marcinfire Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Przyciśnięty wieloma mailami z prośbą o foty tejże drabiny, hmm w końcu obiecałem... ruszyłem moje zacne ciało i wrzuciłem poniżej zdjęcia, mam nadzieję, że będą wystarczająco szczegółowe, w razie pytań i próśb o coś dokładniejszego lub konkretne szczegóły, proszę dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Boskie te foty są dzięki wielkie. Jakby ktoś posiadał schemat rozsuwania tych drabin tzn gdzie i do czego liny przymocować to bardzo proszę o wrzucenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Na tej fotce powinna być widoczna lina wyciągająca i ściągająca park drabinowy, ale postaram się jeszcze przy okazji dorobić zdjęcia samego bębna na którym ułożona jest lina oraz zdjęcia poszczególnych bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 marcinfire za drabinę należy ci się Podobnego jelonka chyba w 81r. dostała moja jednostka. Miałem okazję stać w koszu na max wyciagnietej drabinie w pozycji prawie pionowej, ładnie huśtało nią a ja zastanawiałem (czytaj: modliłem) się czy abu to zaraz nie runie na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 marcinfire za drabinę należy ci się a Tobie należy się jeszcze większe za Twoje Trucki!! odwiedziłem Twoje www, fajna sprawa . Nie myślałeś o zrobieniu jakiegoś strażaka, jak lubisz amerykańce, Trumpek wydał ciekawy aczkolwiek na wstępie do waloryzacji model, jak zapewnie wiesz amt też wydało trzy typowe amerykańce, o revellu nie wspomnę, ten peterbild jest niezły. pzdr p/s w listopadzie postaram się wstawić zdjęcia drabiny na jelonku ale ciut starszego typu, z innym koszem, z innym sterowaniem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Nie myślałeś o zrobieniu jakiegoś strażaka, jak lubisz amerykańce, Trumpek wydał ciekawy aczkolwiek na wstępie do waloryzacji model Właśnie ten model kiedyś budowałem, jak by dobrze poszukać to można znaleźć relację. Niestety modelu nie dokończyłem W moim składziku czeka na swoją kolej drabina na podwoziu Iveco, ale kiedy wezmę się za nią nie wiem Ps. Czekam na fotki kolejnego jelonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Ma ktoś może jakiś schemat wysuwania tej drabiny ? Bo kombinuje ale nie mogę do końca dojść do tego jak te liny zamontować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Co masz dokładnie na myśli? Jaki udział mają same liny w rozkładaniu drabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Praetorian Chodzi mi o to jak idą te liny bo samą zasadę rozsuwania drabiny pojołem tylko nie mogę dojść do tego jak tam sa zamontowane jednocześnie 4 liny a potrzebuje tego bo chciałbym to w modelu zrobić Praetorian Jeśli potrzebujesz jakiś materiałów do iveco polecam tę stronę http://www.magirusdeutz.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miners Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Wspomniana autodrabina JELCZ 415 bądz też 420 pochodzi z JRG 4 Łódż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2010 miners nic nowego ta drabina pochodzi z JRG4, z resztą z mojej JRG4 jeszcze chodzi, ale jej chwile z dnia na dzień są liczone niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Marcin, to moze zrob jej n-wiecej fotek, solidna dokumentacje, zanim odejdzie na wieki? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2010 spoko spoko, pracuję nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Marcinie, a moze fotka ze szczytu rozłożonej drabiny w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Marcinie, a moze fotka ze szczytu rozłożonej drabiny w dół? czemu nie przeszukam zasoby, gdzieś powinienem mieć, sam osobiście na razie jestem na zwolnieniu i niejako z urzędu jestem wykluczony zabawą tym że urządzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 sam osobiście na razie jestem na zwolnieniu Współczucia A co do Jelcza to co może się z nim potem stać ? Chyba nie jakaś kasacja, czy coś podobnego ? Do muzeum go PS. Za niedługo moja drabinka już zostanie ukończona, tylko cierpliwie czekać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 U nas widzisz najpierw idzie coś do kasacji, a potem dopiero po iluś tam latach ktoś komuś coś i szukają do muzeum tego, czego już nie ma... Co akurat z tą drabiną będzie, to nie wiem. Wiem, że niektóre auta poszły na żyletki, niektóre przeszły jakąś tam modernizację i służą dla OSP, czy akurat drabina przyda się w OSP?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi