Kasa Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Powiedz to moim rodzicom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Powiedz to moim rodzicom. Ja nie muszę się pytać rodziców, ale to ponad 3,5 stówki jak nie lepiej taki komplecik kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 andaral nio tak jak kupujesz gotowy kompresor to tyle musisz dać ja za swój zestaw dałem około 100 zł w tym 80 za areo bo jeszcze wysyłka 10 zł. a za kompresor 22,5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Ja mam chytry plan-będę starał się robić pędzlem jak najlepsze modele a oni ustąpią,bo zobaczą ,że to nie zabawa.Zresztą nie mogę zrezygnować z tego hobby,bo mojemu pradziadkowi modelarstwo uratował życie w WWII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 (edytowane) Revell jest dobry dla początkujących, no i ładne samoloty (z tych nowszych serii, bo stare to nic nie pasuje) e nie popadajmy w skrajności Dla przykładu, nie ma chyba lepszych Pz III i IV niż revellowskie, tygryski też raczej najlepsze na rynku.... a 72 fajną skalą jest zwłaszcza jak się nie ma kasiorki.... albo miejsca na półkach ;) Edytowane 19 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 andaral nio tak jak kupujesz gotowy kompresor to tyle musisz dać ja za swój zestaw dałem około 100 zł w tym 80 za areo bo jeszcze wysyłka 10 zł. a za kompresor 22,5 zł Hmm, a gdzieś to znalazł i jaki polecasz ?? http://www.allegro.pl/search.php?string=aerograf&category=8765&country=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Wy chyba już naprawdę przeginacie. Czego chcecie od tej firmy?? Revell robi świetnego Tygrysa, T-34, świetną czwórkę, trójkę i Stuga 40. Panthera nie jest rewelacyjna, ale spokojnie daje radę. I czemu piszecie, że aerek jest koniczny??? Jak pędzla nie opanował, to i aerka nie opanuje. Jeżeli nie ma kasy, polecam pędzle. Efekty mogą być naprawdę nie do odróżnienie od aerka, przy odrobinie wisiłku. Poza tym to co daje revell w pantherze, to nie żadna mieszanka wersji, tylko możesz wykonać albo tą albo tą. Wszystko jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 andaral ten mam http://www.allegro.pl/item453518790_aerograf_tg130_0_3mm_z_regulacja_cisnienia_fv.html Pafica Niektórzy ludzie potrafią malować pędzlem inni nie jest to bardzo trudne w porównaniu z aerkiem , aerek odpalasz i psikasz i żebyś nie wiem co robił nic prócz zacieków ci się niestanie i powieszchnia będzie równo i jednolicie pomalowana 2 pierwsze modele sws i flak 38 które malowałem aero są na forum i nikt mi odnośnie ich malowania nic złego nie powiedział. A jeszcze odnośnie revella to panzerhaubitze luchs i fuchs w 72 są super wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Jeśli chcesz podpatrzeć techniki weatheringu,chippingu,washa itd.itd,itd.polecam wydania na DVD sygnowane przez MIG'a Jimeneza.Po prostu rewelacja. Pokazane jak łopatą do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 polecam wydania na DVD sygnowane przez MIG'a Jimeneza.Po prostu rewelacja. Pokazane jak łopatą do głowy. Jak ta płyta dokładnie się nazywa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 I skąd można ją pobrać?Rapidshare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 I skąd można ją pobrać?Rapidshare? A feee, toż to kradzież by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 To jest seria 6 płyt pod wspólnym tytułem "F.A.Q. of the AFV painting techniques".Każda z nich zawiera różny materiał , np. Pigmenty i ich zastosowanie,techniki malowania i cieniowania airbrushem,wash,filtry,stosowanie farb olejnych, blaszki fototrawione . Na razie są dostępne 2 płyty w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Na razie znalazłem coś takiego w necie - forma papierowa: [scale Modelling] - FAQ of the AFV Painting Techniques by Mig Jimenez.pdf (25Mb) powiem krótko, rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kane Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Co do twojego modelu Karol to jeszcze mu nie odpuszczaj i powalcz trochę. Naprawdę może być dobrze. Model Rafała wymiata i trzeba to potraktować jako niezłą wskazówkę dla ciebie (i dla mnie i nie tylko) Skup trochę uwagi na szczegółach w których ponoć "tkwi diabeł". Wydobądź odrobinę światła z wystających i dużych elementów płyt i powinno być si. Czekam na efekty dalszej pracy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 andaral Podeślij mi na pw link skąd to masz , będe Ci wdzięczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Na PM proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Karolu, nie zniechęcaj się do skali 72 - można w niej osiągnąć świetne rezultaty a przynajmniej potrenować. nie chcę Cię zniechęcać, ale jeśli nie opanowałeś dobrze technik w skali 72 to niestety modele w 35 też nie będą dobre. warto popracować trochę nad maluchami i nabrać doświadczenia. pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Święta racja Turtlesie, tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi