Floki Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Witam. Tym razem na warsztat trafia model śmigłowca Mi-2URN "Żmija/Viper". Tradycyjnie zawartość pudełka: Jak widać na ramce są również rakiety przeciwpancerne Malutka, dlatego zawczasu zaopatrzyłem się w drugi egzemplarz modelu i równolegle będzie wykonany Mi-2URP. Tak się trafiło, że choć to wyrób tego samego producenta, to ramki różnią się kolorami plastiku i oraz rodzajem kalkomanii. W jednym zestawie były te gorsze (białe), a w drugim lepsze (niebieskie). Wystarczy porównać wygląd tablicy przyrządów. I tu pierwszy zonk. Kalkomania tablicy wymiarowo nie pasuje do elementu, na którym ma być osadzona. Ostatecznie trzeba było dokleić kawałek plastiku na górze części. Ogólnie wnętrze kabiny tak sobie: Po kilku godzinach roboty udało się złożyć kadłuby, które następnie otrzymały golenie podwozia i na tym zakończyły się dzisiejsze zmagania: Do zrobienia pozostały wirniki, uzbrojenie i trochę drobnicy. Na razie to tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Masz samozaparcie! Który to już tutaj Twój MC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia (edytowane) Jak wygląda spasowanie przedniej szyby? Na Twoich zdjęciach za bardzo nie widać, a z tego co pamiętam to w czasach kiedy była to nowość pisali, że jest za mała w stosunku do otworu. W zestawie jest działko? Edytowane 20 Sierpnia przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia 18 minut temu, Wymysl napisał: W zestawie jest działko? Jest Wypraski mają też chyba pełną opcję uzbrojenia, również dla wersji URP-G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia 22 godziny temu, Baas ArK napisał: Masz samozaparcie! Który to już tutaj Twój MC? Ten będzie piąty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia 20 godzin temu, Wymysl napisał: Jak wygląda spasowanie przedniej szyby? Na Twoich zdjęciach za bardzo nie widać, a z tego co pamiętam to w czasach kiedy była to nowość pisali, że jest za mała w stosunku do otworu. W modelu jest coś w rodzaju obramowania przedniej szyby, które wygląda koszmarnie: Oczywiście pilnik idzie w ruch i jeśli się za bardzo rozpędzi, to faktycznie przednia szyba może okazać się za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia Mała aktualizacja: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia W dniu 21.08.2024 o 20:01, Floki napisał: Ten będzie piąty. mam już ich więcej na koncie.. a w weekend wjeżdża tuningowana cobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia super pomysł z tymi mi-2. kibicuje. cos kiedyś czytałem, ze w ogóle ten model jest jakby za mały, a przód szczególnie przednia szyba są skopane - tą obramówke bym zeszlifował. dla porównania jest też model aerodrom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 23 Sierpnia Autor Share Napisano 23 Sierpnia 8 godzin temu, bart207skw napisał: super pomysł z tymi mi-2. kibicuje. cos kiedyś czytałem, ze w ogóle ten model jest jakby za mały, a przód szczególnie przednia szyba są skopane - tą obramówke bym zeszlifował. dla porównania jest też model aerodrom... Czy model jest skopany wymiarowo? Trzeba by pomierzyć, a mi się nie chce. Co do obramowania, to ja je zostawię, bo to na nim trzyma się ta przednia szyba co niby jest za mała (choć tak po prawdzie, to na wysokość nie trzyma ona proporcji w porównaniu do oryginału). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 23 Sierpnia Autor Share Napisano 23 Sierpnia Modele pomalowane. Zostało tylko nałożenie kalkomanii i złożenie wszystkiego do kupy: ps. Prowadnice PPK nie są białe. Jakoś tak aparat przekłamał kolor. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Świetnie ci wyszły te czajniki! Jak ja sklejałem swojego kilka lat temu, to kadłub był strasznie zwichrowany, a tu widzę, że bez problemów się składał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Modele skończone. Galeria tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Ledwo zaczął, już skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia 23 godziny temu, Baas ArK napisał: Ledwo zaczął, już skończył... Akurat byłem na urlopie, który niestety dziś się kończy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Witaj w klubie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi