robertmodelarz Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października (edytowane) T-55AM Merida – polska zmodernizowana wersja czołgu T-55A. Powszechnie stosowana jest nazwa „Merida” pochodziła ona od nazwy zastosowanego w czołgu i opracowanego w Wojskowej Akademii Technicznej sytemu kierowania ogniem. Model powstał na bazie nieśmiertelnego modelu T-55A firmy Tamiya oraz żywicznej konwersji firmy ARMO-JADAR + dodatki wymienione w warsztacie. Wóz o numerze 781 w pełni sprawny podziwiać można w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej -Fort Czerniakowski w Warszawie. Czołg został pomalowany farbą - Tamiya XF-65 Field Gray i potraktowany całą gamą chemii modelarskiej AK Interactive oraz AmmoMIG. Zapomniałem dodać blaszkę z numerem rejestracyjnym UBC 3532 i odwrotnie nakleiłem kalki z oznaczeniem pojazdu specjalnego. Edytowane 13 Października przez robertmodelarz 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października jak dorosnę też będę robił takie modele. brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Świetny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października (edytowane) Model świetny, widać efekty wykonanej pracy. W galerii model na pewno zasługuje na zdjecia lepszej jakości . Edytowane 12 Października przez Rack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października No, no Robercie Na warsztacie wyglądał jak Frankensztajn, ale ufałem, wierzyłem że tak ma być, że w kolorze pokaże pazur no i nie zawiodłem się. Według mnie jest to jeden z najlepszych Twoich modeli, o ile nie najlepszy. Trochę podziwiam a trochę "zazdraszczam" ukończenia polskiego niszowego modelarskiego tematu, ale z całą pewnością szczerze gratuluję. Jednocześnie uważam, że model zasługuje na lepszy pręt antenowy. Ogarnij proszę bo jak go zobaczę na jakimś stole wystawowym z tym co jest to sam się tym zajmę, a potem mnie będą wszyscy stamtąd gonić jak Benny Hilla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Października Autor Share Napisano 16 Października Bardzo dziękuję wszystkim za dobre słowo, na pewno stanowi to zachętę i natchnienie do budowy kolejnych, mam nadzieję, że coraz lepszych modeli. 20 minut temu, TAW napisał: No, no Robercie Na warsztacie wyglądał jak Frankensztajn, ale ufałem, wierzyłem że tak ma być, że w kolorze pokaże pazur no i nie zawiodłem się. Według mnie jest to jeden z najlepszych Twoich modeli, o ile nie najlepszy. Trochę podziwiam a trochę "zazdraszczam" ukończenia polskiego niszowego modelarskiego tematu, ale z całą pewnością szczerze gratuluję. Jednocześnie uważam, że model zasługuje na lepszy pręt antenowy. Ogarnij proszę bo jak go zobaczę na jakimś stole wystawowym z tym co jest to sam się tym zajmę, a potem mnie będą wszyscy stamtąd gonić jak Benny Hilla Kijek to nasz rodzimy wyrób RbModel 35A02- antena 2 m. Jak przy okazji gdzieś kupię Abera-zestaw R-33, to postaram się go wymienić . Do BABARYBY to antena złamie się jeszcze ze cztery razy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Zrobiłeś parę kroków do przodu z tym modelem. Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Bardzo fajnie, bez pośpiechu na spokojnie od razu lepiej aczkolwiek prawy boczny fartuch na wysokości ostatniego zbiornika bym docisnął żeby tej szpary nie było;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi