O wiele bardziej na nim jednak mi pasowało malowanko ze 103.PL NJW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi