Kalor Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca Dorzucam jeszcze chwastów, część liści niestety będzie trzeba przykleić po malowaniu bo nie przetrwają malowania. Rozwiązałem też problem z liśćmi na drzewku, będzie w trakcie kwitnienia, do tego wystarczy grubiej cięty flok. I w ten sposób cała scenka mi się ładnie zgra. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia Poprawiłem i zapodkładowałem ziomków od nowa, poprzednim razem nie rozmieszałem farby porządnie i zalałem detale: Ale tak właściwie to chciałem się pochwalić nową oprawką do lampki którą zrobiłem przy okazji wymiany ledów: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia A "liście" na drzewie będziesz malował na mniej oczoje... kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia 43 minuty temu, Lipstein napisał: A "liście" na drzewie będziesz malował na mniej oczoje... kolor? Jeśli uznać biały za taki to tak. Ewentualnie różowy, nie określiłem jeszcze co to za drzewo będzie. Będzie w trakcie kwitnienia bo nie przemyślałem tego pomysłu do końca na początku, w 1:35 liście są na tyle duże(2-3mm nawet) że muszą być pojedyncze widoczne a papka z gąbki nadaje się na drobnolistne krzaczki albo kwiaty. Coś takiego mniej więcej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Test kolorów i spasowania. Dużo roboty jeszcze mnie z tym czeka, nie każda jej część budzi mój entuzjazm toteż będzie się to wlokło jeszcze długo. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia figurki po łoszu to będzie sztos, jak młodzi teraz mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia 37 minut temu, Lipstein napisał: figurki po łoszu to będzie sztos, jak młodzi teraz mówią Nie będzie washa, już kiedyś próbowałem, za bardzo brudzi i tak jakby wyrównuje wszytko przez to że ma jeden kolor. Nie lubię tego. Wiem że mojemu malowaniu brakuje kontrastu ale chcę do tego dojść renderując kolory ręcznie. Wash też wyciąga wszystkie detale co imo nie zawsze jest potrzebne, przykład: https://zyclyon.blogspot.com/2025/07/alpine-miniatures-ww2-british_21.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Zaczyna mi się całość bardzo podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 22 Sierpnia Autor Share Napisano 22 Sierpnia Wybaczcie to ciągłe zmienianie kolorów, nie mogę dograć balansu bieli ostatnio. Zrobiłem wstępnie drzewko, dorzucę jeszcze liści później, i zacząłem ciurać transporter. Ogólnie co do drzewka to wydaje mi się że nie da się zrobić takiego wiernie, nie ma jak zautomatyzować przyklejania i wycinania liści. Krzaki, chwasty tak, ale drzewka raczej nie, no chyba że łyse/spalone/jakieś z małą ilością liści. Kolory których użyłem do mundurów, durne ale wyszło. Próbowałem z feldgrau od vallejo, ponoć wierny, ale jakoś tak źle mi się mieszał z innymi kolorami i odpuściłem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Twarze i dłonie tych figurek naprawdę bardzo bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi