Thalgonis Napisano 28 Września 2024 Share Napisano 28 Września 2024 Ciałko, taka „ciekawostka” świadcząca o jakości lakieru od Mr.Hobby GX-100 Super Clear III Zmywam model płynem Clean Slate 3.0 od VMS. Schodzi pięknie wszystko co położyłem kiedyś na warstwie lakieru od gunze, czyli właściwie mam modelik w modulacji German Grey, którą kiedyś pokryłem właśnie GX-100. Nie da rady dojść do gołego plastiku PS. przypomnijcie mi jaki to płyn hamulcowy był, w którym też można zmyć starszy model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Września 2024 Share Napisano 28 Września 2024 Teraz, Thalgonis napisał: PS. przypomnijcie mi jaki to płyn hamulcowy był, w którym też można zmyć starszy model... DOT-3, DOT-4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Września 2024 Share Napisano 28 Września 2024 (edytowane) Ja stosuję to co na foto. Jeszcze niczego oprócz farby i szpachli mi nie zjadło. Wersja mało ekonomiczna to można Leweling T. Edytowane 28 Września 2024 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 29 Września 2024 Share Napisano 29 Września 2024 https://www.sklep-sidolux.pl/produkt/cleanlux_zmywacz_do_sidoluxu_500ml.php ja używam czegoś takiego, złażą też farby typu revell/testors 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
georg1973 Napisano 9 Października 2024 Share Napisano 9 Października 2024 Ja ściągałem farbę przy pomocy alkoholu izopropylowego. Wszystko pięknie zeszło a szpachli nie ruszyło. Farby to była pomarańczowa Hataka, a szpachla zmywalna Wamodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 10 Października 2024 Share Napisano 10 Października 2024 Co do płynu DOT to uważajcie na zmywanie nim farby z modeli Trumpetera. Ja moczyłem w nim gąsienice Trumpetera (działające, do Leopardów 2) i mi je rozpuścił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi