koksik750 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Oto relacja pierwszego mojego mecha - Evangelion 01 z serii "Neon Genesis Evangelion" . Model ma ruchomą głowę w dwóch zakresach, ruchomą szczękę, z tyłu - kark jest otwierany do włożenia kapsuły w której siedzi pilot, ręce ruchome w barkach i nadgarstkach, jedno skrzydło na ramieniu otwierane gdzie chowany jest nóż, tyłów ruchomy w 3 miejscach, nogi ruchome w pasie, kolanach i kostkach, stopa w dwóch miejscach. Do zestawu dodany jest nóż, dwa karabiny, pole siłowe oraz kabel który daje robotowi napięcie. Kalki w zestawie są samoprzylepne - wystarczy przykleić z papierkiem, rysikiem pomalować i odkleić papierek. Oto pudełko: Po 2 godzinnym składaniu ( do ukończenia modelu nie potrzeba żadnego kleju - wszystko działa na zasadzie wciskania - np jak klocki Lego ) tak przedstawia się w całości (ok 23cm wysokości): A oto główne częsci: Dziś w planie przyszykowanie wszystkich elementów do podkładu. Jak się uda to jeszcze dziś podkład, a jak nie to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Oooooołłłł jeeeee! No czegoś takiego to ja nie chcę przegapić. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 A juz mialem pisac, zebys zrobil in-boxa ktoregos z Twoich robotow. Ciekaw bylem co ot jest... Wyglada na to, ze jest odlany w pudelkowych kolorach. Mimo to chcesz go malowac? Czy bedziesz szpachlowal miejsca laczen np. na lydkach itd.? Jak mnie cos najdzie, to tez bede mial kolekcje takich figor. Tylko, ze roboty, droidy i takietam z filmow (np. terminator bez poszycia, ten robot z sedziego Dreda, Robocop, no i Gwiezdne Wojny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Tak wypraski są w kolorze w jakim powinien być robot. Co do łączenia - nie będę szpachlował - mam lepsze rozwiązanie jakim jest nadmiar kleju przy łączeniu - klej wypływa poza szczelinę a potem tylko papierem go usuwam i mam idealny element. A czy model samochodu, którego wypraska jest koloru jak na pudełku malujemy? Oczywiście, że tak. W ostatnich zakupach pokazałem specjalny zestaw farb do tego modelu. Będę go cieniował itp, itd. Na youtubie możesz zobaczyć co nasi skosnoocy koledzy wyprawiają z takimi robotami - jak je malują, cieniują jakie efekty stwarzają. Jednym słowem - SZOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 OOO ! będe śledził wątek bo NGE to moje ulubione anime a gdzie takie coś można dostac ? i za ile ? powodzenia i pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Modele są dostępne w japońskich sklepach lub ebayu. Cena za takiego robocika waha się między 70 a 120zł. ( oczywiście są droższe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Możesz podrzucić linka do tego tutoriala skośnookich kolegów? Chętnie bym zobaczył co oni wprawiają z tymi maszynkami. Figurka spoko, ale różni się chyba od tej z anime. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Nie różni się praktycznie niczym, ale fakt jest to wersja kinowa. oto link - są tam roboty, czołgi i roboty: http://sl-blag.blogspot.com/2007/11/gunpla-tutorial-videos.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Japoński wielki robot i to jeszcze z kultowego filmu!!! Nareszcie!!! Zasiadam w pierwszym rzędzie jak są wolne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Jak widzisz, wielkiego zainteresowania nie ma, więc jakieś na pewno się dla Ciebie znajdzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Czekam na mojego VF-0S z MAcrossa i się doczekać nie mogę tak więc chętnie popatrzę na Evangeliona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Ja mam już dwa anioły - chce zrobić gablotę/dioramę. Czekam też na coś takiego - na początku tygodnia powinno już być u mnie: A takie coś zamawiam w przyszłym miesiącu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Ten pierwszy wygląda świetnie! Czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Zasiadam w pierwszym rzędzie jak są wolne miejsca Pozwolisz, że usiądę obok . Dla mnie to anime jest jak najbardziej kultowe, bedę z przyjemnością oglądał prace nad Evangelionem. Pozdrawiam i życzę powodzenia. P.S Dzięki za przydatny link koksik750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Dzisiejszy dzień upłynął na podkładowaniu: Farby dedykowane od Gunze: I rzuciłem pierwszy kolor - zielony: Jutro ciąg dalszy kolorowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Czekam na więcej ,niezły ma odcień ten zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Kolejny dzień upłynął....przygotowałem jedną karoserię samochodu do polerki i zrobiłem poprawki kilku elementów w zielonym i pierwszy odcień fioletu. W zestawie mam 3 odcienie, ale użyje dwóch - 3 kolory wyglądały by jak jakieś moro, a nie jak cień. Teraz najtrudniejsza część przede mną - cieniowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 No i cieniowanie zakończone. Super sprawa. Teraz wiem dlaczego skośnoocy przyjaciele najpierw malują ciemnym kolorem a poźniej na to jaśniejszym. W razie czego można poprawić, zmniejszyć ciemniejszy obszar, nadać inny wygląd. Większość części: I zbliżenie na część korpusu: I nogę: Jak na pierwszy raz, myślę, że wygląda to całkiem nieźle. Prace w połowie. Jeszcze tylko parę elementów na niebiesko, pomarańczowo i czarno, pomalowanie dodatków, linie podziału, itp wykończenie i trzeba będzie złożyć w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 ale paznokcie miałeś piękne czekam na postępy, narazie jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 No ładne kolorki , widze że paznokcie też sie na mały manicure załapały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 super kolorki tak patrze sobie i może w przyszłości też sobie takie coś strzele ;) powodzenia i pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 To jest chyba eva 01 po tym jak zjadła ten "silniczek" z aniołów (niepamiętam jaksię to nazywało), bo nie ma tego gniazdka na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Masz na myśli wejście na wtyczkę z prądem czy na Entry Plug ? bo wydaje mi się, że to i to ma a ten silniczek to organ S2 ;) A jak tam budowa i malowanie ? ruszyło się coś ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Ma gniazdo na plecach. Evangrlion jest już gotowy - ponieważ nie mam do jutra aparatu nie było zdjęć. Na początku tygodnia może będzie galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi