Barthass Napisano Niedziela o 11:22 Autor Share Napisano Niedziela o 11:22 Cześć! W końcu wziąłem się za malunki, na pierwszy ogień poszedł kadłub. Całość pomalowana kolorem C529 (IDF Gray 2) z Mr.Hobby, trochę rozjaśnień i na to szary filtr. Podczas eksploatacji zdarza się, ze elementy pojazdu są wymieniane na nowe, oczywiście już w trochę innym odcieniu, stąd 2 panele bocznych fartuchów z jednej strony i jeden z drugiej pomalowałem na kolor C530 (IDF Modern Grey) również z Mr.Hobby. Boczne oznaczenia pomalowane od maski i potraktowane tak, by wyglądały jak malowane pędzlem od ręki na szybko, jak to czasem widać na zdjęciach. Trochę eksperymentuję na żywym organizmie, ale dopiero tak naprawdę uczę się tej sztuki, więc proszę o łagodny wymiar kary. Teraz zabieram się za wieżę, potem oleje i weathering. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Niedziela o 20:53 Autor Share Napisano Niedziela o 20:53 Muszę trochę popracować nad oświetleniem, na zdjęciach wyszedł trochę za jasny, w rzeczywistości jest ciemniejszy, o coś takiego jak na poniższym zdjęciu, przy okazji zacząłem malować detale na wieży 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano Wtorek o 07:38 Share Napisano Wtorek o 07:38 Fajny kolor Ci wyszedł. Mam te trzy Gunze z zestawu, ale wole eksperymentować z własnymi odcieniami, które miksuje z Tamiyi. Tak naprawdę każdy izraelski pojazd ma inny kolor w zależności od stopnia pobrudzenia, miejsca stacjonowania (kurz pustyni vs ruda gleba Golanu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Wtorek o 08:35 Autor Share Napisano Wtorek o 08:35 Dzięki ! To prawda, gdzieś mam zdjęcie 3 pojazdow stojących obok siebie i każdy jest pomalowany na inny odcień (wrocę z nad morza i postaram sie tu wrzucić). Również przy tym kolorze dużo robi oświetlenie, zresztą jak widać po moich zdjęciach, od jasnego piaskowego do prawie oliwkowego. Jak dla mnie Gunze bardzo dobrze trafiło z tymi kolorami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi